فرمانده یگان حفاظت محیط زیست پلیس پیشگیری ناجا با اعلام تصویب آئین نامه اجرایی قانون حمایت بیمهای و قضائی از کارکنان اجرایی یگانهای حفاظت محیط زیست و جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: پرداخت دیه و خسارت به کارکنان مشمول این آئین نامه چنانچه برابر با قانون به کارگیری سلاح باشد بر عهده سازمان مشمول خواهد بود.
به گزارش زیست آنلاین، سرهنگ جمشید محبت خانی در خصوص جزئیات حمایت از محیط بانان و جنگل بانان اظهارکرد: قانون حمایت قضائی و بیمه ای از ماموران یگان حفاظت محیط زیست و جنگلها اوایل سال ۹۹ مورد تصویب مجلس قرار گرفت و برای اجرا به دولت ابلاغ شد.
وی افزود: در یکی از بندهای این قانون مهلت شش ماهه به دولت داده شد تا وزارت دادگستری با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح و حسب مورد با هماهنگی سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت جهاد کشاورزی آئین نامه اجرایی قانون موصوف را تهیه کند و به تصویب هیئت دولت برساند.
محبتخانی با بیان اینکه یگان حفاظت محیط زیست پلیس پیشگیری ناجا در تدوین آئیننامه با دستگاههای مشمول این آئین نامه شامل سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیز داری کشور همکاری موثری داشت، گفت: همزمان با ایام الله دهه فجر امسال آئین نامه اجرایی در هیئت دولت تصویب و برای اجرا ابلاغ شد.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست پلیس پیشگیری ناجا تصریح کرد: ماموران یگانهای حفاظت دستگاه های مشمول محیطبانان و جنگلبانان همچنین سایر افراد به غیر از ماموران یگانهای حفاظت که از سوی دستگاههای مشمول بر اساس قوانین و حسب مورد برای انجام ماموریتهای سازمانی به کارگیری می شوند مانند تشکلهای مردم نهاد، همیاران طبیعت، نیروهای داوطلب مردمی و نیروهای سایر دستگاه ها، بر اساس مواد ۹، ۱۶، و ۲۰ قانون مدیریت بحران کشور مصوب سال ۹۸ شامل حمایت بیمهای و قضائی خواهند بود.
محبت خانی ادامه داد: در مواردی که با رعایت قانون به کارگیری سلاح فرد یا افرادی مقتول یا مجروح شده باشند یا خسارت مالی برای آنان وارد شود پرداخت دیه و جبران خسارت به طور کامل بر اساس رای مرجع قضائی از محل اعتبارات دستگاههای مشمول ذیربط خواهد بود.
وی در خصوص مامورانی که قبل از تصویب این قانون و با رعایت قانون به کارگیری سلاح ملزم به جبران خسارت یا دیه شده اند ولی وجوه مذکور توسط سازمان متبوع مامور پرداخت نشده است، خاطرنشان کرد: بدهی آنان با ارائه مدارک از محل اعتبارات این آئین نامه قابل پرداخت است.
محبت خانی در ادامه گفت: دستگاههای مشمول مکلف هستند ماموران خود را در راستای انجام وظایف و ماموریت خود در قبال شهادت، فوت، بیماری صعبالعلاج، نقص عضو و از کارافتادگی مطابق قوانین مربوط به میزان دیه مرد مسلمان در ماههای حرام و در مورد سایر حوادث به طور کامل نزد یکی از بیمهگران بیمه کنند.
وی یادآوری کرد: سازمان های مشمول می توانند پس از تایید بالاترین مقام دستگاه و با رعایت مقررات، مامورانی را که در راستای انجام وظیفه و مطابق قانون دچار صدمات بدنی شده اند حتی الامکان ظرف یک سال کمک مالی کنند.
محبت خانی در خصوص تامین اعتبار مورد نیاز برای حمایت از ماموران سازمان های مشمول گفت: سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است همه ساله اعتبار لازم برای اجرای ماده ۲، ۳، و ۴ این آئین نامه را در ردیف جداگانه در لایحه بودجه کل کشور و اعتبار لازم را برای هر یک از دستگاه های اجرایی پیش بینی و تامین کند.
وی با تاکید بر ضرورت ثبت نام نیروهای داوطلب مردمی و سایر دستگاهها در سامانه همکاریهای داوطلبانه اظهارکرد: حمایت قانونی، قضائی و بیمهای از همیاران طبیعت در گرو ثبت نام قبلی در سامانه مذکور خواهد بود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه حفظ جان محیطبانان و دوستداران و همیاران طبیعت حتی شکارچیان غیرمجاز برای وی مهم است، گفت: به محیطبانان توصیه و تاکید شده است تا زمانی که جان خودشان با خطر مواجه نشده از اسلحه استفاده نکنند.
به گزارش پایگاه خبری پلیس محبت خانی خاطرنشان کرد: چنانچه همیاران طبیعت در راستای حراست و حفاظت از محیط زیست کشور تحت مدیریت سازمان محیط زیست همگام با محیط بانان دچار سانحه یا فوت شوند، "فداکار خدمت" شناخته خواهند شد و در صورت لزوم هزینه پزشکی، غرامت و هزینه صدمه جسمی توسط سازمان پرداخت و فرآیند خاکسپاری جان باختگان نیز توسط سازمان مدیریت بحران با همکاری شهرداریها، دهیاریها و سازمان مشمول انجام خواهد شد.