به گزارش زیست آنلاین، سرجیو، سخنگوی انجمن محلی می گوید: «مردم محله به آن نام لاواتریچی به معنی ماشین لباسشویی داده اند. زیرا این بلوک مانند تعداد زیادی ماشین لباسشویی کنار هم به نظر می رسد. به همین دلیل مانند هیولا است، اصلا بصورت ساختمان هیولایی ساخته شده است.«
مشکل ساختاری بنا با باران آشکار می شود. باران هم وارد ساختمان شده و هم اسکلت آن را تضعیف می کند. با وجود بحران اقتصادی در ایتالیا، تنها با پشتیبانی پروژه اتحادیه اروپا به نام «آر۲ سیتیز» (R۲CITIES) مردم به حل مشکل این ساختمان غول آسای پرمشکل امیدوار شده اند. «آر۲ سیتیز» برنامه نوسازی برای ایجاد شهرهایی با انرژی صفر است. یکی از مهندسان شهرداری جنوا می گوید: «این پروژه فرصت بزرگی برای این ساختمان و امکانی برای مرمت آن است که شاید در غیر اینصورت هرگز امکان آن پیش نمی آمد. امکان فوق العاده ای است.«
هدف پروژه، بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان های قدیمی و پایداری اقتصادی آنها است. کانون اصلی این برنامه ایجاد سامانه حرارتی جدید برای ۱۶۲ خانوار است. برای اندازه گیری میزان انرژی مصرفی پیش و پس از بازسازی یک مدل آزمایشگاهی ساخته شده است. هماهنگ کننده سامانه مراقبت و از مسئولان دانشگاه جنوا در این مورد می گوید: «اینجا در اتاق مرکزی آپارتمان هستیم. ترمینال های مرکزی نظارت را در اینجا قرار داده ایم. در اینجا می توانیم داده هایی که از اتاق های دیگر جمع آوری می شود مانند دما در سه ارتفاع مختلف یک اتاق، میزان رطوبت، جابجایی و کیفیت هوا مانند دی اکسید کربن را مشاهده کنیم.«
برای ساکنان آپارتمان ها صرفه جویی در پول هدف مهمی است. یکی از مسئولان شورای شهر جنوا در این زمینه به یورونیوز می گوید: «فکر می کنم در اینجا هنوز وجدان اکولوژیک ما خوب بیدار نشده است. با این حال، برای مردم مسئله صرفه جویی در پول، مصرف کمتر انرژی و در نتیجه هزینه کمتر انگیزه بسیار مهمی به حساب می آید.«
بیشتر بخوانید: بررسی روش های کاهش مصرف انرژی در ساختمان کسانی مانند سرجیو، که بیست سال در اینجا زندگی کرده اند معتقدند که این اقدامات وضعیت محله را نیز بهتر می کند. او در این زمینه می گوید: «اقدامات برای بهبود وضعیت ساختمان و آپارتمان های آن ضروری و مهم است. زیرا در غیر اینصورت ممکن است با فرسودگی آپارتمانها، این محله از بین برود و ممکن است امکان بازسازی آنها دیگر در آینده وجود نداشته باشد.«
پروژه اروپایی «آر۲ سیتیز« (R۲CITIES) در حال حاضر علاوه بر جنوا در ایتالیا، در دو شهر ترکیه و اسپانیا نیز در حال اجرا شدن است و الگوی بازسازی آن در آینده در کشورهای مختلف بکار خواهد رفت.
مشخصات خانه های سبز با مصرف انرژی پایین یا صفرخانه سبز (به انگلیسی: Green home)، خانهای ست که به گونهای طراحی شده است که با محیط زیست سازگار و پایدار است و درعین حال بر تأثیر استفاده از "انرژی، آب، و مصالح ساختمانی" متمرکز است.
اجزاء تشکیل دهندهاجزای تشکلیل دهنده خانه سبز در سطح جهانی مورد توافق نیست. در آنجا استانداردهای ملی در خصوص اجزای تشکیل دهنده یک بازسازی سبز فراتر از گواهی نامه غیر انتفاعی وجود ندارد. به طور کلی، خانه سبز خانهای ست که به منظور حفظ و نگهداری «انرژی یا آب، بهبود کیفیت هوای داخلی ساختمان؛ استفاده ازمواد پایدار، بازیافتی یا استفاده شده؛ و تولید زباله کمتر در فرایند» ساخته یا بازسازی شده شده است. این امر ممکن است شامل خرید وسایل انرژی کارآمد یا استفاده از مواد و مصالح ساختمانی خاصی باشد که در حفظ هوای سرد و گرم در داخل ساختار کارآمد تر میباشند.
اصل عمدهٔ مدرن که موجب پیدایش جنبش ساخت و ساز سبز شد در دهه ۱۹۷۰ پس ازاینکه قیمت نفت شدیداً شروع به افزایش پیدا کرد آغاز شد. در پاسخ، محققان شروع به جستجو برای فرایندهایی با انرژی بهینه کردند، که احیاء جنبش زیست محیطی اخیر را به دنبال داشت. در دهه ۱۹۹۰ بسیاری از سازمانهای مختلف به ترویج ساختمانهای سبز و همچنین بهبود دانش و آگاهی مصرف کنندگان اختصاص داده شده بودند، تا آنها بتوانند از خانههای سبز بیشتری بهرهمند شوند. انجمن مقررات بینالمللی و انجمن ملی سازندگان خانه سبزدر سال ۲۰۰۶ به منظور ایجاد یک «استاندارد ساختمان خانه سبز داوطلبانه» تشریفات اداری را آغاز کردند.
فرمان قانون سیاست انرژی در سال ۲۰۰۵ قانونی شد که موجب کاهش مالیات مالکانی میشود که میتوانند استفاده از تغییرات کارآمد انرژی، همچون صفحات خورشیدی و دیگر وسایل انرژی خورشیدی را در خانه هایشان نشان دهند.
در مارس سال ۲۰۰۷، بانک نیوزیلند، اولین بانکی بود که وام خانه سبز را عرضه کرد.
مزایای ساختمان سبز عبارتند از:
- استفاده از انرژی های طبیعی در مصرف روزمره
- استفاده از انرژی های تجدید پذیر برای تولید برق مصرفی
- توجه به محیط زیست و کمک به حفظ آن
- بهبود یافتن آب و هوا و جلوگیری از اثرات منفی ساخت و ساز بر محیط زیست
- استفاده از ضایعات و پساب در تولید آب مورد نیاز برای آبیاری فضای سبز
- به کارگیری شیوه های مناسب برای کاهش انرژی هدر تلف شده و یا کنترل آن و بهینه سازی مصرف انرژی
- توجه به خواص اقلیمی منطقه
- استفاده از مصالح قابل بازیافت غیر شیمیایی و مصالحی که سلامت انسان را به خطر نمیاندازد
- طراحی با مصالح نزدیک به طبیعت
- استفاده از گیاهان طبیعی به عنوان الهام دهنده طراحی زنده
- اجتناب از صدمه رساندن به وضعیت اراضی به منظور سود بیشتر
- توجه به شخصیت اکولوژی منطقه
منبع:buildmagazine.ir