به گزارش زیست آنلاین، «صالحی» کارشناس مسئول اداره حیاتوحش ادارهکل حفاظت محیطزیست خراسانشمالی، با اشاره به اینکه منابع آبی موجود در برخی چشمههای موجود در این استان که حیاتوحش از آن سیراب میشدند خشک شده و یا کم آب شده است، گفت: یکی از این مناطق پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم بوده که برای برطرف کردن این مشکل به صورت سیار آبرسانی میشود.
وی با اشاره به اینکه یوزپلنگ آسیایی و آهو از جمله گونههای حیاتوحش موجود در این منطقه بوده است، افزود: برای برطرف کردن این مشکل این ادارهکل، پیمانکاری را بهمنظور آبرسانی در این منطقه بکار گرفته است.
صالحی ادامه داد: در برخی مناطق دیگر نیز آب برخی چشمهها کم شده است که بهصورت موقت با تانکر به آنها نیز آبرسانی میشود.
وی خاطرنشان کرد: اما بهطور کلی با توجه به افزایش جمعیت حیاتوحش در استان امسال با مشکل چندانی در خصوص تأمین آب مورد نیاز این حیوانات مواجه نیستیم.
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که آیا حیاتوحش استان با کمبود علوفه و تغذیه نیز مواجه هستند؟ یادآور شد: هماکنون مشکلی در اینباره وجود ندارد اما اگر روند خشکسالی به همین شکل ادامه یابد باید به فکر راه حلی باشیم.
بیشتر بخوانید: ایران آخرین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی است
تکثیر یوزپلنگ آسیایی با همکاری پژوهشگاه رویاندر آستانه روز جهانی یوزپلنگ (۱۳ آذرماه) رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، از تلاشها برای تکثیر یوزپلنگ آسیایی از طریق کشت بافت خبر داد.
عیسی کلانتری، اظهارکرد: سازمان حفاظت محیط زیست تکثیر و پرورش یوزپلنگها را از طریق پژوهشگاه رویان پیگیری میکند. در این جهت سعی میکنیم احیای یوزپلنگ آسیایی را از طریق کشت بافت با کمک این پژوهشگاه انجام دهیم.
معاون رئیس جمهوری در مورد روش تامین منابع مالی برای این پروژه گفت: هزینه آن هم هر چقدر باشد، تقبل میکنیم.
مجید خرازیان مقدم - مدیر کل حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست- در مورد تکثیر یوز از طریق کشت بافت به ایسنا گفت: از هر ظرفیتی برای حفظ یوزپلنگ آسیایی استفاده میکنیم. طرف قرارداد سازمان حفاظت محیط زیست در این طرح، پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار و مجری طرح نیز این پژوهشکده است که از طریق پژوهشگاه رویان امور مربوط به این موضوع را پیگری میکند.
بیشتر بخوانید: برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی باید روشمان را تغییر دهیمبه گزارش ایسنا، سه شنبه (۱۳ آذر) روز جهانی یوزپلنگ است. یوزپلنگها هر دو نوع آفریقایی و آسیایی، سریعترین حیوانات زمین هستند. یوز آسیایی Acinonyxjubatusvenaticus نسبت به نوع آفریقایی کمی کوچکتر و تیرهتر است. پوشش نخودی رنگ با خالهای سیاه در سر و کمر، بدن این جانور را پوشانده است. مشخصه این جانور، نوار سیاه رنگ اشک مانندی است که از گوشه چشمها شروع شده و تا کنار بینی ادامه مییابد.
یوز آسیایی یکی از مهمترین گربهسانان بزرگجثه است که کمتر از ۵۰ قلاده از آن در حیات وحش باقی مانده و تنها جمعیت باقیمانده از یوزها، همین جمعیتی است که در ایران پراکنده شده و در صورت از بین رفتن این ۵۰ نفر یوز، یک گونه ارزشمند برای همیشه در کل دنیا منقرض میشود.