کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تشکیل کمیته بررسی کانون های آلودگی و تولید بو در مسیر فرودگاه امام

27 بهمن 1397 ساعت 6:00

بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه بین المللی امام خمینی، مسئله ای بسیار مهم است و می تواند دید گردشگران خارجی که به ایران سفر می کنند را نسبت به کشورمان منفی کند.


به گزارش زیست آنلاین، استاندار تهران با اشاره به این که تا ۱۰ روز آینده یک کمیته فرعی با حضور صاحبان سرمایه و محققان محیط زیست کشور برای بررسی کانون‌های ایجاد بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام (ره) تشکیل می‌شود، گفت: اگر صاحبان صنایع همکاری کند می‌توانیم شرایطی را فراهم کنیم تا تابستان سال آینده بوی نامطبوع در مسیر این فرودگاه رفع شود.

 انوشیروان محسنی بندپی در حاشیه جلسه امروز کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خوشبختانه برای رفع مشکل بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) مشکل اعتباری نداریم. دغدغه ما در حال حاضر این است که با رفع آلایندگی کانون‌های تولید بو، بوی نامطبوع این مسیر تا چه اندازه کاهش پیدا می‌کند. همچنین مشاورانی که صاحبان‬ این کانون‌ها انتخاب کرده‌اند‏ با چه اقدامات و روش‌هایی می‌خواهند بوی نامطبوع مسیر این فرودگاه بین‌المللی را کاهش دهند.

استاندار تهران با اشاره به اینکه براساس گزارش‌های محیط زیست ۲۸ کانون ایجاد بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام (ره) شناسایی شده است، تصریح کرد: این کانون‌ها عبارتند از صنایع آلاینده مانند گاوداری‌ها، دامداری‌ها، کشتارگاه‌ها و فاضلاب شهرستان‌های اسلامشهر، رباط کریم، واوان و پسماندهای آراد کوه.

بندپی با بیان اینکه برای پرداخت تسهیلات به صنایعی که برای بهسازی و رفع آلایندگی اقداماتی انجام داده‌اند، مشکلی وجود ندارد، گفت: تا ۱۰ روز آینده کمیته فرعی متشکل از صاحبان صنایع و محققان محیط زیست کشور تشکیل می‌شود تا مطالعات بیشتری درباره این کانون‌ها و چگونگی رفع مشکل محیط زیستی این کانون‌های آلاینده را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه حدود ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای راه اندازی تصفیه‌خانه فاضلاب شهرستان‌های اسلامشهر، رباط کریم، واوان و بهارستان در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: تاکنون بخشی از این سیستم تصفیه‌خانه راه اندازی شده است.

استاندار تهران در پایان تاکید کرد: اگر صاحبان صنایع عزم و اراده جدی برای رفع بوی نامطبوع داشته باشند می‌توانیم شرایطی را فراهم کنیم که تا تابستان سال آینده بوی نامطبوعی در مسیر فرودگاه امام (ره) رفع شود.

بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام (ره) برای کشور موضوع بدی استبه گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی بندپی امروز در جلسه کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران ضمن اشاره به بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) اظهار کرد: طی این سال‌ها در زمینه علم و پژوهش ۱۱ درصد رشد داشته‌ایم و اینکه هنوز نتوانسته‌ایم این بوی نامطبوع را به‌طور کامل رفع کنیم برای ما موضوعی خوبی نیست.

استاندار تهران با اشاره به اینکه گزارش‌های محیط زیست درباره منشأ این بوی مشخص و اولویت‌های کاری ما نیز تعیین شده است، تصریح کرد: در مسیر فرودگاه امام (ره) ۲۸ کانون تولید بو وجود دارد؛ از فاضلاب خانگی و آلودگی‌های صنایع گرفته تا پسماندهای آراد کوه. در حال حاضر شرایط در آراد کوه به گونه‌ای است که از یک کیلومتری آن باید ماسک چند لایه بزنیم چرا که بوی آن نقطه غیرقابل تحمل است.

صنایع پسماند آرادکوه

بندپی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت‌های علمی دانشگاه‌های کشور استفاده کنیم، تاکید کرد: در اولین فرصت خروجی پنج صنعتی که در مسیر این فرودگاه قرار دارند آنالیز و یک کمیته ویژه تا ۱۰ روز آینده برای بررسی‌های بیشتر درباره این بو تشکیل می‌شود.

بیشتر بخوانید: انواع پایش محیط زیست کدامند وجود ۲۸ کانون آلودگی و تولید بو در مسیر فرودگاه امام (ره)مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: متأسفانه از بین کانون‌های آلاینده و ایجادکننده بو در مسیر فرودگاه امام(ره)، مجتمع دام‌گستر تاکنون هیچ اقدامی را برای کنترل بو انجام نداده است.

کیومرث کلانتری در جلسه امروز کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران ضمن اشاره به بهبود کیفیت هوای تهران طی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته اظهار کرد: در سال ۹۶ نسبت به مدت مشابه امسال ۱۳ روز هوای پاک داشتیم اما امسال تاکنون ۲۳ روز هوای پاک در تهران تنفس کرده‌ایم.

وی ادامه داد: طی پنج سال گذشته تعداد روزهای تهران با هوای پاک به بیش از ۲۰ روز نرسیده بود اما امسال خوشبختانه بیش از ۲۰ روز هوای پاک داشته‌ایم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه سال گذشته نسبت به مدت مشابه امسال ۹۴ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۸ روز ناسالم برای همه گروه‌ها داشتیم، گفت: طی امسال تاکنون ۵۹ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس داشتیم و خوشبختانه هیچ روزی ناسالمی برای همه افراد نداشتیم.

کلانتری افزود: وضعیت کیفیت هوای تهران نسبت به دوره پنج ساله گذشته بهبود پیدا کرده است.

در ادامه این جلسه مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) گفت: ۲۸ کانون آلودگی و تولید بو در مسیر این فرودگاه وجود دارد که از این بین سه کانون اصلی فاضلاب شهرستان‌های اسلامشهر، واوان، رباط کریم و بهارستان و پسماندهای آراد کوه و مجتمع‌های دام و طیور در اولویت قرار دارد.

کلانتری در ادامه اظهار کرد: متأسفانه از بین کانون‌های آلاینده مجتمع دام‌گستر تاکنون هیچ اقدامی برای کنترل بو انجام نداده است. در این مجتمع ۱۵۰ واحد دامداری مستقر شده است و باید برای رفع بوی این نقطه هر چه سریع‌تر اقداماتی انجام شود.

آلودگی های مسیر فرودگاهنیاز به ۸۵ میلیارد تومان بودجه برای رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره)در ادامه این جلسه ذوالفقاری - نماینده وزارت جهاد کشاورزی - درباره بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) گفت: برای رفع این بوی نامطبوع و منشایابی آن، محیط زیست مطالعاتی را انجام داد و در نهایت به این نتیجه رسید که پنج منشأ بر ایجاد بوی نامطبوع تأثیرگذار هستند.

وی ادامه داد: این پنج منشأ تأثیرگذار عبارتند از شرکت کشت و صنعت لبن، مجتمع دام‌گستر، دامداری قدرتی، کشتارگاه زربال طیور و کشتارگاه دام فجر. این منشاهای تولید بو در حال حاضر اقداماتی برای رفع بوی نامطبوع انجام داده‌اند و در نهایت به این نتیجه رسیده‌اند که ۸۵ میلیارد تومان بودجه برای رفع بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام نیاز است.

نماینده وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزرات جهاد کشاورزی تخصص لازم برای بررسی کاهش بو در صورت رفع مشکلات زیست محیطی را ندارد، تصریح کرد: این کار وظیفه محیط زیست است همچنین راستی آزمایی واحدهای ایجاد کننده بوی نامطبوع در زمینه رقم‌های پیشنهادی بودجه بر عهده محیط زیست است.

 


کد مطلب: 80007

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/80007/تشکیل-کمیته-بررسی-کانون-های-آلودگی-تولید-بو-مسیر-فرودگاه-امام

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com