معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن تاکید بر ضرورت تامین سوخت دیزل یورو۴ در کشور گفت: توزیع مناسب گازوئیل یورو۴ فرصت ارتقای استانداردهای خودروهای سنگین را نیز فراهم میکند. همچنین بر اساس قانون هوای پاک باید سناریوهایی را پیش از بروز آلودگی هوا پیش بینی و وظایف و تکالیف دستگاهها را مشخص کنیم.
به گزارش زیست آنلاین، مسعود تجریشی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه کارگروه ملی کاهش آلودگی هوا با اشاره به ضرورت تداوم توزیع سوخت دیزل یورو۴ در کشور اظهار کرد: از طریق توزیع سوخت استاندارد، تلاشها برای تولید و ورود خودروهای سنگین با کیفیت نیز فراهم میشود و به عبارت دقیقتر بهانهها از سازندههای خودروها گرفته میشود که نبود سوخت با کیفیت را به عنوان دلیل عدم تولید خودروهای با کیفیت مطرح میکنند.
وی ادامه داد: خواسته سازمان محیط زیست این است که وزارت نفت این اطمینان را به ما بدهد که توزیع سوخت دیزل یورو۴ (توزیع دیزل یورو ۴ در سراسر کشور آغاز شد) در سراسر کشور به طور پایدار صورت بگیرد تا در روزهای سرد سال که با پدیده وارونگی دما مواجه هستیم سوخت استاندارد در کشور توزیع شود و از این جهت آسیبی سلامت مردم را تهدید نکند.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: مطالبه ما این است که توزیع مناسب نفت گاز یورو۴ در کشور صورت گیرد و حتی اگر پالایشگاهها نیز در شرایط به روز رسانی هستند حتما بحث توزیع سوخت مدیریت شود تا گوگرد گازوئیل بالا نرود.
تجریشی با اشاره به تبصره ماده ۲ قانون هوای پاک اظهار کرد: بر اساس این تبصره آئیننامه فنی تهیه شده و قرار است سازمان هواشناسی ۹۶ ساعت قبل از بروز آلودگی هوا پیش بینیهای لازم را انجام داده و این موضوع را به کمیته آلودگی هوا اعلام کند تا کمیته بتواند بر اساس وظایف دستگاههای مختلف برنامه ریزیهای لازم را انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه در قانون هوای پاک چنین تدبیر مناسبی اندیشیده شده است،گفت: با این قانون میتوانیم ۹۶ ساعت قبل از بروز بحران آلودگی وظایف دستگاههای مختلف را مشخص کرده و از بروز شرایط اضطرار آلودگی هوا جلوگیری کنیم. پیشنهاد ما این است که این ۹۶ ساعت را در بازههای ۶، ۳، ۲ و یک ماهه به شکل مانور انجام دهیم تا تمرینی برای روزهایی که آلودگی هوا اوج پیدا میکند باشد.
معاون سازمان محیط زیست تاکید کرد: تمرین و اجرای مانور ۹۶ ساعت باعث میشود که بدانیم چه سناریوهایی قابلیت انجام در هنگام آلودگی هوا دارد و میتوان این سناریوها را به هیات دولت و شورای شهر ارائه کنیم. پیشنهاد من این است که در همین بازه زمانی و قبل از آنکه فصل سرد سال آغاز شود چنین مانوری را انجام دهیم تا آمادگی لازم برای مردم، دستگاههای اجرایی و دولت کسب شود تا بدانیم در هنگام بروز آلودگی هوا باید چه اقداماتی را انجام دهیم.
افت کیفیت گازوئیل در تیرماه مدیرکل پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به افزایش گوگرد گازوئیل در تیر ماه سال جاری اظهار کرد: پایشهای تهران نشان میدهد که میزان گوگرد گازوئیل در تیر ماه ۱.۵ تا دو برابر حد استاندارد بوده است، البته این وضعیت در شهریورماه بهبود یافت.
به گزارش ایسنا، شینا انصاری مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در آخرین جلسه کارگروه ملی آلودگی هوا گزارش وضعیت کیفیت سوخت دیزل توزیعی کشور را توضیح داد و گفت: مطابق ماده ۱۸ قانون هوای پاک وزارت نفت مکلف شده تا سه سال پس از ابلاغ این قانون سوخت مطابق با استاندارد ملی عرضه کند. همچنین سازمان حفاظت محیط زیست موظف است که پایش و نظارت بر کیفیت سوخت توزیعی در کشور را انجام دهد.
وی تاکید کرد: معاونت انسانی حفاظت محیط زیست از پاییز سال گذشته آنالیز گوگرد سوخت گازوئیل را در تهران و کرج انجام میدهد. همچنین بر اساس مصوبه سال ۹۳ پایش بنزن و آروماتیک در بنزین در سوخت هشت کلانشهر صورت میگیرد. افزون بر این از ابتدای خرداد ماه طی تفاهم بین سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت نفت پایشهای مشترک بین این دو دستگاه در مورد سوخت دیزل یورو۴ در محورهای مواصلاتی و هشت کلانشهر اجرا میشود.
مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به افزایش گوگرد گازوئیل در تیرماه سال جاری تصریح کرد: نمونه برداریها از جایگاههای سوخت تهران در تیرماه نشان میداد که میزان گوگرد گازوئیل یک و نیم تا دو برابر استاندارد بوده است که خوشبختانه این وضعیت در شهریور ماه رو به بهبود گزارش شده است اما در برخی جایگاهها هنوز مشکلاتی وجود داشته است.
انصاری اظهار کرد: پایشهای ما نشان میدهد که در بهار ۹۷ در کرج گوگرد گازوئیل بسیار بالا بوده و بالغ بر ۲۰۰۰ ppm گزارش شده است. در تیرماه نیز میزان گوگرد در بیشتر جایگاهها بالا بوده که در شهریور شرایط مناسبی داشتند.
وی در ادامه با اشاره به نتایج پایش کیفیت بنزین توزیعی اظهار کرد: در بهار ۹۷ مجموع آروماتیک در بنزین تهران زیر استاندارد بوده و شرایط خوبی داشته است. در فصل تابستان نیز میزان بنزن در جایگاههای تهران به غیر از سه مورد، بقیه در حد استاندارد بوده است. متاسفانه نتایج پایشها نشان میدهد که آروماتیکها در جایگاههای تهران در فصل تابستان بالاتر از حد مجاز بوده است.
به گفته مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در کرج نیز طی بهار و تابستان ۹۷ مقدار آروماتیکهای بنزین تا حدی بالاتر از استاندارد بوده است. البته این میزان نسبت به سال ۹۰ کاهش چشمگیری داشته است.
انصاری با اشاره به وضعیت بنزین اراک اظهار کرد: بررسیها نشان میدهد که آروماتیکها و بنزن سوخت اراک در حد استاندارد است. همچنین وضعیت سوخت بنزین در مشهد نیز شرایط مناسبی دارد.
وی ادامه داد: در تابستان ۹۷ در اهواز میزان آروماتیک در همه نمونههای گرفته شده بالاتر از حد استاندارد بوده و بنزن نیز در نیمی از نمونهها بالاتر از حد مجاز گزارش شده است.
این کارشناس سازمان محیط زیست در پایان تاکید کرد: بر اساس دستور ریاست سازمان حفاظت محیط زیست مبنی بر شفاف سازی نتایج کیفیت سوخت کشور، از ماه جاری در پرتال سازمان حفاظت محیط زیست نتایج نظارت بر سوخت قرار داده میشود که تا کنون اطلاعات مربوط به سوخت دیزل روی پرتال قرار داده شده است.