به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر، در دنیای امروز که با سرعتی سرسام آور به سوی صنعتی شدن پیش می رود، طبیعت و جلوه های زیبای الهی کم کم جای خود را به انواع ماشین آلاتی می دهد که جز دود و آلودگی چیز دیگری برای انسانها به ارمغان نمی آورند، در این میان ظهور پدیده های طبیعی با استقبال بی نظیری از سوی مردم روبرو می شود که نشان از عطش انسانها برای دوستی با طبیعت دارد، دشت شقایق ملارد یکی از این پدیده های زیباست، پدیده ای که در جوار آن می توان ساعتها به دور از دغدغه های زندگی امروز از شگفتیهای آفرینش لذت برد.
از آنجا که فطرت الهی انسانها همواره دوستی با طبیعت و بهره مندی از جلوه های جمال و لطف خداوندی را طلب می کند، حفظ و نگهداری گوشه هایی از طبیعت که توانسته اند خود را در میان دودو غبار ناشی از زندگی ماشینی انسانها پابرجا نگه دارند، ضرورتی غیرقابل انکار دارد.
جلوه های طبیعی که با ظهور در فصلهای مختلف سال، دوستداران طبیعت و گردشگران را به سوی خود فرامی خوانند، رنگین کمانی از قدرت لایزال الهی را به نمایش می گذارند و انسانها را به تفکر در شگفتیهای خلقت، نظم و تدبر آفریدگار وا می دارند.
دشت شقایق ملارد؛ چادری سرخ بر سر زمین
دشت شقایش ملارد یکی از این پدیده های طبیعی است، هر ساله از اواسط اردیبهشت ماه تا اواخر خرداد، دامنه کوه ها و تپه های زیبای بخش اختر آباد واقع در شهرستان ملارد به وسعت چندین هکتار پوشیده از گلهای شقایقی می شود که سرخی آن از دور دستها نیز قابل مشاهده است، آنچنان که گویی چادری سرخ بر روی دشت کشیده شده است.
این دشت، زمینی یکسره سرخ است که در بهار چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند، نقاش عالم، رنگهای این دشت را متفاوت از دیگر دشتها ترکیب کرده و منظره ای را به وجود آورده که یکبار دیدنش بسیار ارزشمند و به یاد ماندنی است.
دشت شقایقهای وحشی ملارد یکی از دشتهای شقایق نادر در جهان است که در دامنه جنوبی کوه های جارو واقع شده است و در صورت ایجاد زیرساختهای گردشگری و تفریحی، می تواند در فصل بهار به ویژه در اردیبهشت هر سال طبیعتگردان بسیاری را به سوی خود جذب کند.
گیاه شقایق از خانواده (Papaverasea) با گل های قرمز، گرز مرکزی در گل ها و برگ های پهن کنگره دار که ارتفاع آنها حدود ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر است، یکی از گیاهان بسیار زیبا تلقی می شود، گل های آن دارای عمری بسیار کوتاه و گلبرگ های آن پایداری کمی برروی کاسبرگ ها دارند، رنگ قرمز پررنگ و حساسیت زیاد گلبرگ ها در پرپر شدن از مصادیق و اصطلاحات ادبی بوده که در متون پارسی و شعرهای ایرانی به فراوانی از آن ذکر شده است.
روئیدن شقایقهای سرخ و خودرو سالهای زیادی است که در منطقه اخترآباد ملارد رخ میدهد و باعث زیبایی هر چه بیشتر این دشت می شود، این دشت در فصل بهار بویژه در اواسط اردیبهشت ماه مهمان شقایقهای وحشی است، این شقایقهای وحشی و زیبا همه ساله صدها هکتار از اراضی دشت اخترآباد را میپوشانند و منظره چشمنوازی را برای تماشا و لذت بردن از طبیعت فراهم میکنند.
اما شقایقهای وحشی در این دشت عمر کوتاهی دارند و تنها یک هفته تا ۱۰ روز فرصت لذت بردن از این جلوه الهی میسر می شود.
در این منطقه علاوه بر دشت شقایقها، پدیده های طبیعی دیگری نیز نمایان شده است به عنوان مثال بیش از ۳۰ رشته قنات دراین منطقه جاری است و ۲۰ اثر تاریخی فرهنگی وجود دارد، که در صورت توجه ویژه مسئولان، اطلاع رسانی و معرفی آثار موجود، این ظرفیت را دارد که مانند دشت لاله های واژگون استان چهارمحال و بختیاری و باغ لاله گچسر جاده چالوس، در سطح ملی مطرح شود.
روستاهای دورافتاده اخترآباد به واسطه این دشت می تواند به روستاهای هدف گردشگری تبدیل شده و هر ساله مسافران و گردشگران بسیاری را به سوی خود جلب کند، این منطقه در ۴۰ کیلومتری غرب شهرستان شهریار و ۲۵ کیلومتری جنوب غرب شهر صفادشت واقع است و این ظرفیت را دارد که به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری شهرستان ملارد تبدیل شود، اطلاع رسانی گسترده تر، وجود راهنمایان گردشگری، احداث امکانات و تسهیلات رفاهی در محدوده دشت شقایق و… می تواند در جذب بیشتر ایرانگردان و حتی جهانگردان در بهترین فصل گردشگری کشور تاثیر بسیاری داشته باشد.
کاش یک دم بگذری از اختر آباد کویر فصل غوغای شقایق، در بهار شهریار (حشمت الله اسحاقی)
البته این شعر در زمانی سروده شده است که منطقه اختر آباد و شهرستان ملارد، بخشی از شهرستان شهریار بوده اند اما در حال حاضر با توجه به رشد جمعیتی و نیازهای منطقه، چند سالی است که ملارد در تقسیمات کشوری به شهرستان ارتقا یافته است.
توصیه ما به شما این است که تماشای جلوه گری و غوغای شقایقهای سرخ دشت ملارد را از دست ندهید.