به گزارش زیست آنلاین، حسن ساسانی، در خصوص منابع آبهای زیرزمینی و فرونشست زمین در استان، اظهار کرد: متأسفانه دشتها و منابع زیرزمینی آب استان اصفهان در وضعیت بحرانی و فوق بحرانی قرار دارند و متناسب با این موضوع برداشتهای کشاورزی در این دشتها ممنوع شده است.
وی با تأکید بر اینکه باید منابع آب موجود را حفظ کنیم، تصریح کرد: با مسدود کردن چاههای غیرمجاز، نصب کنتورهای حجمی هوشمند، نظارت دقیق بر منابع و مصارف حوضه زایندهرود میتوان از بدتر شدن وضعیت منابع آبهای زیرزمینی جلوگیری کنیم.
بیشتر بخوانید: راهکارهای نجات کشور از بحران کم آبی
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای اصفهان با بیان اینکه به دلیل برداشتهای بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی شاهد فرونشست زمین در دشتهای مهیار، دامنه و مناطقی از سمیرم هستیم، تأکید کرد: اگر فرایند برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی کنترل و جلوگیری نشود، طبیعتاً فرونشستها میتواند در دیگر دشتهای استان اتفاق بیفتد.
وی با بیان اینکه تنها ورودی آب به حوضه آبخوان دشت اصفهان رودخانه زایندهرود است، گفت: وقتی آبی در رودخانه جاری نشود، به طور قطع آبخوانها تغذیه نمیشود و تا زمانی که برداشتها از منابع آبی ادامه داشته باشد، نگرانی برای فرونشست زمین همچنان به جا خواهد بود.
ساسانی با اشاره به اینکه علاوه بر بحثهای کمی آبهای زیرزمینی، موضوع کیفیت این آبها دارای اهمیت است، تأکید کرد: هر چه از میزان آبهای زیرزمینی کاهش یابد بر کیفیت این آبها تأثیر منفی خواهد گذاشت، با اینحال هر آنچه شرکت آب و فاضلاب برداشت میکند مسائل بهداشتی آب را پیوسته کنترل میکند.
پسماندهای خارج از محدوده در حاشیه زایندهرود جمعآوری میشودبه گزارش ایلنا، شهرام احمدی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری ضمن بیان اینکه عمده زبالههای تولید شده در حاشیه رودخانه زایندهرود خارج از حریم روستایی، مربوط به گردشگران است، گفت: بخش قابل توجهی از این زبالهها ماندگاری طولانی در محیط دارند.
وی افزود: در راستای تداوم برنامههای حفاظتی جهت حفظ کیفیت رودخانه زایندهرود، مدیریت مسائل مربوط به پسماند در حوزه این رودخانه در دستورکار شورای حفاظت کیفی این رودخانه قرار گرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری ضمن برشمردن برنامههای قبلی جهت مدیریت پسماند اظهار داشت: در بیست و نهمین نشست این شورا، سازوکارهای لازم جهت جمعآوری پسماندهای حاشیه رودخانه زایندهرود خارج از محدوده روستاها، با همراهی و همکاری دستگاههای مسئول و مرتبط اندیشیده شد.
شورای حفاظت کیفی رودخانه زایندهرود به دبیری حفاظت محیط زیست و با حضور مدیران و مسئولان دستگاههای عضو کارگروه در معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری تشکیل شده است.