از تیرماه سال ۱۳۸۸ تا پایان دیماه سال ۹۷، دو میلیارد و ۷۵۱ میلیون کیلووات ساعت از منابع تجدیدپذیر انرژی تولید شده که این میزان تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر توانسته از انتشار حدود یک میلیون و ۸۹۸ هزار تن گاز گلخانهای بکاهد، این امر باعث صرفهجویی ۶۰۵ میلیون لیتری مصرف آب در ایران نیز بوده است.
بهگزارش زیست آنلاین، از تیرماه سال ۱۳۸۸ تا پایان دیماه سال ۹۷، دو میلیارد و ۷۵۱ میلیون کیلووات ساعت از منابع تجدیدپذیر انرژی تولید شده که این میزان تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر توانسته از انتشار حدود یک میلیون و ۸۹۸ هزار تن گاز گلخانهای بکاهد.
همچنین این میزان تولید انرژیهای نو باعث شده ۷۸۱ میلیون مترمکعب از مصرف سوختهای فسیلی در کشور کهجزو عوامل اصلی آلایندگی هوا در کشور است، کاسته شود.
این میزان تولید انرژیهای نو باعث صرفهجویی ۶۰۵ میلیون لیتری مصرف آب در سالهای اخیر شده است که سهم دیماه به تنهایی حدود ۱۴ میلیون لیتر بوده است.
هماکنون ۴۴۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون ایران در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژیهای نو کشور به ۶۸۰ مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون ۹۸ نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در ایران نصب شده و ۴۵ نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.
براساس این گزارش، انرژیهای تجدیدپذیر موجب اشتغال ۴۳ هزار و ۶۸۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده و حجم سرمایهگذاری غیردولتی در این بخش به بیش از ۱۰۱ هزار میلیارد ریال رسیده است.
بر اساس اعلام وزارت نیرو، بررسی اعداد و ارقام موجود در این بخش از آن حکایت دارد که ۴۲ درصد نیروگاههایتجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، ۴۱ درصد از نوع بادی، ۱۳ درصد از نوع برقآبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارت و دو درصد نیز از نوع زیست توده است.
بیشتر بخوانید: شش بدفهمی اصلی درباره تغییر اقلیم
پیشبینی رکورد بالای CO۲ در سال ۲۰۱۹کارشناسان پیشبینی کردهاند که انباشت گاز کربن دیاکسید (CO۲) در سال ۲۰۱۹ میلادی به رکورد بالایی میرسد.
به گزارش ایسنا، بنابر اعلام کارشناسان علوم جوی در سال ۲۰۱۹ انباشت گاز کربن دیاکسید در اتمسفر بیشترین افزایش را خواهد داشت.
هر ساله منابع طبیعی همچون جنگلها مقدار قابل توجهی از گاز کربن دیاکسید تولید شده توسط انسان را جذب میکنند. هرچند در سالهایی همچون سال جاری که هوای مناطق گرمسیری پاسیفیک خشک و گرمتر است درختان و گیاهان کمتر رشد میکنند و به مراتب میزان کمتری از این گاز را جذب مینمایند. در نتیجه سال ۲۰۱۹ خیلی بیشتر از ۲۰۱۸ با میزان انباشت این گاز روبرو خواهد بود.
از سال ۱۹۵۸ مرکز تحقیقاتی در «ماونا لوا» در هاوائی به جمعآوری اطلاعات و نظارت بر ترکیبهای شیمیایی اتمسفر پرداخته است. از اولین سالهای ثبت این اطلاعات افزایش ۳۰ درصدی انباشت گاز کربن دیاکسید در اتمسفر مشاهده شده که از انتشار سوختهای فسیلی و از بین رفتن جنگلها ناشی میشود.
به گفته کارشناسان این افزایش حتی ممکن است با عدم توانایی جنگلها، دریاها و مناطق خشکی در جذب حدود نیمی از گازهای ناشی از فعالیتهای بشر بیشتر شود. هرچند، این توانایی در فصلهای مختلف سال متفاوت است.
در فصل تابستان سطح گاز کربن دیاکسید موجود در اتمسفر کاهش پیدا میکند زیرا درختان و گیاهان در حین فرایند رشد میزان بیشتری از کربن را جذب میکنند. در فصل زمستان و ریزش برگها، میزان کمتری از این گاز جذب میشود و سطح گاز CO۲ در جو زمین افزایش پیدا میکند.
به گزارش شبکه خبری بیبیسی، هرچند زمانیکه دما نسبت به وضعیت نرمال گرم و خشکتر است رشد درختان و گیاهان کمتر شده و میزان کمتری از گاز کربن دیاکسید را جذب میکنند.
بیشتر بخوانید: وضعیت انرژیهای تجدیدپذیر در ایران
کاهش ۲۶۴ تنی گازهای گلخانهای با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در پایتخترئیس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار از تولید ۳۴۷ مگاوات ساعت برق و کاهش انتشار گازهای گلخانه ای به میزان ۲۶۴ تن در سال از طریق توسعه انرژی های تجدیدپذیر خبر داد.
به گزارش ایسنا، صدرالدین علیپور در مردادماه امسال، با اشاره به روند رو به رشد مصرف انرژی، کاهش منابع سوختهای فسیلی و استفاده از روشهای قدیمی و فناوری های غیر نوین در تولید انرژی که منجر به تولید آلودگی، افزایش انتشار گازهای گلخانهای و بروز پدیده گرمایش جهانی گردیده است، گفت این معضلات، لزوم اتخاذ سیاستهای مناسب جهت کاهش انتشار گازهای گلخانهای و اصلاح الگوی مصرف انرژی را نمایان میسازد.
وی افزود: همین امر و همچنین ضرورت دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر در کشورهای در حال توسعه، توجه اکثر کشورها را به سوی بکارگیری انرژی های تجدیدپذیر سوق داده است، به گونهای که استفاده از این نوع انرژی ها به عنوان راه حلی مناسب جهت دستیابی به توسعه پایدار تلقی میشود.
رئیس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار اظهار کرد: آمارها نشان میدهد ایران در سال ۲۰۱۵ به میزان ۶۳۰ میلیون تن انتشار دی اکسید کربن و در سال ۲۰۱۶، حدود ۱۳ میلیون تن افزایش نسبت به سال ۲۰۱۵ داشته است. به این ترتیب ایران در سال ۲۰۱۶ رتبه هشتم انتشار گازهای گلخانهای را به خود اختصاص داد.
وی با بیان اینکه کلانشهرها سهم قابل توجهای در انتشار گازهای گلخانهای دارند گفت: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر میتواند به عنوان یکی از راهکارهای اساسی در کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آلایندهها باشد.
علیپور با تاکید بر اینکه شهر تهران از پتانسیل قابل توجهی جهت بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر (به خصوص انرژی خورشیدی) برخوردار است و بکارگیری آن ها راهکار مناسبی برای غلبه بر معضلات محیط زیستی خواهد بود، گفت: شهرداری تهران به عنوان اصلی ترین ارگان مدیریت شهری، دارای زیرساختهای مناسبی به منظور بسترسازی و توسعه انرژیهای نو است.
وی ادامه داد: همچنین شهرداری تهران با در اختیار داشتن بیشترین فضای عمومی و نیمه عمومی شهر، سیستم حمل و نقل عمومی و سیستم نظارت بر ساخت و ساز در پهنههای مختلف شهر، میتواند در توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در شهر تهران مهمترین نقش را ایفا نماید.
رئیس مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار افزود: در این راستا این مرکز به عنوان متولی موضوعات انرژی در شهرداری تهران، اقدام به پتانسیل سنجی بکارگیری انواع انرژی های تجدیدپذیر در سطح بوستان ها، ساختمان ها و سایر فضاهای عمومی تحت تملک شهرداری و اجرای آنها متناسب با بودجه در اختیار، نموده است.
علیپور با اشاره به ابلاغ اسناد بالادستی مناسب در مدیریت شهری گفت: از جمله این اسناد در زمینه توسعه انرژیهای نو و تجدیدپذیر میتوان به مصوبه هیات وزیران در تاریخ ۲۸ شهریور سال ۹۵ مبنی بر تأمین ۲۰ درصد از برق مصرفی ساختمان های دولتی و عمومی غیر دولتی از انرژی های تجدیدپذیر طی دو سال اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر مرکز مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار اقدام به احداث ۷ بوستان انرژی در مناطق ۱، ۳، ۴، ۱۰، ۱۷ و ۲۲ و همچنین ۱۹ ساختمان انرژی در سطح مناطق ۱، ۳، ۴، ۵، ۶، ۷، ۸، ۹، ۱۳، ۱۴، ۲۱ و ۲۲ نموده است که در مجموع با تولید ۳۴۷ مگاوات ساعت برق در سال، از انتشار حدوداً ۲۶۴ تن گازهای گلخانهای جلوگیری می کند.
وی در پایان با اشاره به بازدید شهردار تهران از ساختمان مرکزی منطقه ۹ به عنوان پروژه شاخص ساختمان انرژی که مجهز به اولین نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۰ کیلووات در شهر تهران شده، گفت: این نیروگاه سالانه ۴۰ مگاوات ساعت برق به شبکه سراسری تزریق میکند و علاوه بر اینکه سالانه از انتشار ۳۰ تن گازهای گلخانهای جلوگیری مینماید، منجر به کاهش هزینههای پنهان در تولید انرژی نیز خواهد شد.
بیشتر بخوانید: توسعه انرژی های تجدیدپذیر در روستاها مانع مهاجرت روستائیان به شهرها
تولید افزون بر ۸.۴ میلیون مگاوات ساعت انرژی برق در نیروگاه رامین اهوازناصرمحمدی، مدیرعامل نیروگاه رامین اهواز با اشاره به اجرای پروژه تعمیرات اساسی واحد ۳۰۵ مگاواتی شماره ۴ این نیروگاه که هم اکنون در حال اجرا میباشد، مهمترین اقدامات بهمنظور تحقق این میزان تولید توسط تلاشگران نیروگاه را، برنامه ریزی و تعمیرات میاندوره ای بموقع واحدها، انجام سرویسها، مراقبتها و تعمیرات پیشگیرانه و همچنین اجرای اصولی دستورالعملهای بهرهبرداری از واحدهای نیروگاهی عنوان نمود.
وی همچنین از متوسط تولید لحظهای ۲۷۶ مگاواتی این نیروگاه و افزایش ۲ مگاواتی آن نسبت به سال گذشته خبر داد.
نیروگاه رامین اهواز با ۶ واحد تولیدی بزرگترین نیروگاه بخاری کشور است و نقش مهمی در توسعه زیرساختها، تامین برق مورد نیاز استان خوزستان و پایداری شبکه سراسری برق کشور دارد.