کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

هشدار کارشناسان محیط زیستی جهان از وضعیت اورژانسی طبیعت

15 ارديبهشت 1398 ساعت 4:30

از بین رفتن جنگل‌ها، غارتِ خشکی و دریا و نیز آلودگی آب و هوا همگی دست به دست هم داده‌اند تا "طبیعت جهان" را به لبه پرتگاه ویرانی بکشاند.


به گزارش زیست آنلاین، بیش از ۵۰۰ کارشناس از ۵۰ کشور دنیا در گزارشی نسبت به از بین رفتن طبیعت هشدار دادند. در این ارزیابی بر عواملی تاکید شده که طی ۵۰ سال گذشته به جهان طبیعی آسیب زده و نشان می‌دهد چشم‌انداز مطلوبی در انتظار ده‌ها تا صدها هزار گونه حیات‌وحش نیست.

قرار است بر اساس این گزارش برنامه‌ای فوری برای حفظ طبیعت ارائه شود.

 در گزارشی به وضعیت سلامت کره زمین از لحاظ تنوع زیستی، تنوع موجودات زنده و اکوسیستم‌هایی که به آن تعلق دارند، پرداخته شده است که به شرح زیر می باشد:

- تنوع زیستی جهان با سرعت بالایی در حال از بین رفتن است

- تنوع زیستی جهان با سرعت بالایی در حال از بین رفتن است

فهرست قرمز اتحادیه بین‌المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) از گونه‌های در معرض خطر در واقع مقیاس مهمی در ارزیابی تاثیرات فعالیت بشر روی طبیعت است. تقریبا ۱۰۰ هزار گونه در دسته موجودات در معرض خطر قرار دارند. از میان این گونه‌ها خطر انقراض، بیش از یک چهارم آن‌ها را تهدید می‌کند. با این حال کارشناسان معتقدند که این ارزیابی کامل نیست و اطلاعاتی از تعداد دقیق گونه‌های حیوانی، قارچ‌ها و گیاهان روی زمین وجود ندارد.

- از بین رفتن زیستگاه‌ها، تغییرات اقلیمی و آلودگی از مهمترین تهدیدهای پیش‌روی حیات وحش است

- از بین رفتن زیستگاه‌ها، تغییرات اقلیمی و آلودگی از مهمترین تهدیدهای پیش‌روی حیات وحش است

بر اساس مطالعه‌ای که به تازگی انجام گرفته درحالیکه تغییرات اقلیمی تهدید فزاینده‌ای است، از بین بردن زیستگاه‌های طبیعی به منظور کشاورزی و سوء استفاده بشر از گونه‌های گیاهی و جانوری از طریق شکار و قطع درختان از عوامل اصلی کاهش تنوع زیستی به حساب می‌آیند.

- گونه‌های حیوانی و گیاهی و مناطقی که به عنوان زیستگاه‌های طبیعی به حساب می‌آیند در حال ناپدید شدن هستند

فعالیت‌های بشر موجب فرسایش زمین شده که تاثیر منفی بر سلامت و رفاه دست‌کم ۳.۲ میلیارد انسان دارد و کره زمین را به سمت ششمین دوره انقراض بزرگ هدایت می‌کند. از جمله عوامل اصلی این وضعیت می‌توان به کشاورزی ناپایدار، تغییرات اقلیمی و در برخی موارد توسعه شهرنشینی، جاده‌سازی و حفاری معادن اشاره کرد.

- تغییر زیستگاه‌ها عامل محرکی در از بین رفتن تنوع زیستی است

مطالعات نشان می‌دهد تنها یک چهارم از مناطق خشکی روی زمین از تاثیرات فعالیت‌های بشر در امان مانده‌اند و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰ میلادی این رقم به یک دهم کاهش پیدا می‌کند.

- برخی از بزرگ‌ترین جنگل‌های استوایی در حال از بین رفتن هستند

- برخی از بزرگ‌ترین جنگل‌های استوایی در حال از بین رفتن هستند

به گزارش ایسنا، منطقه آمازون صاحب بزرگ‌ترین جنگل‌های استوایی در جهان و در عین حال زیستگاه گونه‌های جانوری و گیاهی مهمی است که ناپدید شده‌اند.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

معرفی زیباترین جنگل های ایرانساخت جزیره برای تنوع زیستیتوسعه جنگل کاری در مناطق زاگرس نشیننکاتی درباره آفات و بیماری‌های جنگل‌های کشورتنوع زیستی ایران تهدید شده استگردشگری پایدار راهی برای حفظ تنوع زیستی و کاهش انتشار دی‌اکسیدکربنبیمار بودن تقریبی تمام شمشادزارهای کشوردر ایران ۶ نوع جنگل وجود دارد گزارش صندوق حیات وحش از آخرین وضعیت تنوع زیستی جهاننگرانی مردم از قطع بی رویه بلوطها و قاچاق چوب در جنگلهای زاگرسایران در میان شش کشور مخرب جنگل قرار گرفته است


کد مطلب: 80682

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/80682/هشدار-کارشناسان-محیط-زیستی-جهان-وضعیت-اورژانسی-طبیعت

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com