نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به عملکرد مناسب ایران در موضوع زلزله کرمانشاه و سایر بلایای طبیعی گفت: مدیریت اطلاعات مربوط به بلایا به منظور کاهش خطرات ناشی از آن و افزایش تابآوری اهمیت بسیاری دارد و APDIM فرصت ارزشمندی را به منظور بررسی راهکارها و همکاریهای منطقهای در این زمینه فراهم میکند.
به گزارش زیست آنلاین، یوگوچی دانیلز نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران در نشست تخصصی مشورتی همکاریهای منطقهای به منظور ایجاد تابآوری در برابر حوادث تدریجی از جمله گرد و غبار و مدیریت اطلاعات مقابله با حوادث فرامرزی آسیا و اقیانوسیه که امروز با همکاری ESCAP، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت امور خارجه و سازمان برنامه و بودجه در تهران برگزار شد، اظهار کرد: بازگشایی مرکزAPDIM (مرکز توسعه مدیریت اطلاعات بلایا در آسیا و اقیانوسیه) بر اساس قطعنامه ۷۱۱۱ کمیسیون اجتماعی اقتصادی آسیا اقیانوسیه سازمان ملل متحد در ایران یک قدم بزرگ به سمت کاهش خطرات و افزایش تابآوری در منطقهای است که بلایای طبیعی همچنان صدمات و خسارات بسیاری به مردم وارد میکند و توسعه اقتصادی - اجتماعی را تحت تاثیر قرار میدهد.
مهمترین راههای دستیابی به اهداف توسعه پایدار وی ادامه داد: کاهش خطرات بلایا و افزایش تابآوری یکی از مهمترین راههای دستیابی به اهداف توسعه پایدار است. دقت داشته باشیم که آسیا و اقیانوسیه یکی از بلاخیزترین مناطق جهان به حساب میآید که بلایایی مثل سیل، زلزله، طوفان و طوفانهای گرد و غبار باعث مرگ و فقر در بین نسلهای پی در پی در این مناطق میشود.
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران گفت: ایران نیز یکی از بلاخیزترین کشورها در جهان است و بسیاری از بلایای طبیعی مثل زلزله، خشکسالی، سیل و طوفانهای گرد و غبار در این کشور اتفاق میافتد.
به گفته دانیلز، ایران تجربیات ارزشمندی را در زمینه کاهش خطرات بلایای طبیعی کسب کرده است و دانش بسیاری در حوزه مدیریت خطرات ناشی از بلایا در اختیار دارد. واکنش مناسب ایران به زلزله کرمانشاه در سال ۹۶ و سایر بلایا مثل سیل، خشکسالی و طوفانهای گرد و غبار نشان میدهد که ایران برای مقابله با بلایای طبیعی توان مناسبی دارد.
وی تاکید کرد: در چارچوب همکاریهای سازمان ملل و ایران برای سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱، سازمان ملل از تلاشهای دولت ایران در جهت توسعه و پیاده سازی سیاستهای داخلی و منطقهای به منظور مقابله با طوفانهای گرد و غبار همچنین سرمایهگذاری برای کاهش بلایای طبیعی و ایجاد آمادگی و واکنش مناسب در زمان بلایا پشتیبانی کرده است.
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به کنفرانس بینالمللی مقابله با گرد و غبار - که تیر ماه سال گذشته با همکاری بخشهای مختلف سازمان ملل در تهران برگزار شد - اظهار کرد: در ادامه این کنفرانس گفتوگوهایی درباره طوفانهای گرد و غبار در جریان هفتاد و دومین جلسه مجمع سالانه سازمان ملل در تیر ماه سال جاری انجام شد. در این گفتوگوها بر پیشنهادات عملیاتی به منظور رفع چالشهای کشورهای متاثر از گرد و غبار تمرکز و راهکارهای بهبود سیاستهای هماهنگ کننده در سطح جهانی به منظور مقابله با این چالشها در چارچوب سیاستهای توسعه پایدار بررسی شد.
دانیلز افزود: در سپتامبر ۲۰۱۸ پیشنهادی مبنی بر تشکیل ائتلافی از سازمان ملل به منظور مقابله با گرد و غبار و افزایش همکاریهای بینالمللی، تبادل اطلاعات و دانش در بین بازیگران مختلف این عرصه مانند دفاتر سازمان ملل، دولتها، دانشگاهیان و بخشهای خصوصی ارائه شد.
وی در ادامه گفت: مرکز APDIM به عنوان زیرمجموعه کمیسیون اجتماعی اقتصادی آسیا - اقیانوسیه در سازمان ملل متحد در ایران بازگشایی میشود که قدم مهمی برای کاهش خطرات ناشی از بلایای طبیعی و توسعه اقتصادی - اجتماعی و دستیابی به اهداف توسعه پایدار محسوب میشود.
نماینده مقیم سازمان ملل متحد در ایران افزود: مدیریت اطلاعات بلایا در تمام زمینهها و جنبههای مربوط به کاهش خطر بلایا و افزایش تابآوری است و بسیار اهمیت دارد بنابراین برگزاری مراسم امروز در تهران فرصت ارزشمندی را به منظور بررسی راهکارها برای افزایش همکاریهای منطقهای در این زمینه فراهم میکند.
دانیلز تاکید کرد: تیم سازمان ملل در ایران آمادگی کامل دارد تا کلیه همکاریها در چهارچوب برنامههای APDIM همچنین در قالب سایر همکاریهای منطقهای و چند جانبه به منظور کاهش اثرات منفی بلایا در منطقه انجام دهد.
پدیده "افزایش دمای اقیانوسها" دست کم گرفته شده استبه گزارش ایسنا، این کارشناسان در یک مطالعه جدید تاکید کردند که میزان جذب گرما توسط دریاها ۶۰ درصد بیش از ارزیابیهای قبلی است.
آنها میگویند: این یعنی حساسیت زمین در برابر تصاعد گازهای گلخانهای ناشی سوخت های فسیلی بیش از تخمینهاست.
به این ترتیب مهار گرمایش زمین و حفظ دما در حد ایمن در قرن جاری خیلی سخت تر خواهد بود.
براساس آخرین ارزیابی گسترده مجمع بینالمللی تغییرات اقلیمی (IPCC)، اقیانوس های جهان بیش از ۹۰ درصد حرارت ناشی از گازهای گلخانه ای را جذب کردهاند و این یک مشکل بزرگ است.
پیش بینیها درباره میزان گرم شدن زمین با جمع زدن همه حرارت اضافهای انجام می شود که در اثر انتشار گازهای گلخانه ای تولید شده است. اما محاسبات تازه نشان می دهد که حرارتی خیلی بیش از انتظار وارد اقیانوسها شده، بدین معنی که میزان گرمای ناشی از گازهای کربنی خیلی بیشتر از آن است که دانشمندان تصور میکردند.
تعبیر داده های تازه این است که حساسیت زمین به دی اکسید کربن خیلی بیشتر از میزانی است که فکر می کردیم.
بنابر گزارش اخیر شبکه خبری بیبیسی، محققان شرکت کننده در این مطالعه معتقدند که به این ترتیب امکان تحقق اهداف تعیین شده در توافق اقلیمی پاریس خیلی دشوارتر خواهد بود.
"IPCC" اخیرا در گزارشی فواید مهار افزایش دما به کمتر از ۱.۵ درجه سانتیگراد نسبت به دوران ماقبل صنعتی را تشریح کرده بود. اکنون مطالعه تازه می گوید که این وظیفه ای بس سنگین خواهد بود.
این گزارش می گوید برای آنکه افزایش دما از دو درجه سانتیگراد تجاوز نکند، باید تصاعد گازهای گلخانه ای را بیش از محاسبات قبلی - یعنی ۲۵ درصد بیشتر - کاهش داد.
به علاوه این همه حرارت که وارد اقیانوس ها می شود به تغییرات جدی در آب دامن خواهد زد.
لوری رسپلاندی، نویسنده اصلی این گزارش از دانشگاه پرینستون در نیوجرسی آمریکا گفت: اقیانوس گرم تر، اکسیژن کمتری را نگه خواهد داشت و این شرایط، کار را برای اکوسیستم های دریایی دشوار می کند.
وی افزود: مساله سطح آب هم مطرح است، یعنی اگر اقیانوس گرمتر شود این گرما باعث انبساط بیشتر آن و بالا آمدن بیشتر سطح آب می شود.
فرآیند دفع حرارت از اقیانوسنویسندگان این مطالعه میگویند: اقیانوسها حرارت جذب شده را آزاد خواهند کرد اما این فرآیندی طولانی خواهد داشت.
رسپلاندی در این باره تصریح کرد: اگر شروع به خنک کردن اتمسفر از طریق کاهش تاثیر گازهای گلخانهای کنیم، حرارت ذخیره شده در اقیانوسها نهایتا از آن خارج خواهد شد. این واقعیت که اقیانوس ها نگه دارنده حرارت زیادی هستند که می تواند به اتمسفر برگردد باعث می شود به راحتی نتوانیم دمای سطح زمین را در آینده زیر هدف معینی نگه داریم.
وی یادآور شد: سازوکار جذب و دفع حرارت توسط اقیانوس ها به گونه ای است که دفع حرارت چند صد سال ادامه خواهد یافت.
نتایج این مطالعه در نشریه نیچر چاپ شده است.