کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تبدیل بخشی از مراتع ایران به ویلاسازی

18 بهمن 1397 ساعت 9:00

دبیر پنجمین همایش ملی تغییر و گاه‌شناسی درختی در اکوسیستم‌های خزری گفت: تغییر در اقلیم محدودیت‌های زیادی را ایجاد کرده که خطرآفرین خواهد بود.


به گزارش زیست آنلاین، سید محمد حسینی نصر در پنجمین همایش ملی تغییر و گاه‌شناسی درختی در اکوسیستم‌های خزری با بیان اینکه بر اساس مطالعات هواشناسی ناسا میانگین دمای کره زمین ۸ درجه افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: سطح آب اقیانوس‌ها ۳۰ میلی متر پایین‌تر رفته و در یک بازه زمانی ۱۰ گونه جانوری و گیاهی منقرض شده که نشان از اهمیت تغییر اقلیم است.

وی با اشاره به اینکه افزایش جمعیت، خشکسالی و تغییر اقلیم روی هم تأثیر مستقیمی دارند، خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم در دموکراسی، امنیت غذایی، تنوع زیستی، اقتصاد و مهاجرت پناهجویان نیز تأثیرگذار بوده که همین امر موجب بحران در کره زمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه راهکارهای ما باید پیشگیرانه باشد و نه درمان گونه تاکید کرد: اگر همت نکنیم و راهکاری ارائه ندهیم به احتمال زیاد در آینده کره زمینی مساعد برای زیستن وجود نخواهد داشت.

دبیر پنجمین همایش ملی تغییر و گاه‌شناسی درختی در اکوسیستم‌های خزری با بیان اینکه تغییر در اقلیم، محدودیت‌های زیادی را ایجاد کرده و خطرآفرین خواهد بود، تصریح کرد: از آنجایی که موجودات پر مصرفی شده‌ایم، راه‌حل‌هایی اجمالی باید بر مبنای غلبه بر این بحران‌ها با تغییر سبک زندگی بشر همراه باشد.

حسینی نصر افزود: تمام دولت‌ها و کشورها به دنبال راه حل تغییر اقلیم بوده و این تعامل بین ملت‌ها بدون مرز در حال انجام است و در این راستا باید به سمت استفاده از انرژی پاک و تجدید پذیر برویم.

وی با اشاره به اینکه همایش تغییر اقلیم و گاه شناسی هر دو سال یک‌بار برگزار می‌شود، اظهار کرد: در این همایش ایده‌ها و راهکارهایی بیان می‌شود که مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و به علاوه پژوهشگران ۱۱۷ مقاله به این همایش ارسال کردند.

دبیر پنجمین همایش ملی تغییر و گاه‌شناسی درختی در اکوسیستم‌های خزری خاطرنشان کرد: بیش از ۲۵ عنوان کتاب در مورد تغییر اقلیم منتشر شده که نشان از دغدغه جهانی تغییر اقلیم است.

تغییرات رخ داده بر درختان بر تغییر اقلیم شهادت می‌دهندهمت الله پیر دشتی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری نیز در این همایش اظهار کرد: ردپای انسان در تمامی وقایعی که در بخشی از آن به تغییر اقلیم مربوط می‌شود به وضوح دیده می‌شود.

وی افزود: بخشی از این تغییر اقلیم مانند تغییر درختان تأثیر مستقیم بر طبیعت دارد و تغییرات رخ داده بر درختان می‌توانند بر تغییر اقلیم شهادت دهند.

 تغییر اقلیم موجب جا به جایی استان‌ها و تغییر تمدن شده استسید محمدرضا رضوی مدیرکل هواشناسی استان مازندران نیز با اشاره به اینکه تمام زمین در ابتدای پیدایش و به صورت یخ بوده و اکنون با گازهای گلخانه‌ای زمین گرم‌تر شده است، خاطرنشان کرد: رفتار ما با اقلیم بسیار بد بوده و به طوری که به آن آسیب‌های جدی زده‌ایم بنابراین باید برای حل این پدیده نگاه کلان‌تری داشته باشیم.

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم موجب جا به جایی استان‌ها و تغییر تمدن می‌شو د اظهارکرد: در تمامی دنیا تا زمانی که پوشش گیاهی مراتع بازسازی نشده چرای دام در آن انجام نمی‌شود اما در ایران وضعیت مراتع زیاد مناسب نیست و بخشی از مراتع نیز تبدیل به محیطی برای ویلاسازی شده است.

مدیرکل هواشناسی استان مازندران با اشاره به وضعیت کم آبی در استان گفت: چرا هنوز فکر می‌کنیم با کشاورزی باید به جایی برسیم و چرا فکر می‌کنیم کشت دوم مشکل ما را حل می‌کند.

رضوی با تصریح بر اینکه زمانی که توان کشاورزی نداریم نباید آن را انجام دهیم و در این میان انتقال آب هم معضلی دیگر شده است، عنوان کرد: تغییر اقلیم در کشور ما شروع شده اما کوچک‌ترین تغییری در رفتار خودمان انجام ندادیم.

بیشتر بخوانید: تخریب سالانه بیش از دو هزار هکتار از جنگل های هیرکانی زنگ خطری برای این اکوسیستمویلاسازی فاجعه ای که کشاورزی ساوجبلاغ را می بلعد

ویلاسازی فاجعه ای که کشاورزی ساوجبلاغ را می بلعد پدیده زمین خواری و تصرف غیرقانونی زمین های کشاورزی و تبدیل آنها به ویلاهای بدقواره در شهرستان ساوجبلاغ که یکی از قطب های کشاورزی البرز محسوب می شود، امروز معضلی است که مسئولان شهرستان تلاش می کنند با جدیت از آن جلوگیری کنند.
هرگونه تغییر کاربری بدون اخذ مجوز از جهادکشاورزی به منظور حفاظت و صیانت از اراضی کشاورزی جرم محسوب می شود و طبق قانون با تغییر کاربری های غیرمجاز اراضی زراعی و باغی برخورد صورت می گیرد.
صیانت از اراضی کشاورزی و جلوگیری از تغییر کاربری و تخریب این اراضی یکی از مهم‌ترین رسالت های مسئولان است و همه متولیان امر باید با هماهنگی و تعامل سازنده با یکدیگر از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در شهرستان با جدّیت کامل جلوگیری کنند.
ساوجبلاغ یکی از شهرستان‌های استان البرز است که وسعتی معادل ۲۸۰۰ کیلومتر مربع دارد. این شهرستان از شرق با شهرستان کرج، از جنوب با شهرستان اشتهارد، از غرب با شهرستان آبیک و نظرآباد و از شمال با شهرستان طالقان همجوار است.
شهرستان ساوجبلاغ به واسطه دارا بودن چشمه سارهای فراوان، طبیعت زیبا و روستاهای چشم نواز همواره محلی برای گذران اوقاتی خوش بوده است.
روستاهای خوش آب و هوای این شهرستان که هدف بسیاری از گردشگران و بوم گردان است، در زمان های مختلف مورد توجه مردم استان البرز و تهران بوده است و همین مشخصات سبب شده عده ای به فکر تصرف غیرقانونی اراضی در این شهرستان بیفتند و اقدام به تغییر کاربری زمین های کشاورزی و تبدیل آنها به ویلا کنند.
این شهرستان قابلیت آن را دارد که به عنوان یک مقصد گردشگری برای هموطنان از تمام نقاط کشور مطرح شود.
تصرف غیرقانونی اراضی کشاورزی و در برخی موارد تبدیل آن به ویلا علاوه بر اینکه باعث تخریب کشاورزی منطقه شده، حفر چاه های متعدد و ایجاد استخر در ویلاها و مصرف بی رویه آب کم آبی شدید را نیز برای مردم این شهرستان به ارمغان آورده است.
فرماندار ساوجبلاغ در گفت و گو با ایرنا با اشاره به تداوم این معضل در شهرستان، خواستار برخورد جدی تر دستگاه های ذیربط با مقوله ساخت و ساز غیرمجاز در شهرها و روستاها شد و گفت: تبدیل باغات به ویلا بحران بزرگی است که صدمه جبران ناپذیری به منابع آب و ثروت ملی وارد کرده است.
ابوالقاسم پالیزگیر خاطرنشان کرد:پدیده شوم ونامیمون ساخت وسازها یکی از معضلات مهم این شهرستان است زیرا در سایه ساخت و ساز غیرمجاز پدیده شوم مهاجرت های بی رویه و در پی آن بروز مشکلات فزاینده اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و... در هر جامعه شکل می گیرد.
فرماندار شهرستان ساوجبلاغ همچنین بر ضرورت نظارت کامل دستگاه های مربوطه به ویژه اداره خدمات رسان و دهیاری ها و جهاد کشاورزی بر این فرآیند تاکید کرد.
وی گفت: کلیه دستگاه های ذیربط شهرداری ها، دهیاری ها، جهاد و... می بایست با قاطعیت کامل و تعامل با دستگاه قضائی از هر گونه ساخت و ساز غیرمجاز در سطح شهرها، روستاها، حوزه های استحفاظی، حریم و بستر رودخانه ها، اراضی ملی و دولتی، حریم راه ها ممانعت به عمل آورند.
فرماندار ساوجبلاغ با اشاره به کمبود نیرو در اداره جهاد کشاورزی ساوجبلاغ، گفت: شهرداران ۲ نفر را به عنوان مامور به جهاد کشاورزی معرفی کنند تا از طریق اختیارات جهاد از ساخت وساز غیرمجاز پیشگیری و در صورت نیاز تخریب صورت گیرد.
وی تصریح کرد: از امروز تمام دستگاه ها هماهنگ باشند تا هر هفته تخریب و آزادسازی اراضی کشاورزی را در دستور کار داشته باشیم. 
پالیزگیر از تعامل دادستان ساوجبلاغ در این خصوص تشکر کرد و گفت: برای عملیاتی شدن مقابله با ساخت و ساز غیر مجاز پرونده های ارسالی از سوی جهاد در اسرع وقت رسیدگی و رای لازم صادر خواهد شد.
وی گفت: امور آب موظف است تاپایان تیر ماه سال جاری نسبت به آزاد سازی بستر و حریم رود خانه به تعداد ۲۰۰ مورد اقدام نماید.
پالیزگیر به اداره برق و گاز ساوجبلاغ تاکید کرد به هیچ یک از ویلاهایی که فاقد شبکه برق وگاز هستند، انشعاب واگذار نکند زیرا تمام ویلاهای غیر مجاز باید تخریب شوند.
وی افزود: شهرستان ساوجبلاغ دشت پایلوت نام گرفته واین به دلیل افزایش جمعیت شهرستان نیست چرا که در روستاها جمعیتی زیاد نشده بلکه به دلیل ساخت و ساز های غیرمجاز و حفر چاه این اتفاق افتاده و شهرستان دچار بی آبی شده است.
معاون دادستان ساوجبلاغ نیز تاکید کرد که با جدیت از هرگونه ساخت و ساز غیرمجاز جلوگیری می کنیم.
رضا اصغری در ارتباط با عملیات فروردین ماه ۹۷ برای مقابله با ساخت وسازهای غیرمجاز، با اشاره به تصمیم جدی و اراده راسخ دستگاه قضا برای مقابله با پدیده زمین خواری و تصرف غیرقانونی اراضی کشاورزی از جدیت دادستانی بر مقابله با پدیده ساخت و ساز خبر داد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب ساوجبلاغ گفت: با اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری در روزهای شنبه و دوشنبه اول و سوم اردیبهشت ماه ۹۷ درمسیر جاده تهراندشت و روستاهای خوروین، ازنق، کردان و هرجاب تعداد ۱۷۶ مورد بناهای تجاری و مسکونی به میزان ۵ هزار و ۵۸۵ مترمربع تخریب شد.
اصغری گفت: دیوارکشی پیرامون اراضی کشاورزی به میزان۷ هزار و ۳۶۰ متر،یک مورد اصطبل به میزان ۳۰۰ مترمربع، دومورد محوطه سازی به میزان ۷۵۰ مترمربع، دو مورد آلاچیق به میزان ۴۰ مترمربع ودو حلقه چاه غیرمجاز قلع وقمع که میزان ۱۱۵ هزار و ۵۰۰ مترمربع اراضی زراعی وباغی به حالت اولیه اعاده گردید.
وی گفت ما با تخریب منابع طبیعی و ساخت و ساز غیر مجاز مخالفیم و با این پدیده به صورت جدی مقابله می کنیم و هیچ کسی نباید در این برخورد مانع ایجاد کند.
وی افزود: اگر نتوانیم جلو ساخت و ساز غیرمجاز را در اراضی کشاورزی این شهرستان بگیریم با مهاجرت بی‌رویه کشاورزان رو به ‌رو می‌شویم، که این امر نیز مشکلات بسیاری را برای شهرستان به دنبال خواهد داشت.
وی تاکید کرد: دهیاران و شهرداری با کوچکترین مورد ساخت و ساز غیرمجاز نیز برخورد جدی کرده و مراتب را درکمیسیونهای مربوطه مطرح و باکسب حکم قضایی نسبت به تخریب آنها اقدام کنند.
اصغری گفت: دادستانی شهرستان نیز درخصوص جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز اعلام آمادگی کرده و نهایت همکاری را خواهد داشت.
معاون دادستان ساوجبلاغ با تأکید بر اینکه از همان ابتدا شروع عملیات ساختمان باید از اینگونه ساخت و سازها جلوگیری شود، خاطرنشان کرد: در این راستا اداراتی مانند آب، برق و گاز نباید بدون استعلام از دستگاههای مربوطه هیچگونه انشعابی را واگذار کنند و این عمل تخلف محسوب می‌شود وبا مدیران و یا کارکنانی که در این زمینه کوتاهی کرده و از تخلفات چشم بپوشند برخورد قانونی خواهدشد.
وی ادامه داد: برای تحقق اهداف مورد نظر، دستگاه‌های نظارتی باید دقت خود را در این زمینه بیشتر کنند و با استفاده از امکانات و ابزارها برخورد جدی و اساسی را با این پدیده داشته باشند.


کد مطلب: 79927

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/79927/تبدیل-بخشی-مراتع-ایران-ویلاسازی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com