مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان گفت: ۱۳ شهر استان که ۶۱ درصد جمعیت را تشکیل میدهند در وضعیت قرمز آبی قرار دارد.
۱۳ شهر کرمان در وضعیت قرمز آبی قرار دارند
25 آبان 1397 ساعت 9:00
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان گفت: ۱۳ شهر استان که ۶۱ درصد جمعیت را تشکیل میدهند در وضعیت قرمز آبی قرار دارد.
به گزارش زیست آنلاین، محمد طاهری، در نشستی با مجمع نمایندگان استان اظهار داشت: سال آبی بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم و تابستان ۹۷ نیز سختترین تابستان ما بود، ۴۰ سال است که منابع آبی استان به خوبی مدیریت نشده است و تا ۵ سال گذشته حتی یک برنامه جامع برای تامین آب نداشتیم و این کار برای نخستین بار توسط ما صورت گرفت که طرحهای کوتاه، میان و بلندمدت برای آن پیشبینی کردیم.
۱۳ شهر در وضعیت قرمز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان با تاکید بر اینکه تمام مدیران در این زمینه مقصر هستند و نمیتوان، انگشت اتهام را تنها به سوی یک نفر گرفت، بیان داشت: دشتهای استان کرمان اکنون آخرین نفسهای خود را میکشند، بنابراین برای اجرای پروژههای بزرگ آب شرب که متولی آن آب منطقهای است، نیازمند همکاری مجمع نمایندگان هستیم.
بیشتر بخوانید: راهکارهای نجات کشور از بحران کم آبی
طاهری تصریح کرد: با توجه به اینکه آب استان هم از نظر کیفی و هم کمی در بدترین شرایط قرار دارد، ساماندهی آن یک اراده جمعی را میطلبد، از ۷۱ شهر و ۲۰۰ روستا که زیر پوشش حوزه ما قرا دارند، ۱۳ شهر که ۶۱ درصد جمعیت را تشکیل میدهند در وضعیت قرمز قرار دارند و ۵۳ شهر که ۳۵ درصد جمعیت را شامل میشوند از وضعیت نسبتا پایدار آبی برخوردار هستند.
وی با اشاره به اینکه ۳۴۱ حلقه چاه در سطح استان وجود دارد که ۹۵ درصد آب شرب آن از حوزه این چاهها تامین میشود، افزود: ۹ هزار و ۳۰۰ لیتر بر ثانیه نیاز آبی سال ۹۸ است و حدود ۲ میلیون متر مکعب آب برای تابستان سال آینده کم داریم.
شهر کرمان به ۱۳۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب نیاز داردطاهری عنوان کرد: طول شبکههای توزیع آب استان کرمان ۱۰ هزار کیلومتر است که با توجه جمعیت پایین و پراکندگی شهرها هزینه خدماترسانی در آنها بسیار زیاد است، حدود ۲ هزار کیلومتر نیز طول خطوط انتقال آب است و منابع آبی روز به روز از شهرها فاصله گرفته و هزینههای سنگینی به ما تحمیل میکند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان با بیان اینکه در چهار شهر کرمان، ماهان، کهنوج و سیرجان ۷۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب اجرا شده است، ادامه داد: مجموع اعتبارات استان کرمان در سال جاری حدود ۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان است که با آن هیچ طرحی نمیتوان، اجرا کرد.
بیشتر بخوانید: وضعیت منابع آب در ایران
وی ابراز داشت: شهر کرمان به یکهزار و ۳۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب نیاز دارد، بارها از نمایندگان درخواست کردیم تا سهم استان کرمان از سرجمع اعتبارات فاضلاب کشور را اخذ کنند که این سهم اندک موجود عقبماندگی محسوب میشود.
طاهری خاطرنشان کرد: در بخش سرمایهگذاری کشور از استان کرمان الگو گرفت که نخستین قرارداد در سیرجان به مبلغ ۱۸۰ میلیارد تومان منعقد شد و ۲۰ کیلومتر خط انتقال فاضلاب اجرا شده است و پروژه فاضلاب زرند نیز تا دهه فجر امسال اجرایی میشود و اجرای پروژه فاضلاب کرمان نیز به زودی از سر گرفته میشود.
هیچ روستایی در کرمان آب مطمئن و پایدار نداردعلی رشیدی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان گفت: در هیچ روستایی در سطح استان کرمان آب مطمئن و پایدار نداریم در برخی روستاها تا حدود هفت حلقه چاه نیز حفر کردیم، اما به آب نرسیدیم و محدودیتهای زیادی در این زمینه داریم.
وی بیان داشت: ۸۵ مناقصه عمومی تنها طی هشت ماه گذشته برگزار کردیم که حدود ۳۴ مناقصه دو تا سه بار تکرار شده است در حال حاضر پیمانکاران چندانی متقاضی کار با وضعیت اقتصادی کنونی نیستند و همین امر برای ما مشکلات زیادی را فراهم کرده است.
رشیدی تصریح کرد: سالانه حداقل ۲ هزار کیلومتر لولهگذاری در سطح استان انجام میدادیم، اما در حال حاضر به دلیل افزایش قیمت لوله و اتصالات با دردسرهای بزرگی مواجه شدیم و در این زمینه کاهش محسوسی داشتیم.
بیشتر بخوانید: بحران آب در جهان
وی افزود: در سطح استان کرمان ۵ هزار و ۷۰۰ روستا وجود دارد که ۲ هزار و ۶۰۰ روستا دارای شبکه آبرسانی بوده و از این تعداد نیز ۸۴۰ روستا با کمبود شدید آب روبهرو هستند و ما سالانه به این منظور حدود ۷۵ حلقه چاه آب جابهجا میکنیم.
رشیدی با اشاره به اینکه حدود ۷۰۰ روستا نیز که بیشتر در شمال استان کرمان قرار دارند با مشکلات کیفی آب شرب مواجه هستند، عنوان کرد: تابستان گذشته به ۹۵۰ روستا با تانکر آبرسانی شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان کرمان با بیان اینکه تابستان گذشته ۵۰ میلیارد تومان اعبتار به ما اختصاص یافت که حتی یک ریال از آن تخصیص نیافت، ادامه داد: با توجه به اینکه انتظارات مردم و مسوولان از ما بیشتر شده، نیازمند همکاری مجمع نمایندگان استان برای رفع مشکلات موجود هستیم.
کد مطلب: 79170