فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رویکردی در سازمان حفاظت محیط زیست جهت استفاده از تجهیزات نوین مانند پهباد، دوربین مدار بسته، بی سیم و دوربین های روی البسه اتخاذ شده که این دوربین ها مجهز به جی پی اس و مادون قرمز بوده و جهت مستند سازی در رویارویی محیط بانان با شکارچیان غیر مجاز و متخلفان محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.
به گزارش زیست آنلاین، سرهنگ جمشید محبت خانی در حاشیه افتتاح پاسگاه محیط بانی جاجرود که با حضور کیومرث کلانتری - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران - برگزار شد،با بیان اینکه در راستای تکمیل تجهیزاتی که در سال گذشته به محیط بانان سراسر کشور داده شد امسال با تفاهمنامهای که بین سازمان حفاظت محیط زیست و پلیس پیشگیری ناجا منعقد شد امیدواریم بتوانیم در جهت کیفیسازی تجهیزات محیط بانان اقدام کنیم.
وی افزود: رویکردی در سازمان حفاظت محیط زیست در جهت استفاده از تجهیزات نوین مانند پهپاد، دوربین مدار بسته، بیسیم و دوربینهای روی البسه اتخاذ شده است. امیدواریم بتوانیم تا پایان سال موضوع بیسیم را در پاسگاههای محیط بانی حل کنیم تا همه پاسگاههای محیط بانی سراسر کشور بتوانند بدون واسطه با هم ارتباط داشته باشند.
محبتخانی با اشاره به اینکه خوشبختانه درصدی از دوربینهای روی البسه محیط بانان تامین شده است،اظهارکرد: این دوربینها مجهز به جی پی اس و مادون قرمز هستند و جهت مستندسازی در رویارویی محیط بانان با شکارچیان غیرمجاز و متخلفان محیط زیست بسیار حائز اهمیت است.
فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه به پیگیری موضوع تحویل جلیقه ضدگلوله محیط بانان در سال جاری اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۱۵۰۰ جلیقه ضد گلوله تحویل محیط بانان شد و امسال نیز پیگیر خرید جلیقه های سبکتر همچنین البسه بهتر برای محیط بانان هستیم.
وی ادامه داد: خوشبختانه بیمه محیط بانان هم در اول تیرماه سال جاری رونمایی شد و تمام محیط بانان سراسر کشور به همراه خانواده تحت پوشش چهار بیمه تکمیلی، مسئولیت، خانه و خانواده و حوادث قرار گرفتند.
محبت خانی در بخشی دیگر از سخنان خود در خصوص حفاظت از مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ۱۸ میلیون هکتاری که تحت مدیریت این سازمان قرار دارد، محیط بانان بهصورت شبانهروزی در پاسگاههای محیط بانی مستقر هستند و ضمن پاسداری از این عرصهها اگر تخریبی در این مناطق صورت گیرد اولویت اول آنها پیشگیری است یعنی اجازه ندهند ساخت و سازی صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه در بسیاری از موارد محیط بانان با هماهنگی دستگاه قضایی ورود میکنند و اجازه ساخت و ساز در مناطق داده نمی شود، اظهارکرد: در مناطقی هم که به دلایلی ساخت و سازی در مناطق چهارگانه صورت گرفته به جد محیط زیست ورود کرده و پیگیر موضوع است.
به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، فرمانده یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در پایان اظهارکرد: ورود محیط زیست به لحاظ قضایی در اینگونه موارد به نحوی است که اعلام جرم توسط واحد حقوقی سازمان محیط زیست به دستگاه قضایی انجام میشود و با توجه به اینکه سند مالکیت این مناطق به نام منابع طبیعی است، دو دستگاه محیط زیست و منابع طبیعی باید روند پرونده را پیگیری کنند تا به سرانجام برسد.