کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کلیاتی درباره نیروگاه برق آبی

2 مهر 1396 ساعت 2:26

نیروگاه‌های آبی برای تولید برق از نیروی جاذبه‌ی زمین و نیروی خورشید به کار می‌روند. آب در اثر گرمای محیط که عمده‌ترین علت آن خورشید است بخار می‌شود و در اتمسفر صعود می‌کند. سپس به صورت باران و برف فرو ریخته می‌شود. آبی که روی ارتفاعات ریخته و به صورت نهر‌های کوچک و پس از آن رود‌های بزرگ‌تر جاری می‌شود و آن گاه پس از طی نمودن مقداری از مسیر انرژی پتانسیل گرانشی آن به انرژی جنبشی تبدیل می‌شود.


به گزارش زیست آنلاین، نیروگاه‌های آبی برای تولید برق از نیروی جاذبه‌ی زمین و نیروی خورشید به کار می‌روند. آب در اثر گرمای محیط که عمده‌ترین علت آن خورشید است بخار می‌شود و در اتمسفر صعود می‌کند. سپس به صورت باران و برف فرو ریخته می‌شود. آبی که روی ارتفاعات ریخته و به صورت نهر‌های کوچک و پس از آن رود‌های بزرگ‌تر جاری می‌شود و آن گاه پس از طی نمودن مقداری از مسیر انرژی پتانسیل گرانشی آن به انرژی جنبشی تبدیل می‌شود.
 
به گزارش برق نیوز، در نیروگاه‌های آبی یا حالت بالا به صورت طبیعی وجود دارد یا اینکه با ایجاد سد و تجمع آب و افزایش ارتفاع آن پشت سد حالت بالا را ایجاد می‌کنیم نیاز برای انرژی برق در روز تغییر می‌کند، برای مثال وقتی یک برنامه‌ی تلویزیونی معروف به پایان می‌رسد نیاز به برق شدیداً تغییر می‌کند. نیاز به انرژی در هفته‌ها و فصل‌ها نیز متغیر است. همین طور در روز‌های تعطیل و روز‌های کاری مصرف و تولید انرژی نسبت هم نوسانات زیادی دارند.
مشکل این است که عمده‌ی توان مصرفی توسط نیروگاه‌های با سوخت فسیلی تولید می‌شود که نیم ساعت یا بیشتر طول می‌کشد که به حداکثر ظرفیت خود برسند. این زمان در مورد نیروگاه‌های هسته‌ای بیشتر هم هست. ما به چیزی نیاز داریم که بتواند فوراً از صفر به حداکثر ظرفیت تولید انرژی برسد، و بتواند حدود نیم ساعت کار کند تا نیروگاه‌های دیگر به سطح دلخواه تولید انرژی برسند.

 


کد مطلب: 64332

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/64332/کلیاتی-درباره-نیروگاه-برق-آبی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com