به گزارش زیست آنلاین، موسسه غیرانتفاعی منابع جهانی در بررسی های خود دریافته است که حدود ۳۷ کشور جهان با کمبود شدیدی از منابع آب مواجه هستند. این کشورها عمدتا در خاورمیانه، شمال آفریقا، آسیای میانه، آسیای جنوب شرقی و اقیانوسیه واقع شده و بیش از نیمی از جمعیت جهان را در خود جای دادهاند.
بیشتر بخوانید:راهکارهای نجات کشور از بحران کم آبیدر بررسی این موسسه نسبت مصرف آب به ذخایر موجود در سطح کشور از قبیل رودخانهها، نهرها و سفرههای کم عمق آب زیرزمینی که برای استفاده خانگی، کشاورزی و صنعتی است، بررسی شده است. کمبود میزان دسترسی به آب به این معنی است که شهروندان، کارخانهها و مزارع به مقدار محدودی از آب وابستهاند و حتی کوچکترین تغییر در عرضه آب میتواند به زندگی و فعالیت آنها آسیب وارد کند. این مساله حتی میتواند امنیت ملی و رشد اقتصادی را نیز تهدید کنند، به ویژه اگر کشوری برنامههای مناسبی برای مدیریت آب نداشته باشد.
بازچرخانی آببا وجود این کمبودها به نظر میرسد راهکارهایی چون شیرین کردن آبهای شور مانند آب دریاها و اقیانوسها و همینطور استفاده از آب خاکستری میتواند به کم شدن این بحران کمک کند. آب خاکستری به آب قابل بازیافت از فاضلابهای خانهها یا ساختمانهای اداری اطلاق میشود که در برگیرنده جریانهای خروجی بهجز آب سرویسهای بهداشتی است. این آب که در اثر فعالیتهای روزمره همچون رختشویی، شستشوی ظروف و حمام کردن است میتواند مجددا بازیافت شود و مورد استفاده قرار گیرد.
افزایش بحران آب در سطح جهان عواقب خطرناکی به همراه خواهد داشت. اگر دولتها اقدامات مدیریتی و حفاظت شدهای را برای حفظ منابع موجود آب و همینطور حفاظت از محیط زیست انجام ندهند این مساله میتواند به بزرگترین بحران بشری در سالهای پیش رو تبدیل شود. این معضل تا جایی جدی است که برخی بر این باورند که در آینده نه چندان دور یک جنگ جهانی بر سر منابع آب به وقوع خواهد پیوست.