کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پرندگان مهاجردر میانکاله

13 مهر 1397 ساعت 8:30

کارشناس و مسئول آموزش اداره حفاظت محیط زیست بهشهر از ورود ۶ هزار قطعه پرنده زمستان گذران در ماه نخست مهاجرت به تالاب بین المللی میانکاله خبر داد.


به گزارش زیست آنلاین، علی ابوطالبی عبدالملکی، اظهار کرد: از اواسط شهریور خوتکای ابرو سفید که اولین پیش قراول پرندگان مهاجر زمستان گذران است در تالاب میانکاله فرود آمد و سپس خوتکای معمولی و اردک نوک پهن به این تالاب رسیدند.

وی افزود: در طی یک ماه اخیر که فصل مهاجرت پرندگان زمستان گذران آغاز شده است تا کنون حدود ۶۰۰۰ قطعه پرنده به پناهگاه حیات وحش و تالاب بین المللی میانکاله آمدند. پرندگان مهاجر زمستان گذران از اواسط شهریور تا پایان اسفند و برخی گونه ها تا اواسط فروردین سال آینده نیز در تالاب میانکاله زیست می کنند.

این کارشناس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر گفت: هر ساله تعدادی از پرندگان مهاجر در تالاب لپوی زاغمرز و آببندان نمک چال که در مجاورت تالاب بین المللی میانکاله قرار دارند زمستان گذرانی می‌کنند.

ابوطالبی با بیان اینکه این پرندگان از مناطق شمالی دریای خزر، سیبری، روسیه و دلتای رود ولگا به تالاب میانکاله مهاجرت می کنند، یادآور شد: سال ۹۶ تالاب میانکاله میزبان حدود ۴۰۰ هزار قطعه پرنده مهاجر زمستان گذران از ۸۰ گونه آبزی و کنار آبزی بود. در پناهگاه حیات وحش میانکاله ۲۳۰ گونه پرنده در قالب پرندگان خشک زی، آبزی و کنار آبزی زیست مند هستند که از این میان ۱۰۰ گونه تالابی( آبزی و کنار آبزی) و ۱۳۰ گونه خشکزی هستند.

مسئول آموزش اداره حفاظت محیط زیست بهشهر گفت: این ۲۳۰ گونه پرنده تحت عنوان زمستان گذران، بهارگذران، تابستان گذران و همچنین به صورت مهاجر، بومی، عبوری و اتفاقی به پناهگاه حیات وحش و تالاب میانکاله می آیند.

به گزارش ایسنا، ابوطالبی تصریح کرد: از ۱۰۰ گونه پرنده تالابی در میانکاله حدود ۲۰ گونه مانند طاووسک، انواع یلوه ها و انواع کشیم از پرندگان تالابی بومی و ۸۰ گونه تالابی مهاجر تابستان گذران، زمستان گذران و عبوری هستند.

وی افزود: از میان ۸۰ گونه پرنده تالابی مهاجر در میانکاله ۵ گونه پرنده عبوری و اتفاقی شامل گیلان شاه خالدار، عروس غاز، غاز پیشانی سفید کوچک و درنای خاکستری است و ۷۵ گونه پرنده مهاجر زمستان گذران تالابی که در این تالاب زیست مند هستند.

این کارشناس اداره حفاظت محیط زیست بهشهر عنوان کرد: حدود ۱۵ گونه از انواع اردک ها از جمله فیلوش، گیلار، اردک سرسبز، اردک سرحنایی، اردک چشم طلایی، اردک سیاه کاکل و اردک سرسیاه؛ هر ساله به میانکاله مهاجرت می کنند.

ابوطالبی گفت: سیکل بازگشت پرندگان مهاجر زمستان گذران از ۱۵ اسفند سال جاری تا ۱۵ فروردین سال آینده یعنی در یک ماهه صورت می گیرد.

تالاب کم یاب و بی نظیر میانکاله

زیستگاهی کم یاب و بی نظیر به نام تالاب میانکالهتنوع آب و هوایی کشور عزیزمان ایران و وجود اقلیم های مختلف، کوهستان ها و جنگل ها، رودها و جلگه ها، سواحل، تالاب ها و دریاچه ها، دشت ها، چمنزارها و مراتع وسیع موجب شده تا این اقلیم ها مامنی مناسب برای زندگی گونه های متنوع حیوانی در نظر گرفته شود و تنوع مجموعه ای از جانورانی که بسیار نایاب هستند را امروزه می توان در این مکان ها یافت کرد. در این مطلب همراه الی گشت باشید تا یکی از مهمترین زیستگاه های با ارزش پردندگان مهاجر را به نام تالاب میانکاله مازندران به شما معرفی کنیم.

با توجه به این که ایران در منطقه ای با آب و هوای گرم و خشک واقع شده است، هر سال تعداد زیادی از پرندگان مهاجر به منظور فرار از سرمای شدید مناطق شمالی دنیا، به کشورمان پناه می آورند. یکی از مکان هایی که این پرندگان برای سپری کردن فصل های سرد سال انتخاب می کنند، تالاب ها هستند و یکی از مهمترین ها و محبوب ترین تالاب هایی که پرنده گان مهاجر در ایران به آن سفر می کنند، تالاب میانکاله مازندران است.

تالاب میان کاله

این تالاب بین المللی که با عنوان بهشت پرنده نگری در کشورمان بین دوستداران طبیعت محبوبیت ویژه ای دارد. این تالاب بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله نیر به حساب می آید و یکی از زیستگاه های با ارزش پرنده های آبی و خشکی است. از بین انواع بسیاری از پرنده گانی که در این منطقه یافت می شود می توان طیف وسیعی از پرنده های آبزی مهاجر مثل فلامینگو، پلیکان، اردک ها، انواع قوها، غازها و برخی گونه های پرنده های شکاری از قبیل سنقر تالابی و عقاب دریایی دم سفید و پرندگان خشک زی مانند قرقاول خزری، دراج و زنبور خوار را نام برد.

علاوه بر این، تالاب میانکاله نیز محلی برای پرورش ماهی های گوناگون از جمله کپور، کفال، سفید، سوف، ماهیان خاویاری و بسیاری دیگر  است که بدین جهت در حفظ حیات وحش دریای خزر اهمیت بسیار زیادی پیدا کرده است.

بیشتر بخوانید: پناهگاه حیات وحش میانکاله


کد مطلب: 78902

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/78902/پرندگان-مهاجردر-میانکاله

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com