کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

زباله به سد هراز نمی‌رسد

13 دی 1400 ساعت 13:56

مدیر روابط عمومی آب منطقه ای مازندران اعلام کرد: با توجه به نتایجی که از نمونه برداری و آنالیز منطقه اطراف سد هراز برداشت شد، آنومین عناصر فرعی در آب رودخانه مشاهده نشده و تمامی پارامترهایی که برای آب شرب لازم است را دارد.


به گزارش زیست آنلابن، امرالله براری، مدیر روابط عمومی آب منطقه ای مازندران، با بیان اینکه موضوع پسماند و زباله از جمله مشکلات استان‌های شمالی بوده و فقط مختص سد هراز نیست، اظهار کرد: زباله ها در مازندران در حاشیه رودخانه‌ها، دشت‌ها یا در حوضه آبریز ریخته می‌شود و زیرساخت دفع مناسب زباله هنوز در استان ما ساخته نشده است.

وی با اشاره به اینکه مدیریت پسماند و زباله جزء اولویت های استان طی چند سال اخیر قرار گرفته است، تصریح کرد: طرح سد هراز دارای مجوز زیست محیطی بوده و بحث مدیریت زباله آن نیز در فرآیند زیست محیطی همانند مابقی سدها مدنظر قرار گرفته است؛ شرکت آب منطقه ای نیز خود را ملزم به اجرای مفاد ارزیابی های زیست محیطی می‌داند.

بیشتر بخوانید: هیچ تدبیری برای جمع آوری زباله های اطراف سد هراز انجام نشدهبراری خاطرنشان کرد: در فرآیند سدسازی مسائل و مشکلات آلاینده های زیست محیطی بالای سد پیش از آبگیری مورد بررسی قرار گرفته و با استناد به مفاد ارزیابی‌ها عمل می‌شود، شرکت آب منطقه با همکاری مشاور زیست محیطی و  با کمک ناظر عالیه که از دانشگاه های معتبر بوده موظف است تا جزئیات طرح و پروژه را بازبینی و تایید کند.

این کارشناس روابط عمومی آب منطقه ای مازندران با اشاره به اینکه استانداری، آب منطقه‌ای، محیط زیست، شهرداری و فرمانداری آمل کارگروهی برای امحای زباله تشکیل داده اند، تصریح کرد: با توجه به نتایجی که از نمونه برداری و آنالیز منطقه اطراف سد هراز برداشت شد، آنومین عناصر فرعی در آب رودخانه مشاهده نشده و تمامی پارامترهایی که برای آب شرب لازم است را دارد.

براری یادآور شد: زباله‌ها خارج از دریاچه سد قرار دارد و اگر سد آبگیری هم شود خارج از دریاچه بوده و آب به آنجا نمی‌رسد.

روابط عمومی آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: پاکسازی منطقه پیش از آبگیری سد در دو سال آینده تعهداتی است که آب منطقه در دستور کار دارد، و در حال حاضر اگر اعتبارات تامین شود یک دوره ۵ ساله تا آبگیری سد پیش بینی شده که تاکنون پیشرفت حدود ۳۵ درصد داشته و تا زمان آبگیری مدت زیادی باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: ورود شیرآبه‌های زباله به رود هرازمدیریت محیط زیست

اجرای جدیدترین نظام مدیریت محیط زیست در دستور کار شهرداری تهراندر ادامه؛ مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران نیز از پیاده‌سازی و استقرار جدیدترین نسخه نظام مدیریت محیط زیست در شهرداری تهران خبر داد.

به گزارش ایسنا، صدرالدین علی‌پور تاکید کرد: در چند دهه اخیر بسیاری از دولتمردان، متخصصان و کارشناسان با تلاش گسترده به حفاظت از زیستگاه انسان و محیط پیرامون آن همت گمارده و با تدوین مقررات و الزامات قانونی کوشیده‌اند تا زندگی نسل‌های کنونی و آینده بشر را از خطرهای جدی مصون نگاه دارند که یکی از این مجموعه قوانین و مقررات استاندارد ایزو  ۱۴۰۰۱ است.

وی در ادامه با بیان اینکه هدف اصلی استاندارد ایزو ۱۴۰۰۱  ایجاد رویکردی نظام‌مند برای کاهش آسیب‌هایی است که یک سازمان می تواند به محیط زیست وارد کند، گفت: کاهش آلودگی هوا، آب، خاک و ...، صرفه جویی در مصرف انرژی، جایگزینی انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌کارگیری مواد و فرایندهای کم‌آلاینده و افزایش بهره‌وری و بازدهی خدمات از جمله فواید استقرار این استاندارد است.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران خاطر نشان کرد: شهرداری تهران به عنوان یکی از عمده‌ترین نهادهای درگیر با مسائل و مشکلات محیط‌ زیستی کلانشهر تهران بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران، موظف به اجرای نظام مدیریت محیط‌ زیست است که هدف کلی آن حرکت در راستای الگوی توسعه پایدار شهری است.

علی‌پور ضمن اشاره به اجرای نسخه به‌روز ایزو ۱۴۰۰۱ در مجموعه شهرداری، ویژگی‌های منحصر بفرد این نسخه را افزایش میزان اهمیت مدیریت محیط زیستی در فرایندهای برنامه ریزی استراتژیک شهرداری، تمرکز بیشتر برمدیریت و رهبری، در نظر گرفتن راهکارهایی جهت حفظ محیط‌ زیست از آسیب‌ها با استفاده از منابع پایدار، توجه به چرخه عمر هنگام بررسی جنبه‌های محیط زیستی، گسترش استراتژی ارتباطات و افزایش فرصت‌هایی جهت صرفه‌جویی بیشتر مالی در مجموعه شهرداری برشمرد.

بر اساس گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، وی در پایان گفت: در این راستا با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام شده مناطق ۲۲گانه در حال برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی استاندارد مذکور جهت توانمندسازی پرسنل منطقه به منظور پیاده‌سازی آن  تا پایان سال جاری هستند.

 


کد مطلب: 79255

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/79255/زباله-سد-هراز-نمی-رسد

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com