وزارت نیرو همزمان با نزدیک شدن به تابستان و افزایش احتمالی میزان مصرف برق، راهکارهای مختلفی را برای جلوگیری از خاموشی در نظر گرفته است که یکی از راهکارها که هر ساله طبق روال صورت میگیرد، مذاکره با کشورهای همسایه برای تبادل برق است.
مذاکره به منظور جلوگیری از خاموشی
28 ارديبهشت 1398 ساعت 11:00
وزارت نیرو همزمان با نزدیک شدن به تابستان و افزایش احتمالی میزان مصرف برق، راهکارهای مختلفی را برای جلوگیری از خاموشی در نظر گرفته است که یکی از راهکارها که هر ساله طبق روال صورت میگیرد، مذاکره با کشورهای همسایه برای تبادل برق است.
به گزارش زیست آنلاین، افزایش دما در روزهای اخیر پیش از آغاز فصل تابستان، باعث شد شاهد افزایش میزان مصرف برق در سراسر ایران باشیم. به گفته داوود فرخزاد - مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران- افزایش دمای نیمه دوم اردیبهشتماه امسال، در مقایسه با سال گذشته موجب شده است تا در چند روز اخیر پیک مصرف جهش ناگهانی پیدا کند.
بر اساس ارزیابی صورت گرفته، انرژی مصرفی از ابتدای سال جاری تاکنون حدود چهار درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته است ولی همزمانی شروع ماه مبارک رمضان با افزایش دمای اقصی نقاط کشور موجب شده است تا با استفاده هرچه بیشتر از سیستمهای سرمایشی، شاهد رشد پیک مصرف در چند روز اخیر باشیم.
از سوی دیگر در حالی شاهد افزایش مصرف برق هستیم که خاموشی در تابستان سال گذشته بر ایران سایه انداخت که بهدلیل وجود بحران آب، با خاموشیهای برنامهریزی شده مواجه شد. اما این چالش با اینکه شروع امسال بارندگیهای فراوانی رخ داد، به پررنگی سال گذشته نیست، هنوز هم پرونده خاموشیهای برنامهریزی شده به صورت قطعی بسته نشده است. در این راستا وزارت نیرو اقداماتی را در دست اجرا دارد که شامل مذاکره با کشورهای همسایه برای تبادل برق و همچنین تعمیر ۲۲ واحد نیروگاهی شامل این اقدامات میشود.
تبادل با همسایههادر این راستا محسن طرزطلب - مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی- از مذاکره با کشورهای همسایه برای تبادل برق در فصل تابستان خبر داد و اظهار کرد: برای تبادل برق در فصل تابستان با کشورهای ارمنستان و آذربایجان مذاکرات لازم صورت گرفته است. البته میزان تبادل کم و زیر ۳۰۰ مگاوات است.
آمادگی نیروگاههای حرارتی تا مردادماهوی در ادامه درباره ۲۲ واحد نیروگاه برق حرارتی که قرار بود تا خردادماه وارد مدار تولید شوند، نیز توضیح داد: تعدادی از ۲۲ واحد نیروگاهی تا خردادماه وارد مدار تولید میشوند و بخشی هم در تیرماه و مردادماه وارد مدار خواهند شد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی همچنین درباره آخرین وضعیت تأمین سوخت نیروگاهها گفت: در حال حاضر سوخت نیروگاهها عمدتاً روی گاز است. به عبارت دیگر بیش از ۹۰ درصد سوخت نیروگاهها با گاز طبیعی تأمین میشود و کمتر از ۱۰ درصد آن سوخت دوم است. با هماهنگیهای صورت گرفته با شرکت ملی پالایش و پخش و همچنین شرکت ملی گاز مشکلی در تأمین سوخت نیروگاهها وجود ندارد.
جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:
هیچ خاموشی در تابستان ۹۸ اعمال نمی شود
صرفه جویی در مصرف آب و برق به سود دولت و مردم است
تأملی کوتاه بر آینده الگوهای مصرف را تغییر خواهد داد
مصرف برق ایران در آستانه انفجار
کارنامه صنعت برق در سال ۹۷
کد مطلب: 80793