کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

آمادگی ترک‌ها برای فروش برق ایران به بلغارستان و رومانی/ چرا صادرات از نیروگاه‌های فسیلی به ضرر کشور است؟

7 ارديبهشت 1401 ساعت 12:12

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران گفت: اگر از انرژی‌های نو بهره‌مند شویم و از نیروگاه‌های با راندمان بالا برق تولید کنیم یک استراتژی معقول است، اما اگر انتقال برق از شبکه‌های فعلی صورت گیرد و با توجه به بعد مسافت فعلی 20 درصد از برق افت می‌کند و این بیشتر به ضرر کشور است.


به گزارش زیست آنلاین، آرش نجفی درباره توجیه اقتصادی احداث نیروگاه برای صادرات برق اظهار داشت: ما در حال حاضر بیش از 15 هزار مگاوات کمبود برق داریم، بنابراین اینکه بخواهیم به دیگر کشورها صادرات برق داشته باشیم مشخص نیست که بتوانیم به تعهدمان عمل کنیم، ضمن اینکه برای تامین خوراک نیروگاه‌ها هم مشکل داریم. ما در زمستان کمبود جدی 200 میلیون متر مکعبی گاز را داریم، بنابراین هیچکدام از شرایط برای صادرات مهیا نیست، مگر اینکه ظرفیت‌ها را بالا ببریم و پروژه و دیپلماسی مشخص داشته باشیم.

نیروگاه بسازیم یا خیر؟

وی افزود: در هر حال باید در نظر داشته باشیم که کشور ما یک مزیت انرژی دارد، مرزهای مشترکی با کشورهایی داریم که همه متقاضی برق هستند. بنابراین می‌توانیم به عنوان یک استراتژی کلان در تولید انرژی برق فعالیت کنیم، اما دو آیتم را هم باید در نظر بگیریم؛ یکی پیمان پاریس است که اگر روی بخش نیروگاهی کار کنیم تولید کربن هم مالیات جهانی و هم آلایندگی در پی دارد، هم اینکه در کشور محدودیت منابع فسیلی داریم.

انرژی‌های نو برگ برنده‌اند

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: ما در نقاط مرزی بخصوص مناطقی مثل سیستان و بلوچستان و یا در منطقه خوزستان و غرب کشور که آفتاب و انرژی باد زیادی داریم که می‌توانیم روی انرژی‌های نو سرمایه‌گذاری کنیم و اگر این قضیه مدیریت شود می‌تواند یک برگ برنده باشد، همچنین در نظر داشته باشیم که کشوری مثل پاکستان و افغانسان و حتی هند چند ساعتی زودتر از ایران غروب می‌کنند. بنابراین اگر ما تولید برق داشته باشیم و در مواقعی که شدت مصرف‌شان بالا رفته و رو به تاریکی می‌روند، می‌توانیم بخشی از برق مورد نیازشان را بخصوص در ابتدای تاریکی تامین کنیم، ضمن اینکه زمانی که هوا در این کشورها شروع به گرم شدن می‌کند در ایران هنوز گرم نشده است بنابراین می‌توانند ساعاتی از برق ایران بهره‌مند شوند، همه اینها نیاز به مدل مالی و ریاضی دارد که باید بررسی کلان صورت گیرد.

ولع ترک‌ها برای برق ایران

وی ادامه داد: همچنین در منطقه غرب کشور عراق و ترکیه بسیار خواستار برق ایران هستند، ترک‌ها بیشتر به این خاطر که بتوانند به کشورهای اروپایی صادر کنند، تاکنون برخی بازرگانان این کشور به ما مراجعه کرده و اعلام کردند که حاضرند برق را خریداری کرده و به کشورهای بلغارستان و رومانی صادر کنند.

صادرات برق از نیروگاه‌های با راندمان بالا استراتژی معقول است

نجفی تاکید کرد: اگر از انرژی‌های نو بهره‌مند شویم و از نیروگاه‌های با راندمان بالا برق تولید کنیم یک استراتژی معقول است، اما با اوضاع استهلاک و فرسودگی نیروگاه‌ها اصلا به صرفه نیست، ضمن اینکه نیروگاه‌ها باید نزدیک مرزها ساخته شوند تا تلفات و افت پتانسیل برق به حداقل ممکن برسد در غیر این صورت اگر انتقال برق از شبکه‌های فعلی صورت گیرد و با توجه به بعد مسافت فعلی 20 درصد از برق افت می‌کند و این بیشتر به ضرر کشور است.

50 هزار افزایش ظرفیت تولید هم مشتری دارد

وی خاطرنشان کرد: حتی اگر 50 هزار مگاوات هم ظرفیت تولید را افزایش دهیم بازار آن در کشورهای اطراف وجود دارد. باتوجه به محدودیت منابع گازی و حجم عظیم سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای استحصال گاز بیشتر به نظر نمی‌رسد استراتژی مطلوبی باشد که از محل تولید گاز و احتراق تولید برق کنیم، قطعا باید از مکانیزم‌های تبدیلی دیگری استفاده کنیم، یعنی باد و انرژی خورشیدی را تبدیل به برق و صادر کنیم، ضمن اینکه از ظرفیت‌های زمین‌گرمایی در مناطقی مثل اردبیل و زاگرس برای تولید برق استفاده کنیم./ایلنا


کد مطلب: 86309

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/86309/آمادگی-ترک-ها-فروش-برق-ایران-بلغارستان-رومانی-چرا-صادرات-نیروگاه-های-فسیلی-ضرر-کشور

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com