مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق دماوند گفت: نیروگاه دماوند در شش ماه اول سال ۱۱ درصد افزایش آمادگی و تولید داشته است و این درحالی است که موفق به کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب نیز شده است. اگر برق را با هر کالای دیگری مقایسه کنید میبینید که به ارزش واقعی خود نرسیده است. اگر اقتصاد برق به درستی دیده شود و بر اساس مولفههای اقتصادی سازماندهی شود یک صنعت جذاب برای سرمایه گذاری خواهد بود.
به گزارش زیست آنلاین، مهندس جمال الدین عزیزی، مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق دماوند گفت: در تابستان گذشته با تمهیداتی که اندیشیده شده و با تعمیرات و رفع محدودیت ها، موفق شدیم در شش ماه اول سال ۱۱ درصد افزایش آمادگی و تولید داشته باشیم. این میزان آمادگی یک رکورد تاریخی در بهره برداری نیروگاههای برق در کشور محسوب میشود. با تلاش و مشارکت همکاران ما در نیروگاه، رکورد مجموع تولید در تابستان امسال ارتقاء پیدا کرد.
مهندس جمال الدین عزیزی بیان داشت: با توجه به مشکلات آبی در کشور و لزوم توجه به مدیریت مصرف آب در نیروگاه ها، در نیروگاه دماوند با طرحهای مدیریت مصرفی حتی با افزایش تولید، موفق به کاهش ۲۵ درصدی مصرف آب شدیم که در نوع خود حائز اهمیت است.
نوسانات ارزی و عدم ثبات و پایداری در بازاروی اظهار داشت: در شش ماه دوم سال برنامه ریزی برای تعمیرات انجام شده و تامین قطعات در اولویتها قرار گرفته است. نوسانات ارزی و عدم ثبات و پایداری در بازار موجب ایجاد مشکلات و چالشهایی شده که از لحاظ عقد قرارداد و تامین مالی تاثیرگذار است. شرایط طوری است که تامین کنندههای تجهیزات فقط در صورت تامین کامل مالی، سفارشهای ما را پیگیری میکنند. وزارت نیرو هم با مشکلات خاص خودش روبه رو بوده است، ولی قراردادها بسته شده و پیش بینیهای لازم انجام شده است و فکر نمیکنم که مشکلات حادی در این خصوص داشته باشیم.
مدیر بزرگترین نیروگاه خاورمیانه در ادامه بیان داشت: در سه واحد گازی باید تعمیرات اساسی LTE انجام دهیم که در شرایط فعلی هزینههای تعمیرات تا سه برابر قبل افزایش یافته است با این وجود از سال ۹۴ تا الان هیچ تغییر نرخی روی قیمت عرضه برق نداشته ایم و علیرغم پیگیریهای مختلف هنوز قیمتها افزایش نیافته است. برق در تخصیص ارز مشکل داشت و در فهرست کالاهای اساسی کشور قرار نگرفت. الان نیروگاهها در ثبت سفارش کالا خیلی مشکل دارند. باید نگاه ویژهای به این صنعت شود. غیر از نقدینگی و عدم افزایش قیمت ها، مشکلات اینچنینی نیز وجود دارد که برای بخش نیروگاههای مشکل زا است.
وی بیان داشت: با تشکیل شرکت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی پیش بینی میشد که مسائل نیروگاهها یکجا جمع شده و بصورت یکپارچه مدیریت شود، ولی این اتفاق رخ نداد چراکه قدرت مالی در اختیار این شرکت نیست برای حمایت مالی از شرکتهای زیرمجموعه. البته اخیرا پیگیریهای خوبی انجام شده و باید مدیریت نقدینگی و تامین مالی شرکتهای دولتی و خصوصی انجام شود. نیاز به ساماندهی دارد و بهتره با محوریت شرکت مادرتخصصی این اقدام انجام گیرد. من بعنوان یک فرد نیروگاهی، تغییر ساختارهای فعلی را بیشتر ناشی از تلاش خود همکاران در نیروگاهها میدانم نه تغییر ساختار سیستم مدیریتی.
بیشتر بخوانید: مصرف برق ایران در آستانه انفجار
مطالبات نیروگاه دماوند از بخش دولتیعزیزی در خصوص حجم مطالبات نیروگاه دماوند از بخش دولتی توضیح داد: مطالبات ما از دولت بالغ بر ۱۳۰۰ میلیارد تومان میباشد که با ایجاد ظرفیتهای قانونی جدید در خصوص تهاتر مطالبات با بدهیهای بانکی، امیدواریم در اینده نزدیک بخش قابل توجهی از مطالبات با تهاتر پرداخت شود گرچه ارزش مطالبات ما به یک سوم کاهش پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق دماوند در تشریح شرایط خصوصی سازی در صنعت برق گفت: کلید واژهای که در این حوزه نیازه باید به درستی جا بیفتد اقتصاد برق است. اگر اقتصاد برق به درستی دیده شود و بر اساس مولفههای اقتصادی سازماندهی شود یک صنعت جذاب برای سرمایه گذاری خواهد بود. برق نیاز به ذخیره سازی و انبارداری ندارد. مواد اولیه انچنانی که نیاز به خارج به خارج از کشور داشته باشد ندارد. یک محصول پاک و استاندارد است و حتی در بدترین شرایط اقتصادی نیاز به تامین برق وجود دارد. مطالعات اقتصادی درستی که زیرساختهای سرمایه گذاری واقعی را فراهم میکند باید در کشور انجام گیرد. اگر برق را با هر کالای دیگری مقایسه کنید میبینید که به ارزش واقعی خود نرسیده است.
وی در ادامه گفت: ما به صورت مکتوب به دکتر اردکانیان اعلام کرده ایم که حاضریم برای بهبود وضعیت فعلی در اجماع ملی مورد نظر وزیر که در نمایشگاه بین المللی صنعت برق مطرح شد مشارکت کنیم.
۵ درصد کل مصرف برق ایرانعزیزی گفت: در نمایشگاه های امسال شاهد کاهش حضور شرکتهای مرتبط با بخش نیروگاهی ایران بودیم. با اینکه حوزه نیروگاهی ایران گسترده و وسیع است، ولی نمایشگاه تخصصی برای این حوزه وجود ندارد.
مدیر بزرگترین نیروگاه خاورمیانه داشت: امادگی نیروگاه دماوند روی ۱۴.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰ کیلووات ساعت بود، ولی امسال به حدود ۱۸ میلیارد کیلووات ساعت خواهیم رسید که این عدد چیزی در حدود ۵ درصد کل مصرف برق ایران است.
عزیزی در پایان گفت: از رسانهها تشکر میکنم که با اینکه میدانیم اختلاف سلیقهها موجب فشار روی آنهاست، ولی به اطلاع رسانی و شفاف سازی در صنعت برق کمک میکنند. توصیه میکنیم رسانهها روی موضوع اقتصاد برق کار کرده با متخصصین انرژی بحث شود و کمک کنیم که شرایط کلی صنعت برق بهبود پیدا کند.
گفتنی است نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند (شهدای پاکدشت) با ظرفیت تولید ۲۸۶۸ مگاوات بزرگترین نیروگاه سیکل ترکیبی ایران بوده و با ۱۲ واحد گازی و ۶ واحد بخار بعنوان یکی از نیروگاههای بخش خصوصی ایران در حال فعالیت است.
بیشتر بخوانید: انرژی های تجدید پذیر فرصت ۲۰ ساله احیای سفره های آب زیرزمینی