فرمانده سپاه شادگان گفت: جاده میانگذر پیش از انقلاب اسلامی و در زمان رژیم ستمشاهی(سال ۵۲) از وسط تالاب شادگان عبور کرد و تاثیر قابل توجهی را بر کمآبی این تالاب گذاشت.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از فارس: سرهنگ لطفالله دروقی اظهار داشت: تالاب شادگان ظرفیتهای زیست محیطی فراوانی دارد همچنین این تالاب از لحاظ جاذبههای گردشگری دست کمی از سایر تالابهای کشور ندارد.
فرمانده سپاه شهرستان شادگان افزود: پیش از این معیشت ۵۰۰۰ نفر از تالاب شادگان فراهم میشد اما علیرغم افزایش جمعیت در این حوزه، این امر روندی نزولی یافته است.
وی افزایش صیدهای غیرمجاز، اداره سنتی تالاب و آلایندههایی که وارد این تالاب را میشوند را از جمله علل امر مزبور عنوان کرد و گفت: صیدهای بیرویه و غیرمجاز گونههای جانوری افزایش یافته است و بر همین اساس هماکنون معیشت عده کمتری از این تالاب گذرانده شود.
فرمانده سپاه شهرستان شادگان با تأکید بر ضرورت توجه به صنعت گردشگری با در نظر گرفتن ظرفیتهای تالابها افزود: حدود ۱۰ سال گذشته این امر مطرح شد اما مورد توجه قرار نگرفت.
سرهنگ دروقی خاطرنشان کرد: جاده میان گذر پیش از انقلاب اسلامی و در زمان رژیم ستمشاهی (سال ۱۳۵۲) از وسط تالاب شادگان عبور کرد و تاثیر قابل توجهی را بر کم آبی این تالاب گذاشت.
وی درباره نقش سپاه در حفاظت از تالاب شادگان گفت: در این باره سپاه نیز همکاری میکند اما اصل مأموریت حفاظت از این تالاب بر عهده محیط زیست و نیروی انتظامی است.
به گزارش فارس؛ تالاب شادگان با مساحت ۴۰۰ هزار هکتار که از این مقدار ۳۲۷ هزار و ۷۶۵ هکتار آن پناهگاه حیات وحش است واقع در جنوب غرب ایران و جنوب جلگه خوزستان حد فاصل شهرستانهای شادگان ، آبادان و ماهشهر قرار دارد.
این پهنه آبی یکی از مهمترین زیستگاه های پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی است که همه ساله از ابتدای پاییز تا اواخر زمستان حدود ۵۰۰ هزار پرنده برای زمستان گذرانی به این تالاب میآیند، بیش از ۱۷۰ گونه پرنده در تالاب شناسایی شده که شاخصترین آنها شامل اردک مرمری، اکراس آفریقایی، فلامینگو، پلیکان خاکستری و دراج است.
تالاب شادگان بیش از ۴۰ گونه پستاندار را هم در خود جای داده است که مهمترین آن دلفین بینی بطری است این حیوان در دهانه خلیج فارس و خورموسی به خوبی مشاهده میشود.