منابع آلاینده هوا به دو قسمت منابع خانگی و منابع بیرونی تقسیم میشود که هر دو در مجموع یکی از مهمترین عوامل مرگ در جهان هستند البته منابع بیرونی آلودگی هوا بهتنهایی باعث مرگ سالانه سه میلیون نفر در سراسر جهان میشوند.
آلودگی هوا موجب مرگ سالانه سه میلیون نفر
1 دی 1397 ساعت 12:00
منابع آلاینده هوا به دو قسمت منابع خانگی و منابع بیرونی تقسیم میشود که هر دو در مجموع یکی از مهمترین عوامل مرگ در جهان هستند البته منابع بیرونی آلودگی هوا بهتنهایی باعث مرگ سالانه سه میلیون نفر در سراسر جهان میشوند.
به گزارش زیست آنلاین، آلودگی هوا یکی از معضلات بزرگ شهرها و بهخصوص کلانشهرهاست. سالانه مبالغ بسیار زیادی توسط دولتها برای جبران اثرات ناشی از آلودگی هوا صرف میشود. این اثرات از سه جنبه قابل بررسی هستند. یکی بیماریهای تنفسی، دوم تخریب ناشی از باران اسیدی و سوم گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی است.
طبق گزارشهای سازمان بهداشت جهانی، منابع آلاینده هوا به دو قسمت منابع خانگی و منابع بیرونی تقسیم میشود که هر دو در مجموع یکی از مهمترین عوامل مرگ در جهان هستند. طبق این گزارش، از هر ۹ مورد مرگ در جهان، یک مورد به علت آلودگی هوا بوده است.
بیشتر بخوانید: آلودگی هوا سلامت اروپایی ها را تهدید میکند
کشورهایی که در معرض آلودگی هوا قرار دارنداگرچه تقریبا تمامی گروههای سنی و طبقات اجتماعی در معرض آلودگی هوا و خطرات ناشی از آن قرار میگیرند اما میزان این آلایندگیها در مناطق جغرافیایی تا حدودی متفاوت است. طبق این گزارش شهروندان آفریقا، آسیا و بهخصوص خاورمیانه بیشتر از بقیه کشورها در معرض آلودگی هوا قرار دارند.
هزینههای سنگین درمان بیماریهای ناشی از آلودگی هوا تنها اثر مخرب اقتصادی این پدیده خطرناک نیست. طبق گزارشات (National Acid Precipitation Assessment) NAPA، (برنامه ارزیابی بارش اسیدی)، آلودگی هوا سالانه باعث بارش بارانهای اسیدی در سراسر جهان میشود و خسارتهای زیادی ناشی از خوردگی و... بر جای میگذارد. بر اساس مطالب مطرحشده در کتابچه تحلیل دادههای شناسایی خودروهای بیشآلاینده، عامل اصلی بارانهای اسیدی، آلایندههای دیاکسیدگوگرد و ناکس در هوا است و از تاثیرات بارانهای اسیدی میتوان به اسیدی کردن خاک، اسیدی کردن منابع آب، از بین رفتن جنگلها و خوردگی مصالح ساختمانها اشاره کرد.
اثر بعدی آلودگی هوا مربوط به ازدیاد گازهای گلخانهای مثل دیاکسیدکربن است که یکی از محصولات عمده احتراق است. وجود این گازها در اتمسفر موجب جذب تشعشعات ساطع شده از سطح زمین میشود و بدین ترتیب گرمای زمین بهسختی از اتمسفر خارج و موجب افزایش دمای اتمسفر میشود. نتیجه این افزایش دما تغییرات اقلیمی و افزایش سطح آبهای آزاد است.
بیشتر بخوانید: معاینه فنی راهکاری موثر برای کاهش آلودگی هوا
سند جامع مبارزه با ریزگردها خاک میخوردمدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سند جامع مبارزه با ریزگردها خاک میخورد.
مهندس مهرداد فتحی بیرانوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: طی سالهای اخیر به علل مختلف از جمله خشکسالی، کاهش بارش و از بین رفتن پوشش گیاهی در بیشتر نقاط کشور شاهد تشدید وقوع پدیده گرد و غبار بودهایم.
وی اضافه کرد: هم اکنون تثبیت کانونهای منشأ ریزگردها از راهکارهای مقابله با آن است.
فتحی بیرانوند بیان کرد: باید واقعیتهای کشور و شرایط اقلیمی را با توجه به تمامی شواهد بررسی کنیم چراکه بسیاری از اتفاقات امروز به خاطر این موضوع است و برنامههای بخشهای کشاورزی، صنعت و... باید در انطباق با این تغییرات بازنگری شوند.
بیشتر بخوانید: تاثیر آلودگی هوا بر عملکرد قلب و عروقمدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان به تهیه سند جامع مبارزه با ریزگردها در استان اشاره کرد و گفت: هم اکنون این سند تدوین شده و در حال خاک خوردن است.
وی با تأکید بر اینکه این سند باید در استان عملیاتی شود، افزود: برای اجرایی کردن آن نیاز به اختصاص اعتبار و حمایت مسئولان داریم.
فتحی بیرانوند تصریح کرد: همچنین دستگاههای مختلف باید برنامه جامع مطالعاتی خود را در حوزههای خاص ارائه دهند تا در صورت امکان عملیاتی شوند.
کد مطلب: 79446