مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد گفت: تاکنون ۲۱ قرارداد تولید انرژی خورشیدی با ظرفیت ۳۵۰ مگاوات در استان منعقد شد و هفت نیروگاه با ظرفیت ۵۸,۵ مگاوات در حال بهرهبرداری است که تا پایان سال ۹۸ با راه اندازی سه نیروگاه جدید این عدد به ۱۰۰ مگاوات میرسد.
ظرفیت نیروگاههای خورشیدی یزد تا پایان سال به ۱۰۰ مگاوات میرسد
23 مرداد 1398 ساعت 12:36
مدیرعامل شرکت برق منطقهای یزد گفت: تاکنون ۲۱ قرارداد تولید انرژی خورشیدی با ظرفیت ۳۵۰ مگاوات در استان منعقد شد و هفت نیروگاه با ظرفیت ۵۸,۵ مگاوات در حال بهرهبرداری است که تا پایان سال ۹۸ با راه اندازی سه نیروگاه جدید این عدد به ۱۰۰ مگاوات میرسد.
به گزارش زیست آنلاین، محمدحسن صباغزادگان اظهار داشت: در حال حاضر ظرفیت ۲۲ نیروگاه مقیاس کوچک و خورشیدی استان به ۱۹۷ مگاوات میرسد و حدود هشت درصد پیکبار روزانه استان از طریق نیروگاههای تولید پراکنده و آفتابی تامین میشود .
وی افزود: از ویژگیهای برق استان این است در برخی مناطق زمان پیک مصرف برق از ساعت ۱۰ صبح تا چهار عصر است و مناطقی همانند چاهک شهرستان خاتم برق مورد نیاز خود را با استفاده از نیروگاه خورشیدی محل تامین میکنند.
مدیرعامل برق منطقه ای یزد با اشاره به اینکه بیشترین نیروگاه خورشیدی ایران در این استان در حال بهرهبرداری است ، تصریح کرد: یزد، یکی از پایدارترین شبکههای برق کشور را دارد و با مصرف بیش از ۷۵ درصد مصرف انرژی الکتریکی در بخش صنعت چهارمین استان صنعتی کشور است.
صباغزادگان اظهار کرد: در حال حاضر ۲۶ پروژه اصلی و بزرگ با ۲۸۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در استان در حال اجراست.
به گفته وی ، ۱۱ پروژه در هفته دولت سال ۹۸ در شهرستان های اشکذر، میبد، یزد ، خاتم، تفت، ابرکوه ، اردکان و مهریز به بهرهبرداری میرسد که شاخصترین آن پست ۲۳۰ به ۱۳۲ کیلوولت ابرکوه با بیش از ۹۵ درصد پیشرفت است.
این مسئول درباره عملکرد دولت هم گفت: از ابتدای دولت دوازدهم تاکنون ۱۹ پروژه برسانی با ۱۵۳ میلیارد تومان هزینه به بهره برداری رسید که شاخصترین آن، پست ۴۰۰ به ۶۳ کیلوولت سامعی شهرستان یزد بود که با ۵۷ میلیارد تومان پارسال با حضور وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید.
مدیرعامل برق منطقهای یزد با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید ۳۳۵ میلیارد تومان بخش خصوصی در بخش نیروگاههای خورشیدی و ۱۵۳ میلیارد تومان بخش دولتی برای ایجاد زیرساختهای صنعت برق سرمایهگذاری کرد ، ادامه داد: در مجموع ۴۸۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در این استان برای پروژههای دولتی و خصوصی هزینه شده است.
صباغزادگان از رشد ۲۵ درصد مصرف مشترکان بزرگ بالای هفت مگاوات در سال ۹۷ و رشد ۱۸ درصد مصرف سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و افزود: صنعتی بودن و رونق تولید در استان موجب رشد بسیار سریع مصرف برق صنایع شده است.
یزد به عنوان بهشت انرژی خورشیدی کشور به علت وسعت و گستردگی جغرافیایی و تعداد روزهای بیشتر آفتابی مطرح است و با ورود بخش خصوصی برای احداث نیروگاه های آفتابی در استان، سالهای آینده میزان استفاده از سوختهای فسیلی کاهش محسوسی خواهد یافت.
به گزارش ایرنا، متوسط ساعت آفتابی سالانه در یزد سه هزار و ۲۰۰ ساعت است به همین دلیل توان زیادی برای ایجاد و توسعه نیروگاههای خورشیدی در استان فراهم است و همین امر موجب شده تا دولت تدبیر و امید توجه ویژهای به سرمایه گذاری در حوزه انرژی خورشیدی و جذب سرمایه گذاران در این بخش داشته باشد.
کد مطلب: 81393