شرکت سونی متعهد شده است که تا سال ۲۰۴۰ تمام انرژی مصرفی خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کند و در این راه به فیسبوک، گوگل و مایکروسافت در باشگاه RE۱۰۰ پیوست.
تعهد سونی برای استفاده کامل از انرژی پاک
23 شهريور 1397 ساعت 12:00
شرکت سونی متعهد شده است که تا سال ۲۰۴۰ تمام انرژی مصرفی خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کند و در این راه به فیسبوک، گوگل و مایکروسافت در باشگاه RE۱۰۰ پیوست.
به گزارش زیست آنلاین، سونی آخرین غول فناوری است که به باشگاه استفاده صد درصدی انرژی از انرژیهای تجدیدپذیر پیوسته است.
سونی قول داده است که انرژی مورد نیاز تمام ۱۱۱ دفتر کسب و کار جهانی خود را که همه کار از توسعه و ساخت کنسولهای بازی تا فیلمهای بزرگ هالیوودی انجام میدهند، تا سال ۲۰۴۰ از انرژی پاک تامین کند.
به دلیل اینکه هدف سونی خیلی دور است، متعهد شده است که تا سال ۲۰۳۰ حداقل ۳۰ درصد از انرژی مصرفی خود را از این راه تامین کند.
این حرکت نشان میدهد که سونی به فیسبوک، گوگل و مایکروسافت به همراه ۱۴۰ کسب و کار دیگر، در باشگاه RE۱۰۰ پیوسته است.
همانطور که مشخص است، باشگاه RE۱۰۰ ابتکار مشترک شرکتهایی است که متعهد شدهاند تا سال ۲۰۵۰، ۱۰۰ درصد انرژی خود را از انرژیهای تجدیدپذیر تامین کنند.
غول فناوری ژاپنی در سال مالی ۲۰۱۷ روی ۵ درصد گیر کرده بود و امسال تصمیم گرفته است این عدد را به تدریج بالا ببرد.
این تعهد گامی در جهت درست است. سونی برای رسیدن به اهداف خود قول داده است که استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر را در ایالات متحده آمریکا و چین تسریع کند و برای نصب پنلهای خورشیدی در سایتهای تولیدی موجود در تایلند و ژاپن تلاش کند.
این شرکت در حال حاضر در مورد استفاده از انرژی خود شفاف است و باید هرچه زودتر خود را به رقبا در باشگاه RE۱۰۰ برساند که در آن هر دو شرکت اپل و گوگل در حال حاضر مصرف برق عملیاتی خود را از انرژی باد و خورشیدی تامین میکنند. در همین حال، فیسبوک هدف بلند پروازانه استفاده کامل از انرژی پاک را سال ۲۰۲۱ قرار داده است.
"کنیچیرو یوشیدا" (Kenichiro Yoshida) رئیس و مدیر عامل شرکت سونی گفت: ما امیدواریم پیوستن ما به باشگاه RE۱۰۰ به استفاده گسترده از انرژیهای تجدیدپذیر نه تنها در سونی، بلکه در سراسر صنعت دنیا کمک کند.
انرژیهای نو در ایرانطبق آمارهای به ثبت رسیده طی ۳۰ سال گذشته احتیاجات انرژی جهان به مقدار قابل ملاحظهای افزایش یافته است. در سال ۱۹۶۰ مصرف انرژی جهان معادل Gtoe۳/۳ بوده است. در سال ۱۹۹۰ این رقم به Gtoe۸/۸ بالغ شد که دارای رشد متوسط سالانه ۳/۳ درصد است و در مجموع ۱۶۶ درصد افزایش نشان میدهد. در حال حاضر مصرف انرژی جهان Gtoe/Year۱۰ بوده و پیشبینی میشود این رقم در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۲۰ به ۱۲ و ۱۴ Gtoe/Year افزایش یابد. این ارقام نشان میدهند که میزان مصرف انرژی جهان در قرن آینده بالا است و بالطبع این سوال مهم مطرح است که آیا منابع انرژی فسیلی در قرنهای آینده جوابگوی نیاز انرژی جهان برای بقا، توسعه و تکامل خواهند بود یا خیر؟ حداقل به دو دلیل عمده پاسخ این سوال منفی است و باید منابع جدید انرژی را جایگزین این منابع کرد.
• روند توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در ایران نشان میدهد که تا ۲۰ سال آینده حداکثر انرژیهای تجدیدپذیر ۵ درصد نیاز کشور به انرژی برق را تامین میکند.
• مصوبات اخیر دولت برای توسعه انرژیهای نو مورد توجه و اجرا قرار گیرد.
• استفاده موردی از انرژیهای تجدیدپذیر بدون توجه به مسائل اقتصادی پیشنهاد میشود که از آن جمله میتوان به مسائل زیستمحیطی اشاره کرد.
• سهم انرژیهای نو در سبد انرژی تعیین و برای تحقق آن برنامهریزی شود.
• منابع لازم برای خرید برق از انرژیهای نو به نحو مناسبی تحقق یابد، برای این منظور میتوان گزینههایی را مطرح کرد. نظیر: الف) اختصاص بخشی از منابع عمومی در بودجه هر سال برای تضمین خرید برق انرژیهای تجدیدپذیر، ب) تعیین درصدی از برق مصرفی مشترکان برق (مثلا یک درصد) و محاسبه بهای آن در صورتحساب مشترک با نرخهای تضمینی انرژیهای تجدیدپذیر، ج) تدوین تعرفه برق سبز و محاسبه بهای برق کلیه نهادهای دولتی با این تعرفه و تبلیغ پذیرش اختیاری آن از سوی مشترکان حامی محیطزیست با حمایت نهادهای غیردولتی طرفدار محیطزیست. واریز منابع حاصل از مصارف بالا به صورت مستقیم به حساب متمرکزی برای توسعه انرژی تجدیدپذیر.
• اختصاص بخشی از هزینههای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر از محل کمک بلاعوض دولت و اختصاص سهم معینی جهت بررسی کاهش هزینه احداث این نیروگاهها.
کد مطلب: 78756