هرچند احتراق گاز طبیعی پاک تر از زغال سنگ است اما عملیات تولید گاز طبیعی باعث نشت گاز متان از این تاسیسات می شود که با این که بخش بسیار کوچکی از مجموع گازهای گلخانه ای محسوب می شود، اما بسیار بیشتر از دی اکسید کربن بر اتمسفر تاثیرات مخرب دارد.
افزایش فشار بر تولید کنندگان ال ان جی برای کاهش انتشار کربن
23 مرداد 1400 ساعت 14:57
هرچند احتراق گاز طبیعی پاک تر از زغال سنگ است اما عملیات تولید گاز طبیعی باعث نشت گاز متان از این تاسیسات می شود که با این که بخش بسیار کوچکی از مجموع گازهای گلخانه ای محسوب می شود، اما بسیار بیشتر از دی اکسید کربن بر اتمسفر تاثیرات مخرب دارد.
به گزارش زیست آنلاین، از وال استریت ژورنال، شرکتهای تولید کننده گاز طبیعی در ایالات متحده به دنبال شناسایی نشتهای احتمالی گاز متان هستند.
این شرکت ها از سوی سهامداران خود به شدت تحت فشار هستند که ثابت کنند سوختی که تولید می کنند و در سراسر دنیا به فروش می گذارند منشا کم کربنی دارد.
از بزرگ ترین تولید کنندگان گاز طبیعی ایالات متحده شرکت های EQT و شرکت چینری انرژی است که با همکاری هم به دنبال این هستند که انتشارات چاه هایی را که تامین کننده گاز ترمینال های انتقال گار هستند شناسایی کنند.
این شرکت ها به دنبال جمع آوری داده های مربوط به نشت گاز متان هستند. گاز متان یک گاز گلخانه ای با قدرت زیاد است که در گرمایش جهانی دخالت دارد.
این شرکت ها به دنبال کاهش انتشار این گاز هستند.
در سال های اخیر گاز طبیعی در سراسر دنیا به عنوان سوختی جایگزینی برای سوخت های فسیلی کثیف تر نفت و زغال سنگ مطرح شده است. مدت هاست این سوخت به عنوان پلی برای گذار به آینده کم کربن مطرح بوده است.
با این حال هرچند احتراق گاز طبیعی پاک تر از زغال سنگ است اما عملیات تولید گاز طبیعی باعث نشت گاز متان از این تاسیسات می شود که با این که بخش بسیار کوچکی از مجموع گازهای گلخانه ای محسوب می شود، اما بسیار بیشتر از دی اکسید کربن بر اتمسفر تاثیرات مخرب دارد.
سرمایه گذاران، سیاستگذاران و خریداران گاز طبیعی مایع (LNG) در نقش این گاز در سبد انرژی دنیا باز نگری می کنند چون با توجه به گزارش جدید سازمان ملل، نشت گاز متان از تاسیسات مربوط به تولید این سوخت نگرانی های بسیاری را در درباره آینده تغییرات اقلیم به وجود آورده است.
این نگرانی ها در اروپا و آسیا مشکلاتی را برای تولید کنندگان ال ان جی به وجود آورده است. به عنوان مثال ژاپن قانون جدیدی تصویب کرده است که بر اساس آن ال ان جی تا سال 2030 در تولید برق این کشور فقط 20 درصد سهم خواهد داشت درحالی که هدف پیشین 27 درصد بود.
اتحادیه اروپا هم به دنبال این است که بر تولید کنندگان و انتقال دهندگان ال ان جی فشار آورد تا میزان انتشارات خود را کاهش دهند.
این روزها تمامی شرکت های دنیا تحت فشار هستند تا میزان انتشارات خود را کاهش دهند اما این فشارها بر شرکت های تولید کننده نفت و گاز بیشتر است. به این دلیل که تولیدات آنها تاثیر مستقیم بر گرمایش جهانی و تغییرات اقلیم دارد.
بر پایه تخمین های دولت بریتانیا، گاز گلخانه ای حاصل از تولید، انتقال و در نهایت احتراق هر تن متریک از ال ان جی معادل با 3.4 تن متریک دی اکسید کربن است و یک چهارم آن قبل از اینکه این سوخت به نیروگاه های برق برسد در اتمسفر منتشر می شود./انرژی امروز
کد مطلب: 85081