معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست افراط گرایی را امری دانست که علاوه بر انسانها، زمین و طبیعت نیز از آن در رنج است.
معصومه ابتکار: زمین و طبیعت نیز از افراط گرایی رنج میبرند
16 آبان 1392 ساعت 2:14
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست افراط گرایی را امری دانست که علاوه بر انسانها، زمین و طبیعت نیز از آن در رنج است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا دکتر معصومه ابتکار در نشست هماندیشی آثار جنگ و خشونتهای ناشی از افراطیگری بر زنان و کودکان منطقه با حضور هیات از زنان حقوقدان قاضی و افغان در تهران برگزار شد، با اشاره به مسئولیت دولتیاش که حفاظت از محیط زیست کشور است، گفت: متاسفانه این حوزه نیز از جنگ و عواقب آن رنج میبرد و یکی از موضوعاتی که ما پیگیر آن هستیم، بحث ناامنی، جنگ، خشونت و فقدان امنیت در منطقه است چرا که این امر در کنار تمام آثار و عوارضی که بر روی انسانها دارد آثار وخیمی نیز بر محیط زیست گذاشته است.
وی با بیان اینکه درگیریها، منابع طبیعی و زیرساختهایی که باید برای ارائه خدمات به شهروندان ارائه شود را تحت الشعاع قرار میدهد، گفت: این موارد مشکلاتی را در تامین آب سالم، وضعیت بهداشت، فاضلاب و ... به دنبال دارد و ساختارها را از هم میپاشاند.
ابتکار با بیان اینکه خانمها به این موضوع نگاه متفاوتی دارند افزود: زنان میتوانند قوه محرکه خوبی برای مقابله با جنگ و ناامنی باشند و در توضیح علت این سخنش نیز گفت: یکی از ویژگیهای زنان میتواند این موضوع باشد که آنان خود آسیبهای زیادی را از جنگ و درگیری متحمل شدهاند و ویژگی دیگر خصوصیات فردی است که در زنان وجود دارد که میتواند با چرخه تفکر و گسترش آن در جامعه مانع از بروز مشکلات شد.
ابتکار با تاکید بر اینکه تا درون انسانها ناآرام است این ناآرامیها به درگیری و جنگ انسانها منتهی میشود گفت: منشا بسیاری از خشونتها، تفرقهها و ناآرامیهای درون است که بخشی از آن به خودخواهی انسانها مربوط میشود. انسانهایی که یا خود مورد ظلم واقع شده و میخواهند با افراط گری آنرا جبران کنند یا اینکه انسانهای زیاده خواهی هستند و با انجام حرکات افراطی به دنبال کسب منابع بیشترند.
به گفته معاون رییس جمهور انسانها تا سفر درونی و الی الله خود را طی نکنند توانایی حل و فصل و راهبری مشکلات خود را نیز نخواهند داشت.
وی با بیان اینکه خداوند برای کسب آرامش، توانایی خاصی را به زنان داده است، گفت: زنان میتوانند آرامش را در جوامع منتشر و کمک کنند تا جنبشهایی برای تعمیم آرامش درون به جوامع ایجاد شود و در راستای صلح انسانها با یکدیگر و طبیعت فعالیت کنند.
به گفته وی در جوامعی که آستانه تحمل افراد پایین آمده است حس زنانه میتواند سبب درک و طرح مقابله با خشونت شود.
وی با اشاره به شکلگیری پویش مادران مسلمان برای صلح افزود: حرکتی که سبب شکل گیری این حرکت شد ناشی از تفکری بود که میان زنان مسلمان شکل گرفت و این امر نقطه عطفی بود که میان بانوان مسلمان آغاز شد.
وی با اشاره به نامگذاری روز ششم نوامبر (۱۵ آبان) به نام روز جهانی مقابله با آثار جنگ بر محیط زیست افزود: ارتباط بین طبیعت و انسان ارتباطی است که با خلاقیت میتواند راههایی را برای بهبود اوضاع پیدا کند.
زمین و طبیعت نیز از افراط گرایی رنج می برندبه گزارش ایسنا ابتکار در ادامه سخنانش با بیان اینکه همانطور که انسانها از افراط گرایی رنج می برند زمین و طبیعت نیز به عنوان گهواره و مهد آدمی از افراط گرایی در رنج است گفت: باید با تقویت کمپینها و استفاده از راهها و روشهایی که به وسیله مردم و سازمانهای مردم نهاد ایجاد میشود نفوذ بیشتری داشته باشیم تا به کاهش خشونت، افراط گری و جنگ و درگیری که جوامع را تحت تاثیر قرار داده برسیم.
به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست باید در هر جامعه و محلهای با خلاقیت و نوآوری رویکردی برای مقابله با خشونت، جنگهای فرقهای و... انتخاب شود که با بستر الزامات جامعه انطباق داشته باشد.
ابتکار با بیان اینکه منافع عدهای در گرو شعله ور شدن آتش خشم است گفت: منشا اقدامات افراط گرایانه و خشونت و جنگهای فرقهای از جاهای دیگر تشدید میشود اما در کل به ضرر کل جامعه مسلمانان است.
ابتکار صلح و امنیت را مقدمهای برای پیشرفت و اقدامات دیگر دانست و ابراز امیدواری کرد: با تعالی و پیشرفت سبب بهبود این امر در زندگی شهروندان شود.
کد مطلب: 8997