تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۰۳:۲۵
کد مطلب : 15276
مطالعات جدید کارشناسان محیط زیست نشان می‌دهد که گسترش صنعت توریسم در سواحل مدیترانه سبب کاهش چشمگیر جمعیت انواع گونه‌های صدف‌ها و پوسته حلزون‌ها در فصل جهانگردی می‌شود.
اثر مخرب صنعت توریسم بر اکوسیستم سواحل مدیترانه
شاید برای همه اتفاق افتاده باشد که در حال قدم زدن در کنار سواحل دریا چشمشان به یک صدف زیبا خورده و آن را به عنوان یادگاری از سفر خاطره‌انگیز خود به این ساحل زیبا در جیب می‌گذارند.

این در حالی است که ادارات، نواحی و کشورهای مختلف قوانین خاصی را وضع کرده‌اند که طی آن برداشتن پوسته‌های صدفی، ذرات شن و سایر اجزای طبیعی در محیط زیست ممنوع است و به خصوص حمل آنها از کشوری به کشور دیگر غیرقانونی است.

علت این محدودیت‌ها مشخص است. اگر همه بازدیدکنندگان و گردشگران این کار را انجام دهند دیگر چیزی برای طبیعت باقی نمی‌ماند. اما به رغم اینکه در فرودگاه‌ها هر هفته چندین تُن پوسته صدفی کشف و ضبط می‌شود اما کماکان، حجم قابل توجهی از پوسته‌های صدفی در مکان‌های توریستی این سواحل همچنان در حال محو شدن هستند.

مطالعات جدید نشان می‌دهد به دنبال افزایش توریست‌ها، نابودی بافت صدفی در مناطق توریستی که ناشی از رفتار انسان‌ها است ممکن است زیستگاه‌های طبیعی جانوران وابسته به پوسته‌های صدفی را در سراسر جهان با تهدید مواجه کند.

به نقل از نشریه «پلاس وان»، بنابر مطالعه جدیدی که از سوی محققان «موزه تاریخ طبیعی فلوریدا» و دانشگاه «بارسلونا» در سواحل مدیترانه‌ای اسپانیا انجام شده، پوشش‌های صدفی حلزون‌ها در خلال فصل مسافرت و گردشگری از ماه ژوئیه تا اوت حدود ۷۰ درصد و در سایر ماه‌های سال ۶۰ درصد کاهش می‌یابد.

کارشناسان محیط زیست می‌گویند: این کاهش آسیب جدی به اکوسیستم و حیات موجوداتی که به این پوسته‌های صدفی متکی هستند خواهد رساند.

https://zistonline.com/vdcaiun6.49nm015kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما