تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب : 54385
محققان با استفاده از نانوذرات و الکل، موفق به ساخت محصولی برای مرمت آثار باستانی سنگی شدند که این نانوذرات بعد از قرار گرفتن روی سنگ، با دی اکسید کربن هوا ترکیب شده و سطح سنگ را می‌پوشانند.
مرمت آثار باستانی با نانومحصولی جدید
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا، مجسمه‌، کلیسا و قلعه به‌ عنوان بخشی از تاریخ گذشته اروپا، جزء لاینفک چشم‌انداز محیط در این قاره است. اما این میراث هر چند که از سنگ ساخته شده‌ است، اما باز هم در معرض آسیب قرار دارد. اخیراً اتحادیه اروپا در قالب یک پروژه، موفق به ارائه نانوموادی شده‌ است که موجب افزایش دوام بناها و یادبودهای قدیمی می‌شود.

 محققان این پروژه می‌گویند: هدف ما یافتن راهی برای حفظ آثار تاریخی است. راهکارها و محصولاتی که در حال حاضر برای رفع این مشکل وجود دارد، تأمین کننده نیاز ما نبوده و به برخی از این آثار صدمه می‌زند. این محققان موفق شدند نوعی نانومواد تولید کنند که به داخل سنگ‌ها نفوذ کرده و بدون این که آسیبی به آن‌ها بزند، از سنگ محافظت کند. این گروه تحقیقاتی، همچنین روشی ابداع کرده که می‌توان آسیب وارد شده به سنگ را با آن محاسبه کرد. این گروه تحقیقاتی، نوعی نانوذرات محلول در الکل ساخته است. زمانی که این محلول روی سنگ‌ها ریخته می‌شود، الکل تبخیر شده و نانوذرات با دی‌اکسیدکربن موجود در اتمسفر واکنش داده و تشکیل سنگ می‌دهد. این روش که تجاری‌سازی شده و در بازار با نام تجاری Calosil معرفی شده‌ است، هم به‌ صورت مایع و هم خمیر عرضه می‌شود. نوع الکل و ماده پرکننده این محصولات با هم متفاوت است، به‌ طوری که این محصولات را هم می‌توان روی سنگ اسپری و هم به آن تزریق کرد. یکی دیگر از کاربردهای Calosil، شستشوی سنگ‌هاست، به طوری که قارچ‌ها و جلبک‌ها را از سطح زنگ می‌زداید. اثر آبزدایی الکل و خاصیت اسیدی محصول موجب از بین رفتن سلول‌های رشد یافته روی سنگ‌ها می‌شود. این محصول از تمام روش‌های موجود در بازار کاراتر است. این محصول در بخش‌های مختلف اروپا مورد آزمایش قرار گرفته است. از آنجایی که این محصول در کشورهای مختلف آزمایش شده، از آن برای تمیز کردن و مرمت آثار متفاوت استفاده شده‌ است که این نشان دهنده وسعت دامنه کاربرد آن است. https://zistonline.com/vdcenx8n.jh8evi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما