کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

۸۱ درصد انرژی مورد نیاز جهان از انرژی‌های فسیلی تامین می شود

4 فروردين 1398 ساعت 4:00

در سال ۲۰۱۷، ۸۱ درصد انرژی مورد نیاز جهان از انرژی‌های فسیلی تأمین شده است و این میزان در ۲۳ سال آینده به ۷۶ درصد می‌رسد. طبق برآوردهای انجامی، این میزان در بدترین حالت به ۵۶ درصد خواهد رسید. انتظار می‌رود تقاضای جهانی انرژی بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۴۰ هر سال ۱۱ درصد افزایش یابد و به طور کلی ۲۸ درصد رشد داشته باشد.


به گزارش زیست آنلاین، برخی پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در آینده نه چندان دور، انرژی‌های تجدیدپذیر جایگزین انرژی‌های فسیلی خواهند شد و نفت و گاز در سبد انرژی جهانیان سهمی نخواهد داشت؛ موضوعی که آخرین چشم‌انداز مجمع کشورهای صادرکننده گاز نه تنها آن را رد کرده بلکه سهم زیادی برای ایران در تأمین انرژی مورد نیاز جهان پیش‌بینی کرده است.

آخرین چشم‌انداز مجمع کشورهای صادرکننده گاز که در ماه دسامبر ۲۰۱۸ منتشر شده حاکی از آن است که در چشم‌انداز سال ۲۰۴۰، جمعیت جهان ۱.۷ میلیارد افزایش پیدا می‌کند که از این میزان ۱.۶ جمعیت شهری است. افزایش جمعیت شهری به این معنی است که تقاضا برای انرژی افزایش پیدا خواهد کرد. نکته حائز اهمیت آن است که این افزایش جمعیت بیش‌تر در کشورهایی است که انرژی ندارند؛ بنابراین انرژی مورد نیاز آن‌ها باید از کشورهای دارنده انرژی تأمین شود.

رشد اقتصاد جهانی طبق گزارش مذکور ۳.۴ درصد در سال خواهد بود که این میزان در کشورهای توسعه یافته پایین‌تر است. در کشورهای در حال توسعه در آسیا که هند و چین را شامل می‌شود، بالاتر بوده و ۴.۳ درصد است. رشد اقتصادی هند ۵.۹ و رشد اقتصادی چین ۴.۷ درصد خواهد بود.

تقاضا برای گاز چقدر خواهد بود؟بین سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۷ تقاضای جهانی برای گاز طبیعی به میزان ۲.۴ درصد در سال افزایش یافت. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تقاضا برای گاز طی ۲۳ سال آینده ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت و به میزان تقاضا برای گاز ۱۷۱۸ میلیارد مترمکعب اضافه می‌شود که بیشتر این نیاز در آسیا، آمریکای شمالی، اوراسیا، اروپا و در نهایت در خاورمیانه است.

در حال حاضر ۲۲ درصد انرژی جهانی از گاز تأمین می‌شود که این میزان در سال ۲۰۴۰ به ۲۶ درصد می‌رسد. این در حالی است که تقاضا برای نفت از ۳۲ درصد به ۲۹ درصد کاهش خواهد یافت.

برآوردها حاکی از آن است که آمریکا، روسیه، چین و ایران عرضه‌کننده‌های اصلی گاز در دنیا هستند.

تجدیدپذیرها جایگزین فسیلی‌ها خواهند شد؟در سال ۲۰۱۷، ۸۱ درصد انرژی مورد نیاز جهان از انرژی‌های فسیلی تأمین شده است و این میزان در ۲۳ سال آینده به ۷۶ درصد می‌رسد. طبق برآوردهای انجامی، این میزان در بدترین حالت به ۵۶ درصد خواهد رسید. انتظار می‌رود تقاضای جهانی انرژی بین سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۴۰ هر سال ۱۱ درصد افزایش یابد و به طور کلی ۲۸ درصد رشد داشته باشد.

بیشتر بخوانید: پتانسیل انرژی خورشیدی در ایران آخرین وضعیت پنل های خورشیدیآخرین وضعیت پنل‌های خورشیدیاز دو سال قبل که تولید انرژی خورشیدی در ایران آغاز شد، تاکنون ۴۰ نیروگاه خورشیدی به مدار تولید برق وارد شده و باتوجه به تمهیداتی که وزارت نیرو اخیراً برای توسعه این نیروگاه‌ها درنظر گرفته، می‌توان نسبت به آینده تجدیدپذیرها امیدوار بود.

به‌گزارش ایسنا، استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر یا پاک در جهان، روز به روز در حال افزایش است و در همین راستا، قیمت پنل‌های خورشیدی رو به کاهش و ظرفیت تأمین انرژی از نور خورشید شدت یافته است؛ به‌گونه‌ای که طبق مطالعات صورت گرفته، پیش‌بینی می‌شود که طی پنج سال آینده، پنل‌های خورشیدی بیش‌تری در جهان نصب شود تا جایی که ظرفیت آن به یک تریلیون وات خواهد رسید.

این در شرایطی است که یک تریلیون وات انرژی مورد نیاز یک سوم کل جمعیت آمریکاست، همچنین پیش‌بینی شده که تا سال ۲۰۲۳ حدود ۲۰ درصد کل پنل‌های خورشیدی در جهان در کشورهای آسیایی چون چین، هند و ژاپن نصب خواهد شد. چین و ژاپن تا دو سال آینده نیمی از تأسیسات پنل خورشیدی را راه‌اندازی خواهند کرد و آمریکای شمالی و اروپا تا ۲۰۲۳ در حدود ۲۸ درصد سهم بازار پنل‌های خورشیدی را به خود اختصاص خواهند داد.

طبق این پیش‌بینی‌ها، ظرفیت پنل‌های خورشیدی در خاورمیانه از سه درصد کنونی به ۹ درصد کل جهان خواهد رسید. دلیل اصلی این انتقال به انرژی خورشیدی، افزایش تقاضای برق در جهان است و با توجه به اینکه پنل‌های خورشیدی قیمت هزینه‌های تولید برق را کاهش می‌دهد، هر روز قیمت تولید برق از این طریق رقابتی‌تر خواهد شد و راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی هر روز مقرون به‌صرفه‌تر می‌شود.

در همین راستا، یوسف آردمولی - مدیرعامل سابق سازمان انرژی‌های نو ایران - گفت: با توجه به تغییر رویکرد دولت در حوزه تجدیدپذیر، به نظر می‌رسد که این صنعت آینده روشنی را در ایران داشته باشد، اما برای رسیدن به این مساله باید اقداماتی صورت گیرد که در حال حاضر نیز دولت به آن‌ها توجه دارد.

وی با اشاره به اقداماتی که باید برای توسعه تجدیدپذیرها در ایران صورت گیرد، گفت: یکی از وظایفی که دولت باید در این حوزه انجام دهد، تشویق بخش خصوصی برای توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه تجدیدپذیرهاست؛ به گونه‌ای که بخش خصوصی اشتیاق بیش‌تری برای حضور در حوزه تجدیدپذیرها داشته باشد.

مدیرعامل سابق سازمان انرژی‌های نو ایران، اضافه کرد: البته اخیراً سرمایه‌گذاری‌ها توسط بخش خصوصی در این بخش، با توسعه مواجه بوده است؛ به ویژه در بخش خورشیدی شاهد سیل سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی هستیم، اما باید به این موضوع نیز توجه کرد که جذب و حفظ بخش خصوصی نیازمند اقداماتی است.

وی، با تاکید بر این مساله که دولت ضمن پرداخت تسهیلات پول برق تولیدی بخش خصوصی را به موقع و به اندازه پرداخت کند، تصریح کرد: برای توسعه سرمایه‌گذاری خرید تضمینی، یک رکن قابل توجه و مهم است.

آردمولی با اشاره به اهمیت ظرفیت‌سنجی و ارزیابی و مکان‌یابی احداث نیروگاه‌های تجدیدپذیر گفت: یکی از وظایف اصلی دولت، ظرفیت‌سنجی در این حوزه است و باید شرایطی فراهم شود که بخش خصوصی بتواند به راحتی و در مکان مناسب سرمایه‌گذاری انجام دهد که البته در سازمان ساتبا این اقدام در حال انجام است.

انرژی‌های پاک سهم ۲۱ درصدی در تولید برق کشور دارد که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته باید این عدد به ۳۰ درصد برسد که برای این مهم نیز برنامه‌های زیادی در نظر گرفته شده و به نظر می‌رسد که دولت نگاه ویژه‌ای به توسعه تجدیدپذیرها و حمایت از بخش خصوصی در این حوزه دارد.

بیشتر بخوانید: استفاده از توربین بادی برای تولید انرژی سبز


کد مطلب: 80351

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/80351/۸۱-درصد-انرژی-مورد-نیاز-جهان-انرژی-های-فسیلی-تامین-می-شود

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com