مدیر عامل شرکت توانیر گفت: درصورت رشد هفت درصدی سالانه مصرف برق، برنامهریزی شده تا طی ۱۰ سال آینده حجم تاسیسات برق کشور دو برابر شود که در این راستا باید بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید صورت بگیرد.
صنعت برق در انتظار ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه جدید
30 آبان 1397 ساعت 10:00
مدیر عامل شرکت توانیر گفت: درصورت رشد هفت درصدی سالانه مصرف برق، برنامهریزی شده تا طی ۱۰ سال آینده حجم تاسیسات برق کشور دو برابر شود که در این راستا باید بیش از ۶۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید صورت بگیرد.
به گزارش زیست آنلاین، محمدحسن متولیزاده، امروز در سمینار تخصصی راهکارهای هوشمندسازی در مصرف انرژی که در برج میلاد برگزار شد، با بیان اینکه یک میلیارد نفر از ساکنان کره زمین از نعمت برق بیبهره هستند، اظهار کرد: اکنون در ایران با تلاش همکاران در صنعت برق، روستایی بدون برق نداریم.
وی با تاکید بر این مساله که با ۸۰ هزار مگاوات ظرفیت نصب شده، رتبه اول در منطقه و ۱۴ را در دنیا به خود اختصاص دادیم، ابراز کرد: یکی از مشکلاتی که اقتصاد دارای یارانه ایجاد کرده، بحث مدل اقتصادی است. مصرف ما در بعضی از روزهای گرم سال بهدلیل به مدار آمدن وسایل سرمایشی افزایش یافته است، چراکه ۴۰ درصد بار سرمایشی در این حوزه دخیل است.
او با بیان اینکه برای تامین برق منطقه باید سرمایهگذاری زیادی صورت بگیرد، گفت: در سال گذشته مجموع انرژی برنامهریزی شده از نیروگاه برقآبی بالغ بر ۱۱۵۰۰۰ مگاوات ساعت بوده است و در سال جاری به منظور تداوم انرژی با اقدامات مدیریت مصرف، میزان دریافت انرژی از واحدهای برقآبی ۵۰ درصد کاهش یافت و میزان خاموشی از نظر انرژی اعمال شده کمتر از سه درصد است.
متولیزاده اصلاح الگوی مصرف و تعرفه برق را از راهکارهای عملیاتی برای کاهش مصرف برق دانست و افزود: با توزیع ۱۰۰ میلیون لامپ کم مصرف، یارانهای حدود ۲۷ هزار مگاوات پیک مصرف کاهش یافت.
بیشتر بخوانید: در صورت عدم اصلاح الگوی مصرف نیاز برق کشور به ۸۴ هزار مگاوات خواهد رسیدبه گفته وی، براساس گزارش مرکز پژوهش مجلس، ۸۵۰ هزار کولر گازی جدید وارد ایران شده که حدود ۷۰ درصد آن از طریق قاچاق و غیراستاندارد بوده است.
متولیزاده، کاهش تلفات برق، ارائه طرح تشویقی برای چاههای کشاورزی، صنعتی، طرح تغییر ساعات کاری ادارات را از جمله اقدامات انجام شده عنوان و اظهار کرد: با این روش، شاهد چهار درصد کاهش تلفات برق در ایران بودیم، بهگونهای که میتوان گفت تقریبا به استانداردهای جهانی نزدیک شدیم. همچنین از ساخت ۲۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید جلوگیری به عمل آمده است و با این کار حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به اقتصاد ایران کمک کردیم.
وی تصریح کرد: توسعه کسبوکارهای نوین، برای مدیریت مصرف برق بهویژه در ساعات اوج بار تابستان، سرمایهگذاری در طرح فهام و کنتورهای هوشمند، استفاده از زیرساخت شبکه برق برای توسعه شبکههای ارتباطی و ارتقای سطح خدمات به مشترکان و کاهش هزینهها با استفاده از فناوریهای نوین از جمله راهکارهای توسعه صنعت برق است که باید مورد توجه قرار گیرد.
بیشتر بخوانید: برای حل مشکلات صنعت برق باید آینده نگری کرد
پول قبوض برق به جیب چه کسانی میرود؟مدیرعامل توانیر گفت: تنها تقاضای صنعت برق از لایحه بودجه سال ۱۳۹۸، این است که پولی را که در قبوض مشترکان تحت عنوان تعرفه برق دریافت میشود، بهطور مستقیم به صنعت برق واریز شود و این مبلغ به حساب خزانه نرود.
به گزارش برق نیوز، محمدحسن متولیزاده ، با اشاره به اهمیت صنعت برق در ایران، اظهار کرد: در حال حاضر این صنعت برای اجرای فعالیتهای خود نیازمند سرمایهگذاری و حمایت است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
به گفته وی، در تمام دنیا، شرکتهای تولیدکننده علاوه بر سودی که دریافت میکنند، از مشترکان مالیات هم میگیرند، اما در ایران متاسفانه بهدلیل پایینبودن تعرفهها، مشکلات بسیاری در این صنعت وجود دارد.
مدیرعامل توانیر درباره پیشنهادات ارائهشده برای صنعت برق در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ گفت: تا آنجاکه اطلاع دارم، سازمان برنامه و بودجه، تصمیمات خوبی را برای این صنعت گرفته است که امیدوارم تصویب شوند، اما بزرگترین خواسته ما این است که این منابع محدودی را که از مشترکان دریافت میکنیم، در اختیار خودمان قرار دهند.
متولیزاده افزود: براساس تبصره ۱۴، مبالغ دریافتی از مشترکان، به خزانه واریز میشود و ممکن است سازمان برنامه و بودجه نیز این مبلغ را برای تعهدات دیگر خود هزینه کند و همین موضوع نیز چالشهایی را بهوجود آورده است.
مدیرعامل توانیر، با تاکید بر این مساله که در حال حاضر حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از پولی که تاکنون از مشترکان دریافت کردهایم، به ما پرداخت نشده است، تاکید کرد: این مساله موجب تاخیر در اجرای کارها و پروژهها شده است که اگر این منابع تخصیص یابد، میتوانیم پروژهها را اجرایی کنیم.
بیشتر بخوانید: توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر راه عبور از خاموشی های سال ۹۸
اختصاص مبالغ به صنعت برقوی ادامه داد: در حال حاضر بهطور متوسط از اول سال جاری تاکنون بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان از اعتبار این بخش در اختیار خودمان نبوده است بنابراین تنها تقاضای ما این است که این مبالغ به صنعت برق اختصاص یابد.
چندی پیش، بخش خصوصی نیز درباره انرژیهای تجدیدپذیر پیشنهاداتی را برای درج در لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرد که در پیشنهادات ارائه شده از سوی انجمن انرژیهای تجدیدپذیر تاکید شده که عوارض برق که در سال ۱۳۹۷ برابر هشت درصد تعیین شده بود، به ۱۰ درصد افزایش یافته و تا سقف ۱۸ هزار میلیارد ریال در نظر گرفته شود؛ علاوه بر این بر اساس ماده پنج قانون دائمی حمایت از صنعت برق مصوب مجلس شورای اسلامی و ماده ۱۲ قانون اساسنامه ساتبا، مصوب مجلس شورای اسلامی، باید منابع لازم برای خرید برق تجدیدپذیر و برقرسانی روستایی از عوارض برق تامین شده و سالانه توسط دولت در لایحه بودجه پیشنهاد شود.
کد مطلب: 79356