کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

گارانتی اینورترهای خورشیدی در ایران

10 شهريور 1397 ساعت 5:30

با بررسی گارانتی تجهیزات موجود در بازار با توجه به طول عمر ۲۰ ساله قرارداد جهت خرید تضمینی برق، برای اینورتر‌های خورشیدی میتوان گفت: مدت زمات گارانتی اینورتر‌ها از ۶ ماه تا ۵ سال برای تعویض قطعات و تا ۱۰ سال گارانتی راندمان (با توجه به طول عمر اینورتر برای استفاده بهینه) و تعمیرات به همراه خدمات پس از فروش متغیر میباشد.


به گزارش زیست آنلاین،سرمایه گذاری برای احداث نیروگاه خورشیدی را میتوان در فاز‌های مختلفی بررسی کرد و میتوان میزان درآمد و سود دهی این نیروگاه‌ها را مهمترین دلیل استقبال مردم از این حوزه دانست. اما مواردی جز راندمان و بازدهی تجهیزات وجود دارد که میتواند موثر بر افزایش و یا کاهش استفاده از تجهیزات مختلف خورشیدی شود.

شرکت‌های زیادی در زمینه تامین تجهیزات نیروگاه‌های خورشیدی فعالیت میکنند و بدون شک یکی از مسائل مهم برای حضور در میدان رقابت ارائه گارانتی تجهیزات به سرمایه گذاران میباشد.

نکته مهم در این است که فعلا در ایران تولید کننده اینورترهای بالای ۱۰ کیلووات نداریم و  اینورترهای زیر ۱۰ کیلووات داخلی هم در ایران هنوز جواب خود را پس نداده اند و خیلی کم از آنها استفاده می شود. لذا در اکثر موارد همه از اینورترهای خارچی استفاده می کنند لذا باید از شرکت های معتبر خرید کنید. برخی از برندهای معروف مثل sma در ایران نمایندگی رسمی ندارد و خود شرکت آنها را گارانتی می کنند. معمولا به ندرت اینورترها دچار مشکل می شوند ولی با این وجود بهتر است از فروشنده های معتبر خرید خود را انجام دهید.

در واقع اینورتر خورشیدی پس از انتخاب پنل، مهمترین و حساسترین انتخاب برای ساخت نیروگاه خورشیدی هست، چرا که هم سرمایه زیادی از حجم سرمایه گذاری نیروگاهی را به خود تخصیص میدهد و هم موثر بر خروجی نیروگاه میباشد.

از این رو انتخاب اینورتر خورشیدی بر اساس مشخصات فنی، برندینگ و قیمت تمام شده محصول یکی از دغدغه‌های اصلی سرمایه گذاران در حوزه خورشیدی میباشد.

بسیاری از مشتریان تجهیزات خورشیدی در تحقیقات خود به دلیل طولانی بودن قرارداد و میزان بالای سرمایه گذاری به گارانتی تجهیزات برای کاهش ریسک سرمایه گذاری اهمیت میدهند و از این رو شرکت‌های سازنده تجهیزات نیز واقف به این موضوع هستند.

بدون شک مدت زمان گارانتی تعویض و تعمیر قطعات متغیر بوده همین امر نیز در انتخاب تجهیزات از سوی سرمایه گذاران موثر میباشد.

با بررسی گارانتی تجهیزات موجود در بازار با توجه به طول عمر ۲۰ ساله قرارداد جهت خرید تضمینی برق، برای اینورتر‌های خورشیدی میتوان گفت: مدت زمات گارانتی اینورتر‌ها از ۶ ماه تا ۵ سال برای تعویض قطعات و تا ۱۰ سال گارانتی راندمان (با توجه به طول عمر اینورتر برای استفاده بهینه) و تعمیرات به همراه خدمات پس از فروش متغیر میباشد.

شایان ذکر است بعضی از گارانتی های ارائه شده از سوی شرکت ها قابلیت تمدید دارند و شما میتوانید پس از اتمام مدت زمان گارانتی با پرداخت هزینه تعیین شده از سوی شرکت، گارانتی وسیله را تمدید کنید.

مدت زمان گارانتی و نوع خدمات ارائه شده از سوی سازندگان میتوان مهر تاییدی بر عملکرد دستگاه باشد و ارزش پرداخت هزینه بالاتر برای کاهش ریسک را دارد چرا که با معیوب شدن یک اینورتر ممکن است برای روزها و یا هفته ها تولید برق بخش مربوطه را با امشکل روبرو کند.

همچنین سوالی که برای سرمایه گذار پیش می‌آید این است که وارد کنندگان و نمایندگان فروش اینورتر خورشیدی چه ضمانتی برای برقرار بودن گارانتی‌های اخذ شده میدهند؟ در این راستا شرکت‌های بیمه‌ای نیز دست به کار شده اند و بعضی از وارد کنندگان یا نمایندگی‌های فروش محصولات خود را بیمه میکنند تا در صورت عدم پایبندی شرکت سازنده به قرارداد گارانتی خود، سرمایه گذار بتواند از بیمه استفاده کند.

لازم به ذکر است باید به موارد تحت گارانتی که از سوی شرکت‌ها تعریف شده است دقت شود چرا که اگر از خارج از چارچوب مورد نظر به دستگاه صدمه وارد شود شامل گارانتی نشده و باید هزینه تعویض و یا تعمیر وسیله را پرداخت کنید.

در ادامه جهت کسب اطلاعات بیشتر به تشریح اینونتر پرداخته شده است.

اینونتر در سیستم خورشیدی

اینورتر خورشیدی چیست ؟به گزارش برق نیوز، اینورتر به صورت کلی وسیله‌ای برای تبدیل ولتاژ DC به AC می‌باشد. اینورتر برق DC را از منابعی مانند باتری، پنل خورشیدی، یا سلول‌های سوختی دریافت و به برق AC تبدیل می‌کند. برق خروجی را می‌توان به هر ولتاژی که لازم باشد تبدیل کرد.

اینورتر‌ها از نظر فاز تبدیل به دو نوع عمده تک فاز و سه فاز تقسیم می‌شوند. همچنین از نظر شکل موج خروجی به چهار نوع زیر تقسیم می‌شوند:

خروجی به شکل موج مربعی
خروجی به شکل سینوسی اصلاح شده (معمولی)
خروجی به شکل سینوسی اصلاح شده (پله ای)
خروجی به شکل سینوسی خالص

اینورتر توصیه شده برای سیستم‌های سولار، اینورتر سینوسی خالص است، اما در صورتی که هدف صرفا تامین روشنایی و یا برق برای دوربین مداربسته باشد استفاده از اینورترهای شبه سینوسی مشکلی برای سیستم ایجاد نمی‌کند.

دسته بندی دیگر اینورترهای خورشیدی، دو نوع متصل به شبکه و مستقل از شبکه می‌باشد.

اینورترهای متصل به شبکه با تبدیل ولتاز DC به AC، تجهیزاتی را که با ولتاژ AC کار می‌کنند تغذیه می‌کنند. از معروف‌ترین برندهای اینورتر متصل به شبکه می‌توان به اس ام‌ای SMA، گرووات Growatt و استکا Steca اشاره کرد. هم چنین برندهای کوتک Cotek، مینول Meanwell،‌ای پی اور EPEVER و اس ام‌ای SMA نیز از جمله شناخته شده‌ترین مدل‌ها در زمینه اینورترهای مستقل از شبکه هستند. از جمله پارامترهای مهم در اینورتر‌ها که باید مورد توجه قرار گیرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سیستم محافظت از تخلیه کامل باتری Deep Discharge Protection
سیستم محافظت از اضافه ولتاژ باتری Over Voltage Shutdown
سیستم محافظت از دمای بالا و یا بار بیش از حد Over Temp/Over load
سیستم محافظت از اتصال کوتاه Short Circut Protection
سیستم محافظت از جا به جایی قطب‌ها Reverse Polarity Protection
عملکرد اتوماتیک در شرایط مختلف (شناسایی بار، حالت stand by، اضافه بار، اضافه ولتاژ، اتصال مجدد و ...)
ولتاژ ورودی متناسب با طرح ارائه شده
خروجی ۲۲۰ ولت سینوسی کامل با فرکانس ۵۰ هرتز


کد مطلب: 78661

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/78661/گارانتی-اینورترهای-خورشیدی-ایران

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com