مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از حل مشكلات مشترك كلانشهرها در سايه تعاملات مستمر و تهیه بانك اطلاعاتي از پروژه هاي شاخص محیط زیستی كلانشهرها خبر داد .
در نخستین نشست کمیته محیط زیست شهری کلانشهرهای ایران:
حل مشكلات مشترك كلانشهرها در سايه تعاملات مستمر امکان پذیر است
3 آبان 1397 ساعت 1:00
مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران از حل مشكلات مشترك كلانشهرها در سايه تعاملات مستمر و تهیه بانك اطلاعاتي از پروژه هاي شاخص محیط زیستی كلانشهرها خبر داد .
به گزارش زیست آنلاین، به نقل از روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، اولين نشست كميته محيط زيست شهري کلانشهرهای ايران به رياست صدرالدین علي پور مدیرکل محيط زيست و توسعه پایدار شهرداري تهران و با حضور صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، محسن مرادی دبیر کمیسیون خدمات شهری و محیط زیست کلانشهرها و مسئولان و مديران محيط زيست ۱۴ كلانشهر برگزار شد.
زهرا صدراعظم نوری رييس كميسيون محيط زيست و خدمات شهري شورا با اشاره به اينكه من آشنایی کاملی به فعالیت های دبيرخانه كلانشهرها دارم گفت: خوشبختانه اين دبيرخانه همواره فعال بوده است و بنده تشكيل و آغاز فعاليت اين كميته را در جهت رفع مشكلات محيط زيست كلانشهرها را به فال نيك مي گيرم و به فعاليت هاي اين مجموعه اميدوار هستم.
رييس كميسيون سلامت، محیط زیست و خدمات شهري شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اينكه كميسيون با همه توان در جهت تقويت اهداف اين كميته گام برخواهد داشت، گفت: بايد تلاش كنيم بين كميسيون هاي خدمات شهري و محيط زيست كلانشهرها؛ تعاملات مشترك در جهت شناسايي آسيب هاي محيط زيست برقرار شود.
وی با اشاره به ضرورت به فعل رساندن پتانسيل هاي قانوني مشترك در نهادهاي بالادستي گفت: در رفع چالش هاي محيط زيستي بايد قوانين برنامه توسعه ششم مد نظر قرار بگيرد. توجه به برنامه هاي شهرداري تهران در حوزه محيط زيست از جمله برنامه پنج ساله سوم شهر تهران كه در حال تدوين است بايد در دستور كار قرار بگيرد. همچنين هم فكري كميسيون هاي محيط زيست شوراهاي كلانشهرها در جهت تعريف ماموريت هاي محيط زيستي، گام ديگري است كه بايد با قدرت برداشته شود.
به گفته اين عضو شوراي شهر مي توان در سايه تعاملات مشترك و با بهره گيري از قوانين مجلس شوراي اسلامي و شوراي عالي استان ها، مشكلات مشترك محيط زيستي كلانشهرها حل خواهد شد.
در ادامه صدرالدين علي پور مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به ضرورت تشكيل اين كميته و با تاكيد بر اينكه حل مشكلات كلانشهرها نيازمند همفكري و هماهنگي هاي مشترك است، گفت: در گام نخست با مصوبه شوراي اداري شهر تهران، تغييرات چارت اداري ميسر شد و توانستيم مجموعه محيط زيست شهرداري تهران را به اداره كل تبديل كنيم و با این اقدام امتداد سازمانی در مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران میسر شد.
وي افزود: در حقيقت اين اقدام گام مثبتي در جهت استفاده از متخصصان و كارشناسان محيط زيست در بدنه مناطق ٢٢ گانه شهر تهران است.
مدیر کل محيط زيست و توسعه پایدار شهرداری تهران با اشاره به اينكه ارتباطات اثر بخش و دوسويه يكي از ضرورت هاي تشكيل اين كميته است گفت: به عنوان مثال برخي كلانشهرها براي كنترل آلاينده هاي صنعتي از ضابطين قضايي استفاده كرده اند. بنابراين با هم افزايي و تبادل تجربيات مشترك مي توان مسائل و مشكلات محيط زيست را مديريت كرد.
وي با اشاره به اينكه مشكلات مشترك كلانشهرها مثل ترافيك، آلودگي صوتي، بصري، آلودگي پسماند و انبوه سازي ها پيش روي محيط زيست شهرهاست، گفت: تلاش شده است تمامي پروژه هاي شهري پيوست هاي محیط زیستی داشته باشند و هيچ پروژه اي بدون پيوست محيط زيستي در شورا مصوب نشود.
علي پور با اشاره به اینکه انتقال تجربيات محيط زيستي، تبادل نظر، هماهنگي و مشاركت ذي نفعان در جهت حل و مديريت معضلات محيط زيست از اهداف پيش روي ماست گفت: بهره مندي از نظر متخصصان و كارشناسان در طرح هاي موضعي و موضوعي در حوزه اجرايي و آكادميك بخش ديگري از اهداف اين كميته است .
به گفته مدیر کل محيط زيست شهر تهران با هم افزايي و تعاملات مشترك مسئولان كلانشهرها در قالب اين كميته، بانك اطلاعات در ارتباط با پروژه هاي شاخص كلانشهرهاي ايران تدوين و از اين دستاورد در جهت توانمند سازي نيروهاي انساني استفاده مي شود.
حسین محمدی رئیس کمیسیون محیط زیست و سلامت شوراي اسلامی شهر كرج در اين نشست با اشاره به اينكه ٧٥ درصد مردم در كلانشهرها زندگي مي كنند؛ گفت: اگر حوزه محيط زيستي كلانشهرها به خوبي اداره شود،٧٠ درصد از معضلات و مشکلات محیط زیستی كاهش پيدا مي كند.
وي با تاكيد بر اينكه همه بخش هاي مديريت شهري با محيط زيست در ارتباط هستند، گفت: بايد در كلانشهرها یک ساختار محيط زيستي مناسب شكل بگيرد و تجربيات موفق به اشتراك گذاشته شود.
به گفته اين عضو شوراي شهر كرج؛ مسائلي نظير كاهش آلودگي هوا؛كنترل ترافيك؛ ايجاد بستر نرم افزاري شهر هوشمند؛ دفع پسماند و در نهايت بهره گيري از انرژي هاي خورشيدي در بستر مشترک همکاری و تجارب مشترک کلانشهرها قابل بحث و پیگیری است.
کد مطلب: 79047