تا پایان دولت دوازدهم ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر تا 1000 مگاوات افزایش می یابد
بهره برداری از 28 نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان سال
19 آذر 1399 ساعت 13:03
تا پایان دولت دوازدهم ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر تا 1000 مگاوات افزایش می یابد
به گزارش زیست آنلاین، معاون وزیر و رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق(ساتبا) با بیان اینکه 28 نیروگاه تجدیدپذیر تا پایان سال به بهرهبرداری میرسد، از افزایش ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر به 1000 مگاوات تا پایان دولت دوازدهم خبر داد.
محمد ساتکین در خصوص وضعیت توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور اظهار کرد: توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در کشور تاکنون با جذب بیش از 136 هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری بخش خصوصی، سبب تولید بیش از 5 هزار و 470 میلیون کیلوواتساعت برق شده است که از این میزان، سهم برق تولیدی متعلق به نیروگاههای خورشیدی و بادی به ترتیب 48 و 36 درصد و مابقی مربوط به نیروگاههای تولید برق از پسماند و برقآبی کوچک بوده است.
وی افزود: با حمایتهای دولت دوازدهم و در راستای ارتقای توان تولید داخلی، در حال حاضر تعداد 160 شرکت خصوصی تولیدکننده تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک در کشور ایجاد و در حال فعالیت است.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق(ساتبا) با اشاره به حمایتهای دولت حاضر خاطرنشان کرد: نتیجه سیاستهای تشویقی و حمایتی احداث حدود 839 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر توسط بخش خصوصی بوده که تاکنون به بهرهبرداری رسیده و در حال حاضر تعداد 54 شرکت با ظرفیت حدود 230 مگاوات در حال احداث نیروگاههای تجدیدپذیر اعم از خورشیدی، بادی و برقآبی هستند.
وی ادامه داد: این نیروگاهها که تقریبا در تمامی استانهای کشور قرار دارند، تماما با مشارکت مردمی و بخش غیردولتی از طریق فرآیند قرارداد خرید تضمینی برق در دست ساخت بوده و بر اساس پیگیریهای حاصلشده، پیش بینی میشود تا پایان سال جاری تعداد 28 نیروگاه تجدیدپذیر دیگر نیز به بهرهبرداری برسد.
ساتکین با بیان اینکه در توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر و پاک، بهرغم مشکلات موجود در سرمایهگذاری و احداث این نیروگاهها، همچنان نیروگاههای خورشیدی خانگی و انشعابی (کیلوواتی) مورد استقبال سرمایهگذاران بخش خصوصی بوده است، گفت: توسعه و ترویج بکارگیری انرژیهای تجدیدپذیر بسیار حایز اهمیت بوده بهطوریکه در 2 ماه اخیر 250 واحد نیروگاهی با مجموع ظرفیت 3.5 مگاوات راهاندازی شده و منجر به نصب بیش از 4 هزار و 500 واحد نیروگاه خورشیدی انشعابی با ظرفیت تجمعی بیش از 53 مگاوات از ابتدای اجرای طرح توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر در سراسر کشور شده است.
وی با اشاره به برنامهریزی افزایش سهم ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر برای رسیدن به ظرفیت یک هزار مگاوات تا پایان دولت دوازدهم اظهار کرد: سازمان ساتبا برای رسیدن به این هدف فعالیتهای مختلفی را از جمله نظارت و کنترل پروژه نیروگاههای در حال احداث، انجام فرآیند صدور پروانه و انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق شامل مبادله تعداد 36 قرارداد با ظرفیت 438 مگاوات و صدور مجوز احداث برای تعداد 159 نیروگاه با ظرفیت یک هزار 368 مگاوات تا پایان آبانماه سال جاری برنامهریزی و پیگیری کرده است.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق(ساتبا) ادامه داد: برگزاری مناقصات جهت تعیین تعرفه نیروگاههای تجدیدپذیر بالای 10 مگاوات، ارزیابی و بررسی پتانسیل منابع تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی در کشور، برنامهریزی به منظور برگزاری دو مناقصه بینالمللی با ظرفیت مجموع 150 مگاوات و همچنین تدوین استانداردهای حوزه بهرهوری و تجدیدپذیر از دیگر فعالیتهای انجام شده برای رسیدن به اهداف است.
وی بهرهبرداری از 13 نیروگاه تجدیدپذیر در کشور را از پروژههای اجراشده توسط ساتبا در راستای تحقق اهداف ساخت و سازها در پویش #هرهفته_الف_ب_ایران دانست و گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون 13 نیروگاه تجدیدپذیر در قالب پویش #هرهفته_الف_ب_ایران در کشور با مجموع ظرفیت 64 مگاوات در سراسر کشور با سرمایهگذاری 5 هزار و 596 میلیارد ریال توسط بخش خصوصی احداث شده و به بهرهبرداری رسیده است.
ساتکین افزود: این طرحها در دوره ساخت و بهرهبرداری برای 155 نفر اشتغال مستقیم و همچنین برای 543 نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده که علاوه بر این، چون نیروگاههای مذکور بیشترین تولید برق را در ماههای گرم سال دارند با تزریق برق به شبکه سراسری کشور به جبران پیک سراسری شبکه کمک کردهاند.
به گفته رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق(ساتبا)، صرفهجویی در مصرف سوخت فسیلی، کاهش گازهای گلخانهای دیاکسیدکربن و انواع آلایندههای محلی و کاهش مصرف آب از دیگر مزایای احداث این نیروگاههاست که به تحقق اهداف توسعه پایدار کمک میکند.
وی با اشاره به تدوین سیاستهای جدید توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژي برق، توسط شورای راهبری و سیاستگذاری انرژیهای تجدیدپذیر یادآور شد: عمده اقدامات انجام شده در این راستا شامل بررسی روند تعریف منابع مالی جدید با دیدگاه تحقق سازوکارهای ابلاغی به سازمان، استخراج بندهاي قانونی و تكليفی در اسناد بالادستی در خصوص طرحهای بهره وری (از مجموعه قوانین اصلاح الگوی مصرف انرژی، برنامه ششم توسعه)، انجام مطالعات تعرفهشناسی، برآوردهای اقتصادی و تعیین تعرفههای جدید خرید تضمینی برق تجدیدپذیر و آمادهسازی اسناد اولیه مناقصات بينالمللی خورشيدی و بادی است.
این مقام مسئول، تامین ساز و کارها و رویکردهای جدید توسعه تجدیدپذیرها را با محوریت پیکسایی شبکه برق و روش صادراتی همسو دانست و خاطرنشان کرد: در این حوزه فعالیتهای انجامشده توسط سازمان ساتبا شامل بررسی الگوی صادرات برق تجدیدپذیر به روش هماهنگ با شرکتهای مادرتخصصی توانیر و برق حرارتی با محوریت صادرات برق و پیکسایی، مطالعه كشورهاي همجوار جهت بررسي وضعيت انرژی مورد نياز استانهای آنها و امكانسنجی صادرات برق كشور به آنجا، ایجاد زیرساخت احداث نیروگاههای ظرفیت بالای متمرکز توسط بخش خصوصی در نقاط پرپتانسیل مرزی بوده است.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو
کد مطلب: 83486