به گزارش زیست آنلاین، عیسی کلانتری امروز در سومین کنفرانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر ایران با بیان اینکه تا زمانی که سیاستها اصلاح نشود، بخش خصوصی به سمت انرژیهای نو نمیرود و انرژیهای تجدیدپذیر توسعه پیدا نخواهد کرد،اظهار کرد: دشمنان آگاه و دوستان نادان با ادامه این روند اجازه نمیدهند انرژیهای تجدیدپذیر رونق پیدا کند در حالی که ما چاره ای جز حرکت در این مسیر نداریم.
وی با بیان اینکه تولید کربن در ایران از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۱۲ از ۲۸۳ میلیون تن به ۷۳۰ میلیون تن افزایش یافته است،اظهار کرد: در حالی تولید کربن ۴۵۰ میلیون تن افزایش یافته است که بر اساس برنامه پنجم توسعه شدت انرژی باید ۳۳ درصد بهبود پیدا می کرد و تا پایان برنامه ششم توسعه شدت انرژی باید نصف شود.
کلانتری با اشاره به اینکه تولید ناخالص داخلی در این سالها از ۱۰۲ میلیارد دلار به ۲۵۸ میلیارد دلار افزایش یافته است،گفت: ما تنها کشوری هستیم که رشد شدت انرژی داشتهایم و تولید کربن از تولید ناخالص داخلی کشور بیشتر بوده است.
وی ضمن انتقاد از مصرف بیرویه آب ،عواقب آن و بالا بودن مصرف انرژی اظهارکرد: عواقب ادامه این روند، رسیدن به شاخصهای بالاترین رقم فرسایش خاک در جهان، خشک شدن جنگلها به دلیل کم آبی همچنین آتش سوزی در منابع جنگلی و مراتع است.
بیشتر بخوانید: معرفی انواع انرژی تجدیدپذیر
کلانتری همچنین با اشاره به صحبتهای افرادی که می گویند عمل به تعهد کنوانسیون آب و هوایی پاریس جلوی توسعه کشور را می گیرد، گفت: بر اساس تعهدی که ایران در کنوانسیون پاریس داده است، باید تولید کربن را تا سال ۲۰۳۰ در صورت تحریم چهار درصد (۷۰ میلیون تن) و در غیر این صورت ۱۲ درصد (۲۳۰ میلیون تن) کاهش دهیم در حالی که بر مبنای برنامه ششم توسعه، سند چشم انداز و سیاستهای رهبر معظم انقلاب، تا سه سال آینده باید ۲۳۰ میلیون تن تولید کربن را کاهش دهیم.
سیاست های ایران برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر تشریح شدمعاون وزیر نیرو و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق جمهوری اسلامی ایران (ساتبا) در سیزدهمین نشست شورای «آیرینا» در تیر ماه ۹۶ به عنوان رکن آژانس انرژیهای تجدیدپذیر در شهر ابوظبی امارات، سیاست های تشویقی کشور ما درباره جذب سرمایه را توضیح داد.
«سیدمحمد صادقزاده» در این نشست گفت: وزارت نیرو برای تشویق سرمایهگذاران بخش خصوصی (داخلی و خارجی) و افزایش انگیزه آنها برای سرمایهگذاری در نیروگاههای تجدیدپذیر و از دیگر سوی ایجاد بستر مناسب در خصوص تنوع بخشی هر چه بیشتر به سبد انرژی و توسعه ظرفیت برق تولیدی از منابع انرژی تجدیدپذیر و پاک از طریق خرید تضمینی برق و جلب مشارکت بخش خصوصی اقدام کرده است.
وی افزود: به این ترتیب فرصتی مناسب برای حضور سرمایهگذاران خصوصی برای ورود به این عرصه در کشور فراهم شده که رویکرد اقتصادی و انتفاع مالی برای آنها را نیز به همراه داشته است.
معاون وزیر نیرو گفت: جمهوری اسلامی ایران برای حمایت هر چه بیشتر از این بخش، سیاست تشویقی برای بومیسازی تجهیزات و فناوریهای تجدیدپذیر دارد که زمینه را برای سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در بخش تولید قطعات انرژیهای تجدیدپذیر فراهم کرده است.
وی ادامه داد: با این رویکرد، موفق به نصب و راه اندازی بیش از ۳۵۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر شدهایم و امیدواریم این ظرفیت تا سال ۲۰۳۰ میلادی به ۷۵۰۰ مگاوات برسد؛ بنابراین سیاست خرید تضمینی برق برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در مقیاسهای کوچک در ایران بسیار موفق عمل کرده و ما مصممیم این سیاست همچنان ادامه داشته باشد.
رئیس ساتبا در نشستهای تخصصی در بخش مشاغل تجدیدپذیرها گفت: تاکنون در ایران ۱۲ هزار شغل در این بخش ایجاد شده است و با سیاستهای تشویقی جدید، بومی سازی فناوریها و تولید قطعات در عرصه تجدیدپذیرها مشاغل جدید و بیشتری در سالهای آتی پدید می آید.
صادق زاده به آژانس آیرینا پیشنهاد کرد آمار مشاغل در بخشهای نیروگاههای مقیاس بزرگ و تولید پراکنده به صورت مجزا ارائه شود که این پیشنهاد با استقبال آژانس همراه شد.
وی گفت: آژانس آیرینا باید نقش سازمان تسهیلگر انتقال دانش و فناوری را برای کشورهای در حال توسعه ایفا کند تا به این طریق به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در این کشورها کمک شود.
در این نشست درباره پیش نویس چارچوب راهبرد میانمدت سالهای ۲۰۲۲-۲۰۱۸ میلادی و همچنین چارچوب اولیه برنامه کاری و بودجه سالهای ۲۰۱۹-۲۰۱۸ میلادی آژانس همفکری شد.
به گزارش ایرنا، بیش از ۱۴۸ کشور و اتحادیه اروپا اساسنامه آژانس بین المللی انرژی های تجدیدپذیر را امضا کرده و ۶۶ کشور اساسنامه آژانس را در مجلس خود به تصویب رساندهاند.
شورای آیرینا یکی از سه رکن اصلی آژانس به حساب می آید که ۲ بار در هر سال برای مشاوره و همکاری اعضا و همچنین تهیه پیش نویس برنامه کاری، بودجه و گزارش دهی درباره پیشرفت امور نشست دارد.