کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

اینجا کسی به فکر طبیعت نیست

توهم توسعه نابودگری برای طبیعت

19 اسفند 1397 ساعت 9:00

هر روز به بهانه‌های واهی دستیابی به توسعه، آن هم توسعه‌هایی که با هر شهردار جدید خراب شده و از نو طرح دیگری و تیشه دیگری بر دل طبیعت می‌زنند، به طبیعت دیر دست‌درازی می‌شود و فریادرسی نیست تا دست این درازدستان را کوتاه کند، ‎فریاد اعتراض دوستداران طبیعت دیر را نه استانداری، نه محیط زیست، نه فرمانداری و نه بازرسی و … نمی‌شنوند. اینجا کسی دلش برای ماهی‌ها نمی‌سوزد. اینجا کسی دلش برای باغچه تنگ نمی‌شود. اینجا کسی به فکر طبیعت نیست.


به گزارش زیست آنلاین، چیزی تا بهار طبیعت نمانده و اینک که همه شهر خود را آماده استقبال از طبیعت می‌کنند و شاهد اجرای طرح‌ها و برنامه‌های مختلف و متعددی هستیم.

افسوس و صد افسوس، ای کاش طبیعت زبان باز می‌کرد و فریاد سر می‌داد که متوهمان توسعه چگونه با تیشه و تبر به جانش افتاده‌اند و می‌خواهند یک‌شبه خواب‌های رنگی خود را تعبیر کنند؛ خواب‌هایی که جز تخریب طبیعت چیزی در چنته ندارند.

‎ساحل زیبایی که بهترین چشم‌انداز برای به نظاره نشستن طبیعت را دارد در سودا و وهم پیشروان توسعه به سبک و سیاق شهرداری‌ها نابود می‌شوند و فریادرسی نیست که نیست.

‎فریاد اعتراض دوستداران طبیعت دیر را نه استانداری، نه محیط زیست، نه فرمانداری و نه بازرسی و … نمی‌شنوند. اینجا کسی دلش برای ماهی‌ها نمی‌سوزد. اینجا کسی دلش برای باغچه تنگ نمی‌شود. اینجا کسی به فکر طبیعت نیست.

بیشتر بخوانید: حکایت سطان حسین شاه  و تخریب محیط زیستاینجا کسی به فکر طبیعت نیست.

‎در شهریور ۹۷، به دنبال اعتراض دوستداران طبیعت به پروژه ساخت پیاده‌رو در بکرترین قسمت ساحل، این طرح برای مدتی متوقف شد و در صورت‌جلسه‌ای قرار شد با نظر و مشورت انجمن‌های محیط زیستی و نظارت متخصصان محیط زیست این پروژه با رعایت الزامات زیست‌محیطی پیگیری شود.

در همان زمان بازرسی استانداری نیز به این مسئله ورود کرد و با مشاهده میدانی که صورت گرفت تصمیم بر آن شد که پیاده‌رو در عرض ۳.۵ متر اجرا شود.

دوستداران طبیعت می‌گویند ما با «توسعه» مخالفتی نداریم ولی نه آن توسعه‌ای که مد نظر شهرداری است. در کنار حواشی ساخت این پیاده‌رو که قرار بود در عرض هشت متر ساخته شود! سرویس‌های بهداشتی بدون سپتیک و الزامات دیگر در دل دریا احداث کردند.

انجمن‌های محیط زیستی معترض شدند، شبکه بهداشت تذکر داد، بازرسی ورود کرد اما همین چند وقت پیش دوباره دست به کار شدند و سرویس‌های بهداشتی با بتن‌ریزی و بتن آرمه در همان محدوده. به راستی که در ساخت یک سرویس بهداشتی بدون تخریب طبیعت نیز عاجزیم اما ادعاهایمان گوش فلک را کر کرده است.

‎دوستداران طبیعت دیر می‌گویند متأسفانه محیط زیست دیر بسیار کم‌کاری می‌کند، در حالی که توقع داریم اندک واکنشی به سیل هجمه‌هایی که به طبیعت و ساحل دیر وارد می‌شود، نشان دهد.

‎نکته قابل تأمل اما اینجاست که دوستداران طبیعت دیر می‌گویند استانداری بارها به شهرداری تذکر داده و درخواست توقف چنین پروژه‌هایی را داده اما معلوم نیست چرا زور استانداری به شهرداری دیر نمی‌رسد!



‎تاسف‌برانگیزتر اما آنجاست که دوستداران طبیعت دیر می‌گویند شهرداری در حال نصب دکل‌های جدیدی در دل دریاست و احتمالاً می‌خواهند مانند اسب‌های بوشهر را نصب کنند. تصور کنید شهرداری دیر، شهرداری بوشهر را مرجع خود قرار داده باشد، آن وقت چه فاجعه‌ای در حال رخ دادن است.

‎به زعم دوستداران طبیعت دیر، فرماندار جدید نگرشی کاملاً توسعه‌محور و سودای‌سرمایه‌گذاری دارد که نگرشی بسیار خطرناک است.

‎تاسف‌برانگیزتر از اینها همه رفتارهایی است که شهرداری با برخی دوستداران طبیعت انجام می‌دهد و با اعتراض آنها نسبت به تخریب طبیعت شهر و دیارشان، دیاری که سالهاست چونان جان و دل دوستش دارند، در صدد تهدید برمی‌آید و نامه‌های تهدیدآمیزی در خصوص کار و کاسبی دوستداران طبیعت ارسال می‌کند.

به گزارش مهر، مدیرکل محیط زیست استان بوشهر، درباره ساخت و سازها در ساحل دیر که مورد اعتراض دوستداران طبیعت شده گفت: تنها محیط زیست متولی ساحل نیست بلکه در حریم ۶۰ متر منابع طبیعی نیز باید پاسخگو باشد و علاوه بر آن امور آب نیز باید مجوز لازم را صادر کند.

فرهاد قلی نژاد ادامه داد: به عبارتی ساخت و ساز در ساحل نیاز به مجوز چندین ارگان دارد که محیط زیست یکی از آنهاست. امروز کارشناسان خود را برای بررسی این موضوع به دیر فرستاده‌ایم و مراتب را به اطلاع دوست‌داران طبیعت و شهروندان خواهیم رساند.

بیشتر بخوانید: تخریب محیط‌زیست بحرانی شدید در اقتصاد جهانی رقم می زند

ساحل دیر در مقابل دیدگان همگان نابود می‌شود و هر روز به بهانه‌های واهی دستیابی به توسعه، آن هم توسعه‌هایی که با هر شهردار جدید خراب شده و از نو طرح دیگری و تیشه دیگری بر دل طبیعت می‌زنند، به طبیعت دیر دست‌درازی می‌شود و فریادرسی نیست تا دست این درازدستان را کوتاه کند.

 


کد مطلب: 80237

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/80237/توهم-توسعه-نابودگری-طبیعت

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com