به گزارش
زیست آنلاین، روز شنبه با حضور حمید زمانی فرماندار شهرستان ری و مسئولان محلی و استانی ۹ دستگاه پایش آنلاین حرارتی در کنار کوره های پالایشگاه نفت نصب شد که بناست به صورت آنلاین میزان تولید گرما و آلاینده ها را رصد و اعلام کند.
در این مراسم ، مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران روز شنبه در این مراسم اعلام کرد: این پالایشگاه به تنهایی ۱۵ درصد از سهم انرژی سوخت کشور را تامین میکند.
حامد آرمان فر افزود: ۵۰ درصد از تولید سهم سوخت هوایی کشوری نیز بر عهده این پالایشگاه است.
وی توجه به شاخصهای محیط زیست را یکی از اولویت های کار پالایشگاه اعلام کرد و اظهار داشت: این پالایشگاه در ۴۰۰ هکتار فضای تشکیل شده که ۲۵۰ هکتار معادل ۷۰ درصد مساحت آن را فضای سبز تشکیل میدهد و این میزان فضای سبز در نوع خود یک رکورد در جهان به شمار میآید.
مدیرعامل پالایشگاه نفت تهران گفت: باید به تدریج به سمت تولید انرژیهای تجدیدپذیر و فاصله گرفتن از سوخت های فسیلی و توانگری پالایشگاه رفت ، در تلاش هستیم تا نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی خورشیدی را راهاندازی کنیم.
وی در خصوص راه اندازی ایستگاه پایش هوا در باقرشهر اعلام کرد: اکنون برای راهاندازی این ایستگاه پایش نیاز به ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار داریم.
پالایشگاه نفت تهران در راستای بهبود عملکرد خود و کاهش آلاینده های محیط زیستی تلاش کرده
مدیر هماهنگی و نظارت شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی کشور نیز در این نشست گفت: پالایشگاه نفت تهران به رغم گذشت بیش از ۵۰ سال از آغاز فعالیت آن سال به سال در راستای بهبود عملکرد خود و کاهش آلاینده های محیط زیستی تلاش کرده است.
نداف مروج افزود: ۵۰ تا ۵۵ درصد تولید سوخت کشور در مناطق و پالایشگاههای ساحلی است که بخشی از تولیدات آن ساده و بخش دیگر نیز در سطح مناطق مرکزی کشور توزیع می شود.
وی اظهار داشت: بسیاری از پالایشگاه های کشور در زمینه تولید نفت کوره نیازمند اصلاح روند تولید هستند که این اصلاح و بهبود شرایط نیاز به ۱۲ تا ۱۳ هزار میلیارد تومان اعتبار دارد.
مدیر هماهنگی و نظارت شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی کشور ادامه داد: امروز در زمینه سوخت مشکل آلودگی نداریم بلکه مسئله مربوط به زیرساخت ها و آسفالت کشور است.
سیاستهای مصرف سوخت کشور به میزان کافی کارآمد نبوده
مدیرکل هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست کشور نیز در ادامه این جلسه گفت: باید بپذیریم که سیاستهای مصرف سوخت کشور به میزان کافی کارآمد نبوده و امروز باید در ادامه استفاده و بهرهگیری از این سیاستها بازنگری داشته باشیم.
داریوش گل علیزاده افزود: سیاستهای کنونی مصرف سوخت علاوه بر آن که منجر به افزایش مصرف سوخت در کشور شده آلودگی هوا به خصوص در کلانشهرها را نیز به دنبال داشته است.
وی یادآور شد: باید فرایندهای کنونی اصلاح شود و به سمت کاهش مصرف در منابع متحرک برویم.
مدیرکل هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست کشور اظهار داشت: بنا بود از سال ۱۴۰۱ استفاده از سوخت یورو ۶ در مدار بهرهبرداری قرار گیرد که متأسفانه وزارت نفت اعلام کرد چهار سال برای رسیدن به این نقطه زمان نیاز دارد از همین رو اجرای این برنامه لغو شد.
وی خاطرنشان کرد: وزارت نفت آنگونه که باید به تعهدات خود در زمینه اصلاح و بهبود تولید سوخت عمل نکرد و مطابق و برنامههای سازمان محیط زیست پیش نرفت.
گل علیزاده تاکید کرد: در پالایشگاه انتظار داریم که محصولات تولیدی کمترین آسیب را به محیط زیست برساند اگر چه برنامه هایی در زمینه کاهش آلایندهها دارند اما این میزان آنچنان که باید و شاید کافی نیست.
اغلب پالایشگاه ها توسط مراکز انسانی محاط شدهاند
مدیرکل هوا و تغییر اقلیم سازمان محیط زیست کشور با بیان اینکه اغلب پالایشگاه ها توسط مراکز انسانی محاط شدهاند گفت: در روند توسعه شهرها و پیش بینی های آینده نگرانی نداریم از همین رو در اغلب اوقات منافع کوتاه مدت را بر منافع بلندمدت ترجیح میدهیم و این نوع تصمیم ها گاه خسارات جبرانناپذیری را به دنبال دارد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای ایران در زمینه تولید سوخت های تجدید پذیر افزود: میتوان از توان نیروگاه های خورشیدی و بادی برای تولید برق در کشور بهره گرفت و میزان استفاده از سوخت های فسیلی و منابع تجدید ناپذیر را به حداقل رساند.
گل علیزاده در خصوص آخرین توافقات انجام شده در خصوص لغو قانون ممنوعیت استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت نیز اعلام کرد: سازمان محیط زیست با لغو این قانون و راه اندازی واحدهای تولیدی جدید موافق نیست اما با توسعه واحدهای تولیدی موجود موافق است./ایرنا