به گزارش
زیست آنلاین، سید جواد ساداتینژاد، امروز(چارشنبه، ۲۵ خرداد) در حاشیه سفر به شهرستان کاشان، اظهار کرد: امیدواریم با اعتبارات در نظر گرفته شده ارتقایی بر مبنای الگوی کشت و گیاهان کم آببر در استان رقم بخورد. استان اصفهان یکی از قطبهای دامپروری و تولید غذا در کشور است و در این راستا در حوزه حمایت از دامداریها تسهیلات و تمهیداتی اندیشیده شده است تا این منطقه با کاهش مشکلات خود، با قوت کار را پیش ببرد.
وی افزود: در این سفر در حوزه کشاورزی پیشنهاد ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار مطرح شده و تلاش شده تمام آنچه که بهعنوان نیازها و مطالبات استان اصفهان در بخشهای مختلف از جمله حوزه آبیاری نوین، انتقال آب، استخرهای ذخیره آب،باغات و نوسازی آنها، تسهیلات برای توسعه گلخانهها خصوصا در شرق استان، آبخیزداری و تقویت آبخوانها در منطقه با توجه به شرایط منابع آب استان، الگوی کشت، حمایت از عشایر استان برای آبرسانی، برقرسانی، احداث جادههای بین مزارع و... مطرح است، در بخشهای کارشناسی مورد توجه قرار گیرد.
ساداتینژاد در پاسخ به سوالی پیرامون جایگاه ایران در موضوع امنیت غذایی، گفت: طبق برنامهریزی که برای سال ۱۴۰۱ انجام شد، قرار بر این است که طبق قانون وزارت جهاد تا پایان شهریور، الگوی کشت را به روزرسانی کند و آن را بر پایه شرایط جهانی ابلاغ کند، با برنامهریزی انجام شده خصوصاً در سطح کشاورزی قراردادی که از شهریور بهصورت گسترده آغاز خواهد شد، پیشبینی شده که با کمک کشاورزان، سطح تامین غلات را در داخل کشور تا سقف ۳۰ درصد ارتقا دهیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: در الگوی کشت مذکور به سمت حمایت از تولید داخل، کشت گیاهان و غلات پایه و کالاهای اساسی خواهیم رفت، همچنین تغییر مسیری از سمت گیاهان آببر به سمت گیاهان کم آببر پیشبینی شده است.
به گزارش ایسنا، ساداتینژاد در خصوص شرایط تامین کالاهای اساسی گفت: در بنادر کشور بیش از ۴ میلیون تن کالای اساسی داریم، همچنین بخشی زیادی نیز بر اساس قراردادها در مسیر هستند، یعنی از نظر تامین مشکلی نداریم و ارسال نهادههای دامی به کل کشور بهصورت روزانه انجام میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی به کمکرسانی و کنار هم بودن تولید و مصرف کننده نیاز داریم، تصریح کرد: در شرایط مردمیسازی یارانهها قرار داریم و در این مسیر نیاز است تولیدکننده و مصرفکننده حامی هم باشند، چرا که اگر تولید صدمه ببیند مصرف کننده نیز محصولی در اختیار ندارد.
ساداتینژاد ادامه داد: سابقه نشان داده مردم در امنیت غذایی کمک کردهاند و آن را پایدار نگاه داشتهاند و تولیدکنندگان نیز تولید را به میزان خوبی حفظ کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: محدودیتهای واردات برنج برداشته شده است و تمهیدات خوبی در تامین کالاهای اساسی در کشور وجود دارد./ایسنا