کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

چالش مدیریت آب در سه استان اصفهان، خوزستان و کرمان

5 خرداد 1398 ساعت 1:00

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به ذخیره ۷۱۳ میلیون مترمکعبی مخزن سد زاینده‌رود، گفت: هنوز تصمیمی برای تداوم جریان آب زاینده‌رود بعد از نیمه دوم خرداد ماه اتخاذ نشده است./ مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: محل فعلی تأمین آب طرح‌های مقابله با ریزگرد، تأمین آب شرب پایین‌دست را با مشکل روبه‌رو می‌کند./ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: کرمان با سرانه ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب پس از خوزستان دومین استان پرمصرف آب است.


به گزارش زیست آنلاین، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با اشاره به ذخیره ۷۱۳ میلیون مترمکعبی مخزن سد زاینده‌رود، گفت: هنوز تصمیمی برای تداوم جریان آب زاینده‌رود بعد از نیمه دوم خرداد ماه اتخاذ نشده است.

حسن ساسانی در خصوص آخرین وضعیت سد زاینده رود، اظهار کرد: در حال حاضر ورودی سد زاینده‌رود ۱۴۶ و خروجی سد ۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه است.

وی با بیان اینکه نیمی از سد زاینده رود آب دارد، افزود: در حال حاضر ذخیره مخزن سد زاینده رود ۷۱۳ میلیون مترمکعب است، همچنین سال گذشته ۲۹۷ میلیون مترمکعب و متوسط بلندمدت ۹۳۰ میلیون مترمکعب بود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، میزان بارش‌ها در سرچشمه‌های زاینده رود از ابتدای سال آبی جاری تاکنون را ۲۱۴۱ میلیمتر اعلام کرد و گفت: میزان بارش‌ها در میانگین بلندمدت ۱۳۵۰ میلیمتر بود که بارش‌ها نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۵۳ درصد افزایش یافته است، همچنین میزان بارش‌ها امسال نسبت به سال گذشته ۱۸۳ درصد بیشتر است.

وی در خصوص تصمیم جدید برای جاری بودن زاینده‌رود، اظهار کرد: طبق برنامه ابلاغی بهمن ماه گذشته از سوی وزارت نیرو، قرار است نوبت آبدهی به کشاورزان شرق اصفهان تا نیمه دوم خرداد ادامه یابد و هر گونه تغییرات برای جریان زاینده‌رود باید در شورای هماهنگی زاینده‌رود مطرح و به تصویب برسد.

ساسانی تاکید کرد: هنوز تصمیمی برای تداوم جریان آب زاینده‌رود بعد از این تاریخ اتخاذ نشده و دستور جدیدی ابلاغ نشده است.

وی ادامه داد: در خصوص آبیاری باغات غرب استان در تابستان امسال مطابق برنامه منابع و مصارف آب تحویل آبی معادل ۷۵ میلیون مترمکعب پیش‌بینی شده است و در هر ماه بین یک هفته و یا ۱۰ روز آب توزیع خواهد شد.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۵۰ درصد سد زاینده رود آب دارد، گفت: ذخیره ۵۰ درصدی سد زاینده‌رود مطلوب نیست و با توجه به اینکه آب یک سرمایه ملی است، کماکان بحث صرفه‌جویی آب الزامی است.

وی در خصوص تصاویری از ارتفاع سه متری برف در کوهرنگ، گفت: ورودی حدود ۱۵۰ مترمکعب بر ثانیه آب به سد زاینده‌رود به دلیل پشتوانه بارشی برف در ارتفاعات کوهرنگ است و طبیعتاً اگر همین میزان ورودی تا یک ماه آینده ادامه یابد، شرایط خوبی خواهد بود.

تامین آب شرب برای مقابله با ریزگردهاتأمین آب طرح‌های مقابله با ریزگرد از محل آب شرب شهرهای خوزستانمدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: محل فعلی تأمین آب طرح‌های مقابله با ریزگرد، تأمین آب شرب پایین‌دست را با مشکل روبه‌رو می‌کند.

کیامرث حاجی‌زاده در جلسه کارگروه استانی مقابله با ریزگردها که در استانداری خوزستان برگزار شد، با تاکید بر لزوم تسریع در ترمیم کانال اصلی آبرسانی به کانون‌های ریزگرد، گفت: با توجه به شکسته شدن کانال اصلی آبرسانی به کانون‌ها، محل فعلی تأمین آب طرح‌های مقابله با ریزگرد، کانال آبرسانی «کوت امیر» است که منبع آب شرب شهرهای جنوب شرق است.

وی افزود: بنابراین در صورت ادامه این شرایط، شهرهای پایین‌دست از جمله هندیجان با مشکل تأمین آب شرب روبه‌رو می‌شوند، همان‌گونه که در تابستان گذشته مجبور شدیم در قبال تأمین آب کانون‌های ریزگرد، آب این شهرستان را از طریق تانکر و بطری تأمین کنیم.

حاجی‌زاده با اشاره به عدم تحقق تعهدات شهرداری اهواز در این زمینه، تصریح کرد: هواشناسی خوزستان نیز که اعتبار خرید دستگاه‌های مورد نیاز برای پیش‌بینی را دریافت کرده بود اما به دلیل چند برابر شدن قیمت این دستگاه‌ها امکان خریداری آنها را ندارد، به همین دلیل پیشنهاد می‌شود اعتبار شهرداری و هواشناسی بازپس‌گیری و به پروژه‌های دیگر و یا تسویه حساب با بدهکاران اختصاص پیدا کند.

کرمان دومین استان پرمصرف آبکرمان، دومین استان پرمصرف آب در کشوررئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان گفت: مسئله آب با وجود محدودیت‌زا بودن آن بسیار اهمیت دارد و باید به این نکته توجه داشت که کرمان با سرانه ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب پس از خوزستان دومین استان پرمصرف آب است اما گردش مالی فعلی از مصرف آب در استان حدود ۵ میلیارد دلار است در حالی که می‌تواند به ۲۰ میلیارد دلار برسد.

به گزارش ایسنا، "سیدمهدی طبیب‌زاده" در نشست با رؤسا و دبیران کمیسیون‌های اتاق کرمان افزود: در این راستا معاونت کسب و کار یا مرکز کسب و کار را در اتاق کرمان ایجاد می‌کنیم به طوری که تمامی مشکلات فعالان اقتصادی به این مرکز ارسال و سپس به تناسب موضوع به کمیسیون‌های مختلف ارجاع داده می‌شود. وی تصریح کرد: در ادامه برای پیگیری مسائل مربوط به کمیسیون‌ها، در هیأت رئیسه فردی تعیین، موضوعات مطرح و پیگیری می‌شوند و سپس توسط اتاق اجرا خواهد شد.

طبیب زاده، با اشاره به اجرایی شدن کمتر از ۲۰ درصد قانون بهبود فضای کسب و کار در شش سال گذشته، اظهار کرد: به نظر می‌آید اکنون اراده جدی برای اجرای این قانون در کشور به وجود آمده تا بخش مهمی از مشکلات برطرف شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با تاکید بر تدوین نقشه راه چهار ساله هر کمیسیون بیان کرد: همچنین کمیسیون‌ها می‌توانند از تشکیل مثلث دولت، بخش خصوصی و دانشگاه در اتاق، کمک بگیرند تا مسائل را با کمک دانشگاه‌ها پیگیری کنند.

وی چند موضوع مهم و اولویت بندی آنها را در دوره نهم فعالیت هیأت نمایندگان مورد تاکید قرار داد و افزود: مسئله آب با وجود محدودیت‌زا بودن آن بسیار اهمیت دارد و باید به این نکته توجه داشت که کرمان با سرانه ۲ هزار و ۱۰۰ مترمکعب پس از خوزستان دومین استان پرمصرف آب است اما گردش مالی فعلی از مصرف آب در استان حدود ۵ میلیارد دلار است در حالی که می‌تواند به ۲۰ میلیارد دلار برسد.

طبیب زاده در ادامه انرژی را دومین موضوع مهم عنوان کرد و گفت: اندیشکده انرژی راه‌اندازی و نقشه راه انرژی کرمان تدوین شده که این دو مهم می‌تواند به فعالیت‌ها در این حوزه کمک کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با بیان اینکه باید به توسعه گردشگری، فرش و صنایع دستی با وجود قابلیت بسیار و نیاز به سرمایه‌گذاری اندک در این حوزه‌ها پرداخت، اظهار کرد: در صنعت نیز باید فعالیت‌های صنعتی متناسب با نیاز استان باشد و در بخش معدن ارزش افزوده لازم و نهضت فناوری و فرآوری ایجاد شود.

وی همچنین صادرات را راهکار اصلی برای رونق تولید دانست و بیان کرد: متأسفانه در کشور باور جدی به صادرات وجود ندارند و به همین دلیل مشکلات بسیاری در حوزه گمرکات، حمل و نقل، ویزا و… را شاهد هستیم که کمیسیون بازرگانی باید به این موارد توجه داشته باشد.

طبیب زاده پرداختن به بهره‌وری با توجه به اینکه ۳۰ درصد از رشد اقتصادی استان باید از این طریق تأمین شود را بسیار مهم دانست و گفت: در این رابطه مرکز رقابت‌پذیری را راه‌اندازی کردیم و در این دوره باید بیشتر و وسیع‌تر به آن بپردازیم.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان پرداختن به کسب و کارهای نوین، IT و ICT را مورد تاکید قرار داد و گفت: یکی از راه‌های نجات اقتصاد کشور در شرایط نامناسب فضای کسب و کار، توجه جدی به کسب و کارهای نوین است.

وی در پایان همراهی، هماهنگی و همکاری با دادگستری که منجر به تشکیل کمیته حمایت قضائی از فعالان اقتصادی شد و همچنین شورای گفت و گو را دو جایگاه مهم برای رفع موانع رونق تولید و بهبود فضای کسب و کار عنوان و خاطر نشان کرد: اصلاح قوانین، آئین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها باید از طریق شورای گفت و گو محقق شود.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

مدیریت صحیح آب چالش بزرگ توسعه پایدار

تعادل بخشی آب های زیرزمینی و نجات آب؛ آنچه گفته می شود و آنچه اتفاق می افتد

راهکارهای نجات کشور از بحران کم آبی

عدالت اجتماعی در آب

بحران آب در جهان

آب و محيط زيست در يک نظام اقتصادی محيط زيستی


کد مطلب: 80872

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/80872/چالش-مدیریت-آب-سه-استان-اصفهان-خوزستان-کرمان

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com