کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

پیاده سازی طرح هوشمند سازی کنتورهای آب و برق توسط وزارت نیرو

9 تير 1398 ساعت 6:00

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) از اجرایی شدن طرح هوشمند سازی کنتورهای آب و برق خبر داد.


به گزارش زیست آنلاین، «محمد ولی علاء الدینی»، گفت: وزارت نیرو اطلاعات مورد نیاز کسب و کارهای نوپا (استارت آپ) برای کمک به مدیریت بهتر منابع آب و برق را در اختیار آنها قرار داده است و طرح هوشمند سازی کنتورهای آب و برق را اجرایی خواهد کرد.

مدیرعامل شرکت مادرتخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق (ساتکاب) درباره تلاش وزارت نیرو برای آزادسازی کلان داده‌های در اختیار افزود: چنین داده‌هایی اکنون در همه پایگاه‌های اطلاع رسانی موجود است.

وی فروش داده (دیتا) را یکی از تازه‌ترین کسب و کارهای جهانی دانست که از ارزش اقتصادی بالایی هم برخودارند و اضافه کرد: وزارت نیرو با هدف حل مسائل و معضلات کشور نگاه کسب سود به این داده‌ها ندارد و آن را به عنوان یک کسب و کار نمی‌داند.

مدیرعامل ساتکاپ خاطرنشان ساخت: براساس تصمیم وزارت نیرو اکنون در بخش آب هر فرد یا شرکتی نیاز به استفاده از این اطلاعات و کلان داده‌ها دارد می‌تواند به راحتی استفاده کند.

علاء الدینی گفت: تنها ممنوعیت استفاده از کلان داده‌ها مربوط به اطلاعات و داده‌هایی است که به امنیت وابسته است و مابقی اطلاعات در اختیار همه استفاده کنندگان قرار دارد.

ساتکاپ یک شرکت توسعه‌ای می‌شودمدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت ساخت و تهیه کالای آب و برق به تلاش این شرکت برای تبدیل شدن به شرکت توسعه‌ای اشاره کرد و گفت: براساس تصمیم وزیر نیرو و در آینده‌ای نزدیک با تصویب هیأت دولت شرکت ساتکاپ تبدیل به شرکتی توسعه‌ای خواهد شد.

وی افزود: توسعه‌ای شدن این شرکت فرصتی ایجاد خواهد کرد تا بتوان برای کمک به صنایعی که ایجاد می‌شوند و یا نیاز است که بازسازی شوند مشارکت صورت گیرد.

علاء الدینی خاطرنشان ساخت: براساس این مشارکت ساتکاپ اقدام به تزریق پول با هدف ارتقا آنها و با کم‌ترین سود ممکن خواهد کرد تا این بازسازی‌ها صورت گیرد.

مدیرعامل ساتکاپ گفت: بعد از سه سال روند باز گردان پول صورت خواهد گرفت تا به این ترتیب صنایع بتوانند در این مدت برای ارتقا خود اقدام کنند.

حمایت از کسب و کارهای نوپا به جد دنبال می‌شودوی از همکاری معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری برای حمایت از کسب و کارهای نوپا (استارت آپ) با اختصاص تسهیلات خبرداد و افزود: منابع موجود در این شرکت و بعد از مصوب شدن توسعه‌ای، این منابع برای مشارکت استفاده خواهد شد.

علاالدینی از در اختیار قرار دادن بازارهای موجود به استارت آپ ها به عنوان نخستین گام حمایتی نام برد و افزود: تأمین منابع مالی گام مهم بعدی است که اجرایی می‌شود.

مدیرعامل ساتکاپ از اجرایی شدن طرح هوشمند سازی کنتورهای آب و برق خبرداد و گفت: هوشمند سازی کنتورهای چاه‌های آب کشاورزی با جدیت بیشتری دنبال می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به تحریم‌ها برنامه ریزی شده است در مدت ۲ سال ۵ میلیون کنتورهوشمند تحویل بازار شود
علاالدینی گفت: بخش خصوصی سرمایه گذاری خواهد کرد و شرکت ساتکاپ حمایت خواهد کرد.

وی به وجود بیش از ۳۶ میلیون کنتور برق در کشور اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: حدود ۲۱ میلیون کنتورهای آب و فاضلاب و ۵۰۰ هزار کنتورهای چاه‌های کشاورزی است که می‌توان از توان شرکت‌های دانش بنیان استفاده کرد.

مدیرعامل ساتکاپ قیمت کنتورها را متفاوت دانست و در عین حال از بهتر شدن وضعیت شرکت‌ها و صادراتی شدن محصولات خبرداد.

نقشه مصرف برقمصرف برق تصاعدی افزایش یافتکارشناس ارشد مدیریت مصرف برق توانیر گفت: پایش نقشه برق کشور نشان دهنده افزایش تصاعدی مصرف برق است و حدود ۱۵ استان کشور در محدوده زرد قرار گرفته اند.

پایگاه خبری توانیر گزارش داد، شقایق یوسفی در ارتباط با وضعیت مصرف برق در کشور افزود: امروز استان‌های سمنان، خراسان جنوبی، یزد، مناطق جنوبی استان کرمان، هرمزگان، بوشهر، ایلام، البرز، زنجان، اردبیل، اذربایجان غربی و کردستان و کلانشهرهای مشهد و اهواز در منطقه زرد قرار دارند.
به گفته وی، نقشه مصرف برق که ساعتی پیش بروز شده، رنگ زرد نشان دهنده مناطقی است که مصرف برق آنها روبه افزایش است و مشترکان در این مناطق می‌توانند با کاهش حداقل پنج درصد از میزان برق مصرفی خود، در وضعیت سبز و پایدار قرار گیرند.

یوسفی اضافه کرد: نقشه مصرف امروز نشانگر آن است که مناطق غرب مازندران، استان تهران، کلانشهر تهران، خوزستان و سیستان و بلوچستان امروز در منطقه قرمز مصرف قرار دارند.

به گفته وی، رنگ قرمز در این نقشه نشان دهنده مناطقی است که میزان مصرف برقشان به بیش از حد مجاز رسیده است، از این رو ضروریست ساکنان این نواحی با کاهش حداقل ۱۰ درصد از برق مصرفی خود شرایط را برای تداوم تأمین برق پایدار در این بخشها امکان پذیر کنند.

کارشناس ارشد مصرف برق توانیر اضافه کرد: نقاط سبز در نقشه استان‌هایی را با مصرف متعادل و عادی نشان می‌دهد و بیانگر آن است که مشترکان در این مناطق با صنعت برق همکاری بیشتری دارند.

مشترکان می‌توانند برای کاهش میزان مصرف برق در پیک روزانه که از ساعت ۱۲ تا ۱۶ تعیین شده از دور کند کولرهای آبی استفاده، کولرهای گازی و سایر وسایل سرمایشی را روی درجه ۲۴ تنظیم کنند.

همچنین مشترکان با استفاده نکردن همزمان از وسایل برقی پرمصرف مانند اتو، جارو برقی، ماشین ظرفشویی و لباسشویی در ساعت پیک مصرف و یا استفاده از این وسایل در ساعت‌های پایانی شب یا اوایل صبح، می‌توانند در کاهش مصرف برق نقش بسزایی داشته باشند.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

شدت مصرف انرژی در ایران نمایانگر بدمصرفی است

تصمیمات وزارت‌ نیرو در برخورد با استخراج‌کنندگان ارز مجازی

تدابیر وزارت نیرو برای تامین برق در هفته جاری

اتمام فاز اولیه طرح آموزش بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در ساختمان مدارس

بزرگترین خطر صنعت برق و انرژی در جهان چیست

اهمیت آشنایی با اصلاح الگوی مصرف


کد مطلب: 81141

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/81141/پیاده-سازی-طرح-هوشمند-کنتورهای-آب-برق-توسط-وزارت-نیرو

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com