کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

سازمان جنگل‌ها قصد پرونده‌سازی برای مردم را ندارد/ ممنوعیت از بین بردن گیاهان بومی

18 ارديبهشت 1398 ساعت 6:00

سرهنگ علی عباس‌نژاد، درباره موضوع حریق جنگل‌ها گفت: امسال به دلیل بارش‌های بسیار خوب شاهد رویش گسترده پوشش گیاهی در سطح جنگل‌ها و مراتع هستیم. براساس مستندات سال‌های گذشته در فصل گرما قطعاً احتمال وقوع آتش‌سوزی وجود دارد. اگر امسال مسائل ایمنی و حفاظتی را رعایت نکنیم، احتمال افزایش سطح حریق وجود دارد.


به گزارش زیست آنلاین، فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه آتش سوزی عمدی و سهوی در جنگل‌ها و مراتع تخلف به حساب می‌آید،تصریح کرد: در صورت وقوع آتش‌سوزی سازمان جنگل‌ها نسبت به تشکیل پرونده اقدام می‌کند و در محاکم قضایی این تخلف به عنوان جرم کیفری پیگیری خواهد شد. البته سازمان جنگل‌ها به دنبال پرونده سازی برای مردم نیست اما حفظ عرصه‌های منابع طبیعی وظیفه شرعی و قانونی همه ما است.

سرهنگ علی عباس‌نژاد در یک گفت و گوی تلویزیونی با موضوع حریق جنگل‌ها تصریح کرد: امسال به دلیل بارش‌های بسیار خوب شاهد رویش گسترده پوشش گیاهی در سطح جنگل‌ها و مراتع هستیم. براساس مستندات سال‌های گذشته در فصل گرما قطعاً احتمال وقوع آتش‌سوزی وجود دارد. اگر امسال مسائل ایمنی و حفاظتی را رعایت نکنیم، احتمال افزایش سطح حریق وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه سازمان جنگل‌ها اقدامات مناسبی برای پیشگیری از وقوع حریق و اطفای حریق انجام داده است،گفت: در سازمان جنگل‌ها مناطق بحرانی را شناسایی و به استان‌ها اعلام کرده‌ایم. خوشبختانه بین همه دستگاه‌ها برای جلوگیری از وقوع حریق و اطفای آن اجماع وجود دارد و همه دستگاه‌ها خود را مسئول می‌دانند همچنین بخشنامه‌ای به استان‌های مختلف در مورد حریق ارسال کرده‌ایم. در حال حاضر آمادگی صددرصدی برای استان‌ها ایجاد شده است و خوشبختانه توانسته‌ایم همه دستگاه‌ها را پای کار بیاوریم و حتی شورای حفظ جنگل در استان‌ها تشکیل شده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها افزود: به استان‌ها اعلام کرده‌ایم که نسبت به جمع‌آوری شاخه‌های شکسته و هر چیزی که پتانسیل حریق را بالا می‌برد، اقدام کنند. افزون بر این امکانات ضروری برای اطفای حریق در محل فراهم شده است تا از قبل وقوع حریق تهمیداتی اندیشیده شود.

عباس نژاد با تاکید بر این که جنگل‌ها مورد بی مهری قرار گرفته‌اند، گفت: این اتفاق در حالی رخ داده است که شاخ و برگ جنگل‌ها مایه تنفس و ریشه‌های آن عامل حفظ آب و خاک و حفظ رطوبت است. متأسفانه برخی عوامل باعث تخریب جنگل‌ها می‌شود. برای مثال هنوز در بسیاری از استان‌ها نسبت به جمع‌آوری هیزم اقدام می‌شود و حتی اجرای برخی طرح‌های عمومی به جنگل‌ها آسیب می‌زند. افزون بر این آفات و بیماری درختان برای جنگل‌ها ایجاد مشکل کرده است.

فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها با تاکید بر این که در زمینه قاچاق چوب مشکل داریم، گفت: شرکت‌های مختلفی برای تولید کاغذ و چوب در کشور تاسیس و مشغول به کار شده‌اند اما هیچ برنامه‌ریزی برای تهیه مواد اولیه برای این شرکت‌ها صورت نگرفته است و مجبور هستند مواد اولیه خود را از جنگل‌ها تهیه کنند.

عباس‌نژاد با اشاره به کاهش ۵۰ درصدی سطح حریق در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ اظهار کرد: در سال ۹۶ ۱۷۸۰ فقره آتش‌سوزی اتفاق افتاد و ۹۵۰۰ هکتار از جنگل‌ها و مراتع دچار حریق شد این در حالی است که در سال ۹۷ این رقم‌ها به ۱۳۰۰ فقره آتش سوزی و ۴۷۰۰ هکتار کاهش یافت. تلاش می‌کنیم در سال جاری سطح حریق جنگل‌ها و مراتع کمتر از سال‌های گذشته باشد.

وی در ادامه با تاکید بر نقش اساسی مردم در کاهش خسارات‌های ناشی از حریق گفت: سال گذشته حدود ۴۰ هزار اطلاع مردمی از طریق سامانه ۱۵۰۴ داشتیم که قطعاً برای کنترل حریق کمک زیادی به ما کرد. مردم نقش بسیاری زیادی در پیشگیری و اطفای حریق دارند. سال گذشته در آتش‌سوزی که در کردستان رخ داد علاوه بر دو نیروی منابع طبیعی دو نیروی مردمی نیز به شهادت رسیدند.

عباس‌نژاد با اشاره به بی‌توجهی برخی شهروندان در حفاظت از جنگل‌ها گفت: خاموش نکردن آتش و پرتاب ته سیگار به جنگل‌ها مقدمه‌ آتش سوزی است. متأسفانه برخی از شهروندان که از آتش برای گرم کردن و پختن غذا استفاده می‌کنند قبل از اطمینان از خاموش شدن آتش، محل را ترک می‌کند و همین موضوع احتمال آتش سوزی را بالا می‌برد.

وی در پایان با اشاره به کمبود نیرو برای حفاظت را منابع طبیعی کشور گفت: با اینکه ۱۴ سال از تشکیل یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها می‌گذرد هنوز ساختار سازمانی برای این یگان وجود ندارد. از سازمان اداری و استخدامی درخواست دارم که کمک کنند تا امسال ساختار سازمانی جنگلبانان را به تصویب برسانیم. قطعاً این موضوع باعث افزایش انگیزه جنگلبانان در حفاظت از عرصه‌های طبیعی خواهد شد.

سازمان جنگل‌ها اقدامات مناسبی برای پیشگیری از وقوع حریق و اطفای حریق انجام داده است
ممنوعیت ریشه کن کردن و حذف گیاهان بومیمدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران در پی پیشنهاد رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، ریشه کن کردن و حذف گیاهان بومی در سطح شهر تهران را ممنوع اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، آرش حسینی میلانی در نامه‌ای به علی محمد مختاری - مدیرعامل سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران -  در خصوص ضرورت حفظ و صیانت از گیاهان بومی در فضای سبز بوستان‌ها تذکر داد و نوشت: با عنایت به بررسی‌ها و طبق گزارشات واصله، برخی پیمانکاران فضای سبز در حال ریشه‌کن کردن و یا حذف گیاهان بومی هستند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه حفظ ذخایر ژنتیکی بومی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، لازم است توجه به گیاهان بومی و جایگزینی گیاهان آب‌بر با گیاهان بومی و مقاوم در برابر کم آبی در اولویت آن سازمان قرار گیرد.همچنین بسیاری از گیاهان خودرو در فضاهای آزاد رشد کردند و به شهر زیبایی و طراوات کم نظیری دادند با هیچ هزینه‌ای قابل ایجاد نیست و باید به این گیاهان فرصت داد تا با ریزش دانه‌های خود ذخیره بذری گونه‌های بومی را تقویت کنند. این گیاهان خودرو باعث تکثیر و ایجاد تنوع در فون حشرات می شوند. تقویت فون بومی حشرات نیز باعث می شود که گونه‌های مهاجمی مانند سفید بالک‌ها و یا شته‌ها نتوانند در شهر گسترش یابند.

میلانی افزود: لذا شایسته است در راستای اهداف برنامه سوم شهر تهران اقدامات زیر در دستورکار آن سازمان قرار گیرد: طبق بخشنامه ای به کلیه مناطق اعلام شود که ریشه کن کردن گیاهان خودرو در فضای سبز به غیر از استثنائات مورد تایید کمیته فنی آن سازمان، ممنوع است.از آنجایی که خشک شدن گیاهان یکساله و آتش سوزی آنها در ماه‌های تابستان می‌تواند چالشی برای فضای سبز باشد، پیمانکاران به جای آنکه انرژی خود را صرف ریشه‌کن کردن گیاهان سبز کنند، به صورت سازماندهی شده و با ایجاد گشت‌های فنی، برای مقابله با آتش سوزی های احتمالی خود را آماده کنند.

در این نامه آمده است که با توجه به مفاد برنامه سوم توسعه شهر تهران و مطالعات در دست اقدام طرح جامع فضای سبز، ضرورت دارد تیم‌های اجرایی در این خصوص تعیین و مناطق ۲۲ گانه نیز فعال شوند و  درخصوص استفاده از گونه های بومی در شهر تهران برنامه عملیاتی سال ۹۸ تهیه و حداکثر ظرف یک ماه به این کمیته ارسال شود.

بنا براعلام روابط عمومی شورای شهر،مختاری به پیشنهاد رئیس کمیته محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران ریشه کن کردن و حذف گیاهان بومی در سطح شهر تهران را ممنوع اعلام کرد.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

بررسی آثار آتش سوزی جنگل ها ابلاغ سیاست‌های اجرایی مدیریت بوم‌سازگان جنگل‌های زاگرسلزوم استفاده از آب چاه‌های بی کيفت برای آبياری فضای سبز تخریب سالانه ۱۲ هزار هکتار جنگل در کشور در ایران ۶ نوع جنگل وجود داردنکاتی درباره آفات و بیماری‌های جنگل‌های کشورایران در میان شش کشور مخرب جنگل قرار گرفته استنابودی جنگل های شمال به واسطه دخالت بشراز سال ۷۵ تاکنون جنگل‌های شمال دچار یک کاهش سه برابری شده استتخریب جنگل های آمازون تهدیدی جدی برای آب و هوای جهانی​تخریب جنگل به بهانه زنبورداری یا بیماری درختان شمشاد​معرفی زیباترین جنگل های ایران​ 


کد مطلب: 80710

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/80710/سازمان-جنگل-ها-قصد-پرونده-سازی-مردم-ندارد-ممنوعیت-بین-بردن-گیاهان-بومی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com