نماینده بابلسر و فریدونکنار در مجلس با اشاره به مخاطره آمیز بودن انتقال آب خزر به سمنان و نیاز بیشتر مازندران به آب نسبت به استان مقصد، گفت: انتقال آب از دریای عمان راهکاری عاقلانهتر از این طرح غیرکارشناسانه است.
مازندران با انتقال آب خزر دچار بحران میشود
30 آبان 1397 ساعت 11:00
نماینده بابلسر و فریدونکنار در مجلس با اشاره به مخاطره آمیز بودن انتقال آب خزر به سمنان و نیاز بیشتر مازندران به آب نسبت به استان مقصد، گفت: انتقال آب از دریای عمان راهکاری عاقلانهتر از این طرح غیرکارشناسانه است.
به گزارش زیست آنلاین، ولی اله نانواکناری در گفت وگو با ایسنا خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: انتظار داریم نظرات کارشناسان محیط زیست، وزارت نیرو و سایر متخصصینی که پیشتر به بررسی و تحلیل این موضوع پرداخته اند را مورد توجه قرار گیرد.
نماینده بابلسر و فریدونکنار در مجلس، نیاز مردم مازندران به آب را بیشتر از سمنان دانست و خاطرنشان کرد: با وجود بارشهای نسبتا مناسب شاهدیم که استان مازندران با مشکل تامین آب شرب و کشاورزی دست به گریبان است.
نانواکناری، انتقال آب دریای مازندران به سمنان را مخاطره آمیز توصیف کرد و هشدار داد: استان مازندران در پی این اتفاق، به لحاظ محیط زیست و اکوسیستم دچار بحرانهای غیرقابل جبران خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه نباید تجربه دریاچه ارومیه مجددا تکرار شود، افزود: انتظار میرود که رئیس جمهور در این باره توضیحات قانع کننده و قابل قبولی را به مردم مازندران داده و نگرانی آنان را پاسخگو باشد.
نماینده شهرستان های بابلسر و فریدونکنار در مجلس در ادامه به اظهار نظر نمایندگان سه استان شمالی در مجلس، اشاره و تاکید کرد: نمایندگان طی تذکر کتبی و طرح سوالات از وزیر نیرو درخواست میکنند که دلایل مطرح شدن چنین طرحی را توضیح دهد، مطلبی که در سال گذشته در دستور کار قرار گرفت و مجلس آن را رد کرد.
وی از نظرات منفی متخصصین، تشکل های حامی محیط زیست، NGO ها و مردم نسبت به طرح انتقال آب خزر سخن گفت و تصریح کرد: طرح مذکور حتی از لحاظ اقتصادی نیز صرفه و سود نداشته و مردود است.
وی انتقال آب از دریای عمان را راهکاری عاقلانه تر دانست و پیشنهاد کرد: انتقال آب دریای عمان به استان های کویری کشور میتواند مشکل استانهایی مانند سیستان و بلوچستان، کرمان، اصفهان، یزد و سمنان را رفع کرده و خطرات زیست محیطی کمتری به همراه داشته و ثمربخش باشد.
بیشتر بخوانید: طرح انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه
اعتراض نمایندگان مازندران به چراغ سبز روحانی برای انتقال آب خزر به سمناناظهارات حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، درباره اجرای طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان، انتقاد شدید شماری از نمایندگان مازندران را به دنبال داشت که آن را «غیرکارشناسی» و دارای «تبعات جبران ناپذیر برای محیط زیست منطقه» دانستند.
آقای روحانی در جریان سفری که به استان سمنان داشته است روز سهشنبه سیزدهم آذر گفت که «از نظر دولت مشکلات انتقال آب از شمال ایران به سمنان و مرکز کشور رفع شده است».
وی سپس وعده داد که اگر سرمایهگذاری بخواهد نسبت به انتقال آب از شمال به مرکز ایران اقدام کند، «دولت آمادگی دارد تا در مدت کوتاهی تمام مجوزهای لازم را در اختیار او قرار دهد».
خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، یک روز پس از این سخنان واکنش علی محمد شاعری، نماینده شرق مازندران در مجلس شورای اسلامی، را بازتاب داده که هشدار داده «هر گونه دستکاری در این دریاچه تبعات جبران ناپذیری را برای محیط زیست منطقه، اقتصاد و اشتغال مردم شمال کشور در پی دارد».
وی افزود: «مردم مازندران باید بدانند که پس از انتقال آب دریای خزر به سمنان قطعا پروژههای دیگری مانند انتقال آب خزر به تهران، اصفهان، خراسان شمالی و سایر نقاط کشور صورت میگیرد و هر استانی که با بحران آب مواجه شود مدعی انتقال آب از دریاچه خزر خواهد شد و به تدریج خزر را خشک میکنند چرا که این دریاچه اصلا ظرفیت دستکاری را ندارد.»
بیشتر بخوانید: پایین آمدن سطح آب زیرزمینی در مازندران به دلیل افرایش جمعیت
راه حل اساسی نه انتقال آب خزر به مرکز ایران، بلکه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان استبه گفته آقای شاعری، راه حل اساسی نه انتقال آب خزر به مرکز ایران، بلکه انتقال آب از خلیج فارس و دریای عمان است که به آبهای آزاد متصل هستند و این پروژه مجوزهای لازم را نیز اخذ کرده و در حال اجراست.
پروژه انتقال آب خزر به استان سمنان در اواسط دهه هشتاد مطرح شد و در نهایت دولت دوم محمود احمدینژاد در سال ۱۳۹۱ اجرای آن را به شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران ابلاغ کرد.
این طرح دو خط لوله به طول ۱۶۰ کیلومتر را شامل میشود که از مجاورت نیروگاه نکا در سواحل دریای خزر آغاز خواهد شد و سرانجام یک خط لوله به دامغان و شاهرود و خط دیگر به سمنان میرسد.
اما چراغ سبز حسن روحانی به اجرای این طرح تذکر شفاهی عبدالله رضیان در جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی را در پی داشت که موضوع را از اساس «عوامگرایانه» دانست.
نماینده قائم شهر اظهار داشت: «آقای رییس جمهور با بیان عوامگرایانه مجددا به موضوع انتقال آب دریای خزر اصرار ورزیدند. به جای اینکه در خصوص ساخت سد در شمال کشور اقدام و ۹۱ درصد آبی را که به دریای خزرمیریزد مدیریت کنید به دنبال انتقال آب شور خزر به مناطق کویری هستید. این کار کارشناسی نیست.»
آقای رضیان سرآخر عنوان کرد که این اظهارات آقای روحانی «موجب ناراحتی مردم کشور شده است».
علی اصغر یوسفنژاد، نماینده ساری در مجلس شورای اسلامی، نیز تاکید کرده مجمع نمایندگان مازندران با طرح انتقال آب دریای خزر مخالف است و اجازه نخواهد داد این مسئله اتفاق بیفتد چرا که این طرح «با اکوسیستم مازندران سازگاری ندارد».
کمبود آب و تداوم خشکسالیها در ایران به یک بحران یا به تعبیر معاون اول رئیس جمهور، به یک ابرچالش تبدیل شده است.
به گفته مقامات دولت ایران، این بحران حتی به یک موضوع امنیتی تبدیل شده و از این نظر کار به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی کشیده شده است.
کد مطلب: 79339