عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع از شیوع گسترده انگل دارواشک در جنگلهای طارم خبر داد و گفت: این انگل که درختان سوزنی برگ را درگیر میکند، به مرور باعث خشک شدن درختان میشود.
این انگل که به شکل یک گیاه بر روی درختان رشد میکند به دلیل نداشتن ریشه، از درخت میزبان تغذیه کرده و از هر جایی که شاخه بزند اجازه بالا رفتن آب و غذا را نمیدهد.
وی ادامه داد: صعبالعبور بودن منطقه طارم و عدم امکان مبارزه شیمیایی باعث شده که این مشکل در چند سال گذشته حل نشده باقی بماند.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع تصریح کرد: سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور برای کنترل این بیماری اقداماتی از جمله هرس درختان انجام داده است؛ اما چون انگل دارو اشک در سالهای اول و دوم قابل تشخیص نیست، میتوان گفت که این روش چندان موثر نخواهد بود.
عارفیپور گفت: در برخی کشورها از مادهای سمی به نام "اتوپن" برای کنترل این انگل استفاده میشود که جلوی تولی بذر این گیاه نیمه انگل و گسترش آن را میگیرد.
وی اظهار کرد: این گیاه همیشه در جنگلها وجود دارد اما زمانی که بر اثر تغییرات اقلیمی و کاهش نزولات جوی به درختان استرش وارد شد، منجر به گسترش و شیوع نگرانکننده آن خواهد شد.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع افزود: علاوه بر عوامل محیطی، ژنتیک نیز عامل بسیار مهمی است که در ابتلای درختان به انگل دارواشک نقش دارد. به عنوان مثال گونههایی از درختان اُرس نسبت به این انگل مقاوم بوده و به آن مبتلا نمیشوند.