عضو شورای رقابت با بیان اینکه "تعیین نرخ تعرفه حاملهای انرژی و به ویژه برق نیازمند بررسیهای دقیقی است"، گفت: نرخ برق باید به گونهای تعیین شود که هزینههای صنعت برق شامل تولید، انتقال و توزیع را پوشش دهد و در عین حال برای بخش خصوصی که در زمینه تولید برق سرمایه گذاری کرده است، سود معقولی داشته باشد.
به گزارش زیست آنلاین، عضو شورای رقابت با بیان اینکه "تعیین نرخ تعرفه حاملهای انرژی و به ویژه برق نیازمند بررسیهای دقیقی است"، گفت: نرخ برق باید به گونهای تعیین شود که هزینههای صنعت برق شامل تولید، انتقال و توزیع را پوشش دهد و در عین حال برای بخش خصوصی که در زمینه تولید برق سرمایه گذاری کرده است، سود معقولی داشته باشد.
به گزارش برق نیوز، احمد داوودی عضو شورای رقابت با بیان اینکه "تعیین نرخ تعرفه حاملهای انرژی و به ویژه برق نیازمند بررسیهای دقیقی است"، گفت: نرخ برق باید به گونهای تعیین شود که هزینههای صنعت برق شامل تولید، انتقال و توزیع را پوشش دهد و در عین حال برای بخش خصوصی که در زمینه تولید برق سرمایه گذاری کرده است، سود معقولی داشته باشد.
داوودی با بیان اینکه "دولت ممکن است قصد حمایت از اقشار خاصی را داشته باشد"، تاکید کرد: حمایت دولت از مصرف کنندگان خاص نباید منجر به حمایت از همه گروهها و مصرف کنندگان شود.
بیشتر بخوانید: قیمت برق در ایران وجهان چگونه تعیین می شود
حرکت نرخ حاملهای انرژی در طول سالهای گذشته مناسب نبوده استوی ادامه داد:روند حرکت نرخ حاملهای انرژی در طول سالهای گذشته مناسب نبوده است و همین امر نیز باعث شده تا روند سرمایه گذاریها در صنعت برق با مشکلاتی مواجه شود.
عضو شورای رقابت با تاکید بر اینکه "فریز قیمت برق درست نیست و آسیبهایی که به اقتصاد میزند بسیار بیشتر از منافع آن است"، خاطرنشان کرد: هم اکنون تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برق در بازار از این که وزارت نیرو نرخ خرید برق را محدود نگه داشته است، گلایه مندند.
وی افزود: بررسیهای ما در شورای رقابت نشان داد که این موضوع تا حدودی درست است، اما وزارت نیرو نیز توضیح داد که به دلیل جلوگیری از انباشته شدن بدهیها و ایجاد تعهدات بیشتری که ممکن است توان پرداخت آن وجود نداشته باشد، این کار را انجام داده است.
داوودی تصریح کرد: این مورد به وضوح نشان میدهد که بخش خصوصی که در زمینه تولید برق سرمایه گذاری کرده است، به دنبال سود معقولی است و از سویی دیگر دولت نیز در پی خدمات رسانی به مشترکان است که برای تداوم این امر باید گردش مالی برق اصلاح شود.
بیشتر بخوانید: هزینه تمام شده تولید برق تحت تاثیر بی ثباتی در تعیین قیمت سوخت
آیا دولت میتواند بدون تعدیل یا افزایش قیمت، کمکی به بهبود اقتصاد صنعت برق کند؟وی در پاسخ به این پرسش که "آیا دولت میتواند بدون تعدیل یا افزایش قیمت، کمکی به بهبود اقتصاد صنعت برق کند؟ "، گفت: این روند که دولت بخواهد با کمک خارج از روال، اقتصاد صنعت برق را بهبود ببخشد در ذات خود درست نیست؛ اما حتی اگر هم درست باشد اکنون دولت هیچ منبع و امکانی برای اینکه خارج از روند موجود کمکی به صنعت برق کند و اقتصاد این صنعت را بهبود ببخشد ندارد، چرا که درآمدهای دولت کفاف چنین کارهایی را نمیدهد.
بیشتر بخوانید: هزینه هر کیلووات ساعت برق حرارتی معادل ۷۲۱۰ ریال می باشد
تعیین تعرفه برق نیازمند بررسیهای بیشتری استعضو شورای رقابت در پاسخ به این پرسش که "با توجه به شرایط موجود، برای پوشش هزینههای صنعت برق و اختصاص سود معقول به سرمایه گذاران در این حوزه و شرایط اقتصادی مصرف کنندگان، چه نرخی میتواند عادلانه باشد؟ "، اذعان داشت: تعیین تعرفه برق نیازمند بررسیهای بیشتری است، اما آنچه مشخص است، این که همه مصرف کنندگان نیازمند حمایت دولتی نیستند و میتوان بخشی از مصرف کنندگان را از قاعده موجود و تعرفه برق ارزان مستثنی کرد.
وی افزود: این قیمت گذاری باید به گونهای باشد که تحرک را به بدنه صنعت برق برگرداند و صاحبان سرمایه را نیز برای تداوم حضور در این صنعت و یا سرمایهگذاریهای جدید امیدوار کند.
عضو شورای رقابت تصریح کرد: برق کالایی تفکیک پذیر و گروههای مصرفی و اقشار مصرف کننده آن مشخص است و به نظر میرسد که میتوان این تفکیکها را بیشتر کرد تا در تعیین نرخهای جدید و اعمال حمایتهای دولتی از گروههای خاص با عدالت رفتار نمود.