به گزارش زیست آنلاین، کیومرث کلانتری، با بیان اینکه خوشبختانه امسال برای رفع معضل آلودگی هوا در تهران، شهرداری و محیط زیست همکاری خوبی با یکدیگر دارند، اظهار کرد: بازسازی و توسعه ایستگاههای سنجش آلایندگی تهران در دستور کار قرار گرفته است. بخشی از ایستگاههای سنجش آلایندگی باید تعمیر و مجهز شوند و در برخی شهرستانهای استان تهران لازم است که ایستگاههای جدیدی ایجاد کنیم.
تجهیز و توسعه ایستگاههای سنجش آلایندگی هوا در استان تهرانوی با اشاره به اینکه در سند برنامه محیط زیست استان تهران تجهیز و توسعه ایستگاههای سنجش آلایندگی در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: ایستگاههای محیط زیست و شهرداری تهران مکمل یکدیگر هستند و امیدواریم بتوانیم اطلاعات هوای استان تهران را بهطور دقیق و ۲۴ ساعته در اختیار مردم قرار دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران ادامه داد: بخش زیادی از آلودگی هوای تهران به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی است چرا که تهران از شمال و شرق در محاصره ارتفاعات است. سال گذشته متاسفانه از ابتدای آبان ماه وارونگی دما آغاز شد. امسال با توجه به اقدامات مفید انجام شده در راستای کاهش آلودگی هوا پیشبینی میکنم شرایط آلودگی هوا طی شش ماه دوم امسال بدتر از سال گذشته نباشد.
بیشتر بخوانید: آلودگی هوا سلامت اروپایی ها را تهدید میکند
کلانتری با اشاره به اقدامات انجام شده برای کنترل آلودگی هوا در تهران گفت: شهرداری تهران از ابتدای مهر ماه در شرکت واحد اتوبوسرانی از تردد هر گونه اتوبوس فاقد معاینه فنی در تهران جلوگیری کرد همچنین اقدامات خوبی برای کاهش آلایندگی خودروهای حمل پسماند انجام شده است.
۷۲ ساعت قبل از اضطراری شدن آلودگی هوا اقدامات کنترلی را شروع میکنیموی ادامه داد: از دیگر اقدامات محیط زیست برای کنترل آلودگی هوا این بود که به سازمان هواشناسی اعلام کردیم که ۷۲ ساعت قبل از اضطراری شدن وضعیت آلودگی هوا آن را به ما اعلام کند تا از همان لحظه ورود کامیونها به تهران را ممنوع اعلام کنیم چرا که کامیونها ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون زیادی تولید میکنند که در شرایط آلودگی هوا میتواند اوضاع را بدتر کند.
کلانتری با بیان اینکه امسال دستگاههای مختلف منسجم تر از سالهای گذشته برای کاهش آلودگی هوا در شش ماه دوم سال کار میکنند، اظهار کرد: آلودگی هوا را با مدیریت مناسب میتوان بیش از ۹۰ درصد کنترل کند. بخشها و سازمانهای مختلف باید وظایف خود را به درستی انجام دهند چرا که سازمان حفاظت محیط زیست فقط دستگاه نظارت کننده و هماهنگ کننده است. برای مثال پلیس باید درباره موضوع معاینهفنیها جدی عمل کند و لازم است بخش صنعت واحدهای مختلف و آلاینده را کنترل کند.
بیشتر بخوانید: خسارتهای اقتصادی آلودگی هوای تهران
وی با اشاره به اینکه شهروندان نیز باید در شرایط اضطرار آلودگی هوا با ما همکاری کنند، گفت: اگر برای مثال یک روز را به دلیل آلودگی هوا تعطیل میکنیم مردم باید با ما همکاری کنند و برای حفظ سلامت خود در منزل بمانند نه اینکه با خودروهای خود به خیابان بیایند و شرایط آلودگی هوا را بدتر کنند.
برای محیط زیست باید سرمایهگذاری کنیممدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه اظهار کرد: شهر تهران در حال حاضر به ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس احتیاج دارد و متاسفانه بیش از ۷۶ درصد اتوبوسهای درون شهری عمر مفید خود را سپری کردهاند. ناوگان حمل و نقل عمومی باید هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی توسعه پیدا کند. ما باید برای محیط زیست سرمایهگذاری کنیم و اگر این کار را انجام ندهیم نباید انتظار داشته باشیم که وضعیت آلودگی هوا بهبود یابد.
بیشتر بخوانید: معاینه فنی راهکاری موثر برای کاهش آلودگی هوا
کلانتری در پایان با اشاره به اینکه در حال حاضر ۱۴۴۲ واحد صنعتی در استان تهران گازسوز شدهاند، تاکید کرد: روند گازسوز شدن واحدهای صنعتی باید ادامه پیدا کند. امیدوارم با توجه به هماهنگیهای شکل گرفته بین دستگاههای مختلف بتوانیم امسال آلودگی هوا را بهتر از هر سال دیگری کنترل کنیم.