مسئول سیاستگذاری واحد لجستیک و حمل و نقل دریایی اروپا با بیان این که در حدود ۲,۵ درصد آلودگی گازهای گلخانه ای در دنیا بواسطه حمل و نقل دریایی ایجاد می شود، گفت: بانک سرمایه گذاری اروپا ۷۵۰ میلیون یورو برای بهینه سازی کشتی ها به منظور کاهش انتشار آلودگی ها پرداخت می کند.
به گزارش زیست آنلاین، واسیلیوس دیمتریادس مسئول سیاستگذاری واحد لجستیک و حمل و نقل دریایی اروپا : ۲ مساله مهم در زمینه حفاظت از محیط زیست دریایی مطرح است، یک مورد تولید گازهای گلخانه ای بوده و دیگری آلودگی هوایی ایجاد شده توسط کشتی ها ،شناورها و لزوم استفاده از سوخت های جایگزین است.
۲,۵ درصد آلودگی گازهای گلخانه ای در دنیا بواسطه حمل و نقل دریایی استوی تصریح کرد: در حال حاضر در حدود ۲,۵ درصد آلودگی گازهای گلخانه ای در دنیا بواسطه حمل و نقل دریایی ایجاد می شود. در سال ۲۰۱۳ کمیسیون مربوطه در اتحادیه اروپا استراتژی معینی را برای تداوم مقابله با آلودگی های گازهای گلخانه ای تدوین و تصویب کرد.
بیشتر بخوانید: مشارکت ملی ایران برای کاهش گازهای گلخانهای
مسئول سیاستگذاری واحد لجستیک و حمل و نقل دریایی اروپا گفت: با همکاری کشورهای عضو سازمان جهانی دریانوردی باید صنعت حمل و نقل دریایی به سمت کاهش تولید گازهای گلخانه ای برود.اتحادیه اروپا در این زمینه با سازمان جهانی دریانوردی همکاری های گسترده و نزدیکی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان بنادر و دریانوردی، وی خاطرنشان کرد: برنامه ارائه شده توسط سازمان جهانی دریانوردی به منظور کاهش ۵۰ درصدی انتشار گازهای گلخانه ای تا سال ۲۰۵۰ نسبت به سال ۲۰۰۸بدین معنی است که راهکارهای کوتاه مدت برای رسیدن به این هدف باید در نظر گرفته شود.
سالانه ۵۰ میلیون یورو برای تحقیقات حمل و نقل دریایی اختصاص پیدا می کندمسئول سیاستگذاری واحد لجستیک و حمل و نقل دریایی اروپا اذعان داشت: براساس تحقیقات انجام گرفته فعالیت های مورد نیاز برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای تا قبل از سال ۲۰۲۳ را می توان به دو دسته کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم کرد. از جمله راهکارهای کوتاه مدت می توان به تقویت EEDI برای ساخت کشتی های جدید، بهینه سازی مصرف سوخت در کشتی های موجود و بهینه سازی مدیریت اشاره کرد. در مورد راهکارهای طولانی مدت، استفاده از سوخت های جایگزین بدون آلودگی کربنی و تغییر زیرساخت های اساسی، قابل تامل است.
دیمتریادس خاطرنشان کرد: طبق سیاست گذاری های انجام شده، بودجه لازم در راستای برنامه های کاهش انتشار گازهای گلخانه ای در اتحادیه اروپا از طرق مختلف تامین می شود. بر اساس برنامه افق ۲۰۲۰، سالانه ۵۰ میلیون یورو به انجام تحقیقات و ارائه نوآوری در حمل و نقل دریایی اختصاص پیدا می کند.
وی اظهار داشت: بانک سرمایه گذاری اروپا ۷۵۰ میلیون یورو برای بهینه سازی کشتی ها با تجهیزات مدرن به منظور کاهش انتشار آلودگی ها اختصاص داده است. برنامه بودجه سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ کمیسیون CEF حاکی از اختصاص بودجه ۳۰ میلیارد یورویی به منظور تغییر در زیرساخت های حمل و نقل در اروپا با تاکید بر هوشمندسازی و کاهش تولید گازهای کربنی است.
۲۲ درصد گازهای گلخانه ای در بخش حمل ونقل دریایی تولید می شود«ساندرو سامانتا» ظهر دوشنبه در سمینار آموزشی «لجستیک و زنجیره حمل و نقل» افزود: تولید گازهای گلخانه ای در جهان باعث تغییر آب و هوایی می شود و باید همه کشورها تلاش کنند تولید آن در جهان کاهش یابد.
وی تاکید کرد فعالیت نیروی انسانی در حفظ محیط زیست و توسعه حمل ونقل دریایی اهمیت زیادی دارد و هرچه از فناوری های پیشرفته در جهان استفاده شود اهمیت جایگاه نیروی انسانی در این بخش بیشتر خود را نشان می دهد.
این مقام اروپایی گفت: حفظ مسائل زیست محیطی و ارتقای کیفیت و رفاه شاغلان در این بخش یکی از مهمترین سیاست های اتحادیه اروپاست و این مهم با ارائه آموزش های مورد نیاز دنبال می شود.
سامانتا ادامه داد: اکنون با اعمال قوانین سخت سولفور موجود در سوخت کشتی ها به حدود یک دهم درصد رسیده است اما سازمان بین المللی دریانوردی (ایمو) در تلاش است تا سال ۲۰۲۰ میلادی این میزان به پنج صدم درصد کاهش یابد تا با رعایت مسائل زیست محیطی در دریاها آلودگی و آلایندگی آب های جهان را کم کنیم.
وی بیان کرد: همه تلاش اتحادیه اروپا بهبود و تسهیل حمل و نقل دریایی بدون آلودگی آب هاست و در چند سال آینده استفاده از برخی صنایع کشتیرانی ممنوع می شود.
«اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۷ میلادی همه اقدام های خود در صنعت حمل و نقل دریایی را ارزیابی کرد که نقطه ضعف بزرگی نداشتیم».
سامانتا از تشکیل سازمان ایمنی دریایی اروپا خبر داد و گفت: فعالیت این سازمان ایمنی را در دریاها ارتقا می دهد و با ایجاد مراکزی در اروپا بر همه فعالیت های دریایی و حفظ محیط زیست آن نظارت بیشتری اعمال می شود.
رییس واحد حمل و نقل دریایی و لجستیک اتحادیه اروپا تاکید کرد رقابت سالم در حمل و نقل دریایی برای اروپا بسیار مهم است و باید شرایط مناسب برای ایجاد رقابت و زنجیره لجستیک و حمل و نقل چندوجهی در این بخش برای همه کشورها فراهم شود تا همه بخش های حمل و نقل در جهان کنار یکدیگر هم افزایی کنند.