کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

حذف مواد آلاینده از فاضلاب صنعتی به وسیله فناوری نانو

27 اسفند 1397 ساعت 6:00

دانشمندان توانسته اند نوع جدیدی از فیلتر نانومواد بسیار متخلخل ایجاد کنند و آن را "چارچوب فلز آلی"(MOF) نامیده‌اند. فیلتر مذکور "پرفلوئورواکتان‌سولفونیک اسید" آب آلوده را سریع‌تر از دیگر فیلترها جذب می‌کند.


به گزارش زیست آنلاین، پژوهشگران به دنبال راهی برای حذف آلاینده‌ها از فاضلاب صنعتی هستند و به همین دلیل اخیراً راهی برای حل این مشکل پیدا کرده‌اند و آن استفاده از یک فیلتر نوین است.

پژوهشگران "دانشگاه رایس" ایالات متحده آمریکا در مطالعه اخیر خود از نوع جدیدی از فیلتر برای جذب آلاینده‌ها از فاضلاب‌های صنعتی رونمایی کرده‌اند که بسیار کارامد است.

"مایکل ونگ"(Michael Wong) و "چلسی کلارک"(Chelsea Clark) و دیگر پژوهشگران دانشگاه رایس در مطالعه اخیر خود دریافته‌اند که این روش در مورد جذب "پرفلوئورواکتان‌سولفونیک اسید"(PFOS)، از فاضلاب‌ها بسیار مؤثر است.

آنها در این مطالعه نوع جدیدی از فیلتر نانومواد بسیار متخلخل ایجاد کرده‌اند و آن را "چارچوب فلز آلی"(MOF) نامیده‌اند. فیلتر مذکور "پرفلوئورواکتان‌سولفونیک اسید" آب آلوده را سریع‌تر از دیگر فیلترها جذب می‌کند.

ونگ استاد شیمی و رئیس گروه مهندسی شیمی دانشگاه رایس گفت: دانشگاه ما گامی عظیم در توسعه فیلتری که به طور کامل فاضلاب را تصفیه می‌کند، برداشته است زیرا از بین بردن"پرفلوئورواکتان‌سولفونیک اسید" با استفاده از فناوری‌های فعلی مانند دانه‌های ریز کربن فعال و یا سیستم‌های مبتنی بر لجن فعال بسیار مشکل است.

"لجن فعال"(Activated sludge) به توده بیولوژیکی جمع شده در سیستم‌های تصفیه فاضلاب، که در نتیجه گندروی و رشد باکتری‌ها و سایر موجودات زنده ذره‌بینی، در حضور اکسیژن محلول تشکیل شده‌اند، اطلاق می‌گردد. به فرایند تصفیه بیولوژیکی پساب که در آن مخلوطی از لجن فعال و فاضلاب، بهم خورده و هوادهی می‌شود، تصفیه با لجن فعال گفته می‌شود. قسمتی از لجن فعال متعاقباً از طریق ته‌نشینی جدا شده و خارج می‌گردد، یا در صورت لزوم به فرایند بازگردانده می‌شود.

"پرفلوئورواکتان‌سولفونیک اسید"به گزارش ایسنا،"پرفلوئورواکتان‌سولفونیک اسید" یک آلوده کننده رایج در فرایند صنعتی است و در دهه‌های گذشته به عنوان یک ترکیب مقاوم در برابر لکه‌های پارچه‌ها، فرش و غیره در محصولات مصرفی مورد استفاده قرار می‌گرفته است اما پژهشگران طی آزمایشات متعدد دریافتند این ترکیب شیمیایی برای انسان‌ها سمی است و به همین دلیل استفاده از آن ممنوع شد.

یافته‌های این مطالعه در مجله "American Chemical Society’s journal ACS Sustainable Chemistry and Engineering" منتشر شد.

بیشتر بخوانید: تولید فیلتر زیستی برای تصفیه پساب کارخانه‌ های صنعتیفیلتر آب بوسیله فناوری نانوحذف مواد آلاینده از آب به وسیله فناوری نانوآب سالم آبی است که عاری از مواد شیمیایی سمی و عوامل بیماری زا باشد. آب سالم برای سلامتی انسان ضروری است. همچنین آب سالم یک ماده خام حیاتی در بسیاری از صنایع کلیدی از جمله الکترونیک، دارو و مواد غذایی محسوب میشود . هم اکنون جهان به دلیل کمبود منابع آب شیرین با چالش های زیادی برای به تامین آب سالم روبرو است . امروزه گذر علم و فناوری و پیشرفت سریع تکنولوژی توانسته است، راهکارها و دستاوردهای جدیدی را در زمینه علوم مختلف از جمله تصفیه انواع پسابها و فاضلابهای صنعتی ارائه کند. در زمینه شناخت و ازبین بردن انواع آلاینده های آلی، علم نانو دارای جایگاه ویژه ای است. اخیرا با ورود فناوریهای نوین در تصفیه آب و پسابهای صنعتی، راهکارهای جدیدی با استفاده از فناوری نانو و محیطهای متخلخل معرفی شده است. توانایی بالای فناوری نانو در حذف مواد آلی از آب و پسابها موجب توجه ویژه ای به این موضوع گردیده است.

نتایج حاصل از مطالعات نشان میدهد که نانو ذرات میتوانند نقش  بسیار مهمی در تصفیه و پاک سازی آبهای آلوده ایفا کنند. نانو ذرات با توجه به قیمت مناسب و سازگاری بالایشان با محیط زیست، قابلیت بسیار زیادی در رفع آلودگیهای آب و تصفیه پساب دارند. پیشرفتهای اخیر در صکنعت و علوم مهندسی فرصتهای بی نظیری در توسعه فرآیندهای تصفیه آب سازگار با محیط زیست، فراهم می آورد. نانومواد دارای چندین ویژگی فیزیکوشیمیایی کلیدی هستند. بررسی آنها همچنین به عنوان فیلتر، به منظورتصفیه آب حائز اهمیت می باشد. نانومواد میتوانند با گروههای شیمیایی مختلف برای افزایش میل به یک ترکیب مشخص مورد استفاده قرار گیرند. همچنین آنها میتوانند به عنوان مواد جاذب با قابلیت انتخاب بالا، ظرفیت بالا و قابل بازیافت برای یونهای فلزی سمی، رادیونوکلوئیدها ، املاح ، آنیونهای آلی و معدنی در محلولهای آبی،مورد استفاده قرارگیرند.

بیشتر بخوانید: استفاده از پوست مرکبات برای تصفیه فاضلاب


کد مطلب: 80322

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/80322/حذف-مواد-آلاینده-فاضلاب-صنعتی-وسیله-فناوری-نانو

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com