به گزارش
زیست آنلاین، از وزارت نیرو، سید حسن مداحی گفت: نیروگاه پاسارگاد قشم با توان اسمی 320 مگاوات و توان عملی 293 مگاوات، برای نخستین بار است که با شبکه سراسری برق سنکرون میشود.
وی با بیان اینکه شرکت قشم مولد در این نیروگاه 90 میلیون یورو سرمایه گذاری کرده است، تصریح کرد: همچنین شرکت موننکو ایران به عنوان مشاور طرح، شرکت هیربدان به عنوان پیمانکار اصلی، شرکت طلوع انرژی و جویبار اندیشه نیرو به عنوان مشاور مدیریت در این پروژه مشغول فعالیت بودهاند.
مداحی با اشاره به اینکه ساخت این نیروگاه 20 ماه زمان برده است، گفت: کار اجرایی این پروژه از مهر ماه سال 99 آغاز شد و هم اکنون به بهره برداری کامل رسیده است.
مدیر عامل شرکت قشم مولد از شرکت های زیر مجموعه گروه گسترش انرژی پاسارگاد افزود: در دوره ساخت این نیروگاه 700 نفر به صورت مستقیم و 1500 نفر به صورت غیر مستقیم مشغول کار بوده اند و پس از بهره برداری نیز 100 نفر در این نیروگاه شاغل هستند.
وی همچنین با اشاره به موضوع افزایش مصرف برق به ویژه در فصل تابستان گفت: با توجه به نزدیک شدن به فصل گرما و افزایش مصرف برق کشور به ویژه در منطقه جنوب و قشم که به دلیل وجود صنایع مختلف و استفاده از دستگاه های خنک کننده، بیشتر نیز هست، اتصال نیروگاه پاسارگاد قشم به شبکه سراسری برق، می تواند به تامین برق کشور کمک بزرگی کند.
همچنین"حمیدرضا عظیمی" با بیان اینکه ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور با سنکرون واحد گاز نیروگاه سیکلترکیبی قشم پاسارگاد به 70 هزار و 634 مگاوات رسیده است، افزود: تاکنون 591 واحد تولید برق حرارتی در 130 نیروگاه کشور احداث شده است که 67.7 درصد از این ظرفیت متعلق به بخش خصوصی است.
وی با اشاره به سنکرون 9 واحد جدید نیروگاهی در کشور، افزود: در راستای طرحهای افزایش توان تولید برق برای روزهای اوج مصرف تابستان سال 1401 واحد گازی نیروگاههای هنگام، ایران LNG، قشم پاسارگاد و میانرود وارد مدار شده است.
معاون توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی با اشاره به اجرای طرحهای ارتقای توان واحدهای گازی و سیکلترکیبی به ظرفیت 361 مگاوات، گفت: همچنین تاکنون واحدهای بخار جدید نیروگاههای جهرم، هریس، ارومیه، چابهار و بعثت پارسجنوبی نیز برای کمک به تامین انرژی پایدار روزهای پیک مصرف امسال به شبکه سراسری برق کشور متصل شدهاند.
عظیمی با اشاره به اتصال واحد گازی نیروگاه کلاس اف قشم پاسارگاد به شبکه سراسری برق کشور، افزود: در راستای توسعه تولید برق در جنوب کشور و پاسخگویی به رشد مصرف برق در منطقه جزیره قشم، ساخت نیروگاه 479 مگاواتی قشم پاسارگاد با برخورداری از یک واحد گازی 320 مگاواتی و یک واحد بخار 159 مگاواتی توسط شرکت قشم مولد در دستور کار قرار گرفته است.
وی راندمان نهایی این نیروگاه سیکلترکیبی را حدود 57 درصد برشمرد و افزود: تشویق سرمایهگذاری از طریق بخش غیردولتی، تامین بخشی از تقاضای شبکه سراسری برق کشور، کمک به پایداری افزایش پایداری شبکه، افزایش ظرفیت تولیدی برق و ایجاد زمینههای اشتغال در منطقه به عنوان زیربنای تولید و کاهش آلایندگی زیستمحیطی از جمله اهداف اجرای این پروژه است.
معاون توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه این نیروگاه با صرف هزینهای بالغ بر 245 میلیون یورو در حال ساخت است، گفت: طبق برنامهریزی صورت گرفته امیدواریم واحد بخار این نیروگاه نیز مهرماه سال 1403 به شبکه سراسری برق کشور متصل شود.
گفتنی است، نیروگاه سیکلترکیبی کلاس اف قشم پاسارگاد در کیلومتر 22 جاده لافت به قشم واقع شده است./ایلنا