کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

مصرف برق رمز ارزها چقدر است؟

اختلاف حداقل ۴ هزار مگاواتی بین دولت و بخش خصوصی

20 ارديبهشت 1400 ساعت 12:20

ابهامات درباره مصرف برق رمز ارزها ادامه دارد. سخنگوی صنعت برق سهم مزارع ارزهای دیجیتال از مصرف برق را ۱۲۰۰ مگاوات اعلام می کند اما فعالین این صنعت از مصرف ۵ تا ۶ هزار مگاواتی ماینر ها خبر می دهند.


به گزارش زیست آنلاین، کاهش بارندگی ها و خشکسالی که گفته می شود طی ۵۰ سال اخیر بی سابقه است، بیشتر از هر زمانی نداشته‌هایمان را به رخمان می کشد.  از کافی نبودن  سرمایه گذاری ها  برای  توسعه نیروگاه ها گرفته  تا نبود شبکه مناسب  برای  توزیع و انتقال برق. حتی جای خالی  اطلاعات آماری دقیق هم این روزها بیشتر از هر زمانی احساس می شود.  

درست در شرایطی که باید برای هر کیلو وات مصرف برق یک برنامه مشخص داشته باشیم، هنوز  آمار دقیقی از سهم رمز ارزها از برق کشور وجود ندارد. سخنگوی صنعت برق در گفتگو با بازار، میزان مصرف برق ماینرها را در بدترین حالت (رسمی و غیر رسمی) حدود یک هزار و ۲۰۰ مگاوات اعلام می کند اما فعالان صنعت برق سهم مزارع ارزهای دیجیتال از مصرف برق کشور را بیش از اینها می دانند. محمد  پارسا رییس کنفدراسیون صادرات انرژی  به بازار می گوید که مزارع استخراج ارزهای دیجیتال  چیزی حدود ۵ تا ۶ هزار مگاوات برق می سوزانند. علی بخشی رییس سندیکای برق هم با تایید این رقم می گوید که مسئولان توانیر در نشست های که سال گذشته با بخش خصوصی داشتند، به چنین اعدادی اشاره می کردند. 

توانیر مدعی است که مجموع مزارع مجاز و غیر مجاز ارزهای دیجیتال چیزی حدود ۱۲۰۰ مگاوات برق در کشور مصرف می کنند؛ اما فعالان این صنعت از مصرف ۵ تا ۸ هزار مگاواتی ماینرها خبر می دهند

شناسایی ۲۲۲۴ مزرعه غیر مجاز بیت کوین

سوت زنی ها برای شناسایی مزارع استخراج رمز ارز غیر مجاز این روزها بیشتر شده  و آنگونه که مسئولان توانیر اعلام کرده کسانی که ماینرهای غیر مجاز را معرفی کنند تا ۲۰ میلیون تومان جایزه می گیرند. به گفته رجبی مشهدی، «تا حالا حدود ۲۲۲۴ مرکز استخراج رمز ارز  که مصرفی بیش از ۳۲۴  مگاوات برق داشته اند؛ شناسایی شد اند.»

 البته به نظر می رسد درشناسایی مزارع غیر مجاز استخراج ارزهای دیجیتال راه درازی در پیش دارد.

آنگونه که معاون برنامه ریزی توانیر به بازار اعلام کرد حدس می زنیم دو برابر مقداری که شناسایی کردیم؛ مراکز شناسایی نشده داریم. به عبارت دیگر می توان گفت که مجموع مزارع مجاز و غیر مجاز چیزی حدود ۱۲۰۰ مگاوات برق در کشور مصرف می کنند.

برای درک کوچکی این عدد  باید بدانید که میزان مصرف برق در ساعت های پیک پارسال حدود ۵۸ هزار مگاوات بوده است. به عبارت دیگر میزان مصرف برق ماینرها  تقریبا معادل ۲ درصد ساعت های پیک است.

تا حالا حدود ۲۲۲۴ مرکز استخراج رمز ارز  که مصرفی بیش از ۳۲۴  مگاوات برق داشته اند شناسایی شد اند.   البته حدس  زده می شود که دو برابر مقداری که شناسایی شده مراکز شناسایی نشده وجود دارد

مصرف ۱۰ هزار مگاوات برق برای تولید رمز ارز

چیزی حدود ۵ تا ۶ هزار مگاوات برق در بخش رمز ارزها در کشور مصرف می شود.   این آمار را علی بخشی رییس سندیکای برق اعلام می کند. آماری که خود ادعا می کند مسئولان توانیر بارها و بارها از زبان مسئولان توانیر شنیده است.

دو سال پیش به دلیل کمبود بارندگی ها تامین برق از نیروگاه های برقابی امکان پذیر نبود و از کسری حدود ۵ هزار مگاواتی سخن گفته می شد. با وجود اینکه پارسال این  نیروگاه ها در مدار بودند بازهم به همین میزان کسری داشتیم دلیلش هم استفاده بالای ماینرها از برق بود .

اما سخنگوی صنعت برق این ادعا را قبول ندارد. او با بیان اینکه قادر به تامین برق ۶ هزار مگاوات برای استخراج رمزارزها در کشور نیستیم، می گوید: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته کل مصرف برق رمز ارزها در جهان حدود ۱۰ هزار مگاوات است. سهم ایران از این میزان  حدود  ۱۰ درصد است.

تابستان امسال بدون خاموشی سپری می شود

سخنگوی صنعت برق اعلام کرده که  قیمت برق مصرفی مزارع استخراج بیت‌کوین، برابر با قیمت صادرات، برق است.  این بدان معنی است که برای هر کیلو وات ساعت برقی که دریافت می‌کنند باید بیش از هزار تومان  هزینه بپردازند و این رقم در مقابل قیمت بالای بیت‌کوین همچنان جذاب بود و ماینرها با استقبال از این شرایط کارشان را گسترش دادند تا این که جذابیت‌ های بیت کوین در مقابل ریسک بالای سرمایه‌گذاری در بازار هایی همچون بورس، طلا، دلار و خودرو موجب شد تا در یک سال گذشته بر تعداد ماینرهای قانونی و غیرقانونی افزوده شود و از سوی دیگر رشد شدید قیمت بیت‌ کوین شمار فعالان را دستخوش افزایش کند. حالا اما وزارت نیرو در تازه ترین تصمیم خود از تامین برق مزارع استخراج رمز ارز توسط نیروگاه های تجدید پذیر خبرداده  است. مسئولان امیدوارند که با استفاده از این روش نه تنها  تجدید پذیرها توسعه پیدا کنند بلکه تامین برق شبکه هم به حالت پایدار برسد و تابستان امسال را بدون خاموشی سپری کند.

فعالیت ماینرها در ساعت های غیر پیک

مسئولان توانیر مدعی اند که  مصرف هر دستگاه ماینر استخراج رمز ارز  معادل یک کولر گازی و ۱۵ عدد یخچال است. هرچند که مصرف بالای ماینرها می تواند تامین برق شبکه را به چالش بکشد اما فعالان این صنعت معتقدند که می توان با برنامه ریزی مناسب از ظرفیت ایجاد شده در کشور استفاده کرد. پارسا که معتقد است برنامه ریزی لازم برای مدیریت بار در شبکه صورت نمی گیرد، می گوید: وزارت نیرو باید مزارع استخراج ارزهای دیجیتال را موظف به استفاده از برق در ساعت های غیر پیک کند. در این حالت از یک برق ارزان برای تولید یک ارز با ارزش استفاده می شود  و مشکلی در شبکه ایجاد نمی شود./بازار


کد مطلب: 84410

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/84410/اختلاف-حداقل-۴-هزار-مگاواتی-بین-دولت-بخش-خصوصی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com