تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۰۳:۲۰
کد مطلب : 19580
معاون پارلمانی و امور حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه قوانین و طرحهای بسیاری خوبی در زمینه مدیریت پسماند در کشور داریم گفت: با این حال هنوز مشکل پسماندها حل نشده باقی مانده است.
مدیریت زباله و ایجاد سرویس‌های بهداشتی در استانهای شمالی مسافرپذیر
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا محمد مجابی در مراسم امضای "تفاهم نامه مسیر سبز ساحل پاک" افزود: در دوره‌های قبل با اصرار لایحه مدیریت پسماند را به صورت دو فوریتی در مجلس مطرح کردیم که بلافاصله آیین نامه آن به تصویب هیئت وزیران رسید اما از همان زمان تا کنون فاصله زیادی با حل مسائل این حوزه به وجود آمده است.

 

وی ادامه داد: در استانهای شمالی کشور با وجود میلیون‌ها مسافری که به این مناطق سفر می‌کنند موضوع پسماند به یکی از مشکلات حاد تبدیل شده است.

 

معاون پارلمانی و امور حقوقی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: با وجود طبیعت و محیط زیست بسیار زیبای منطقه زمانی که از جاده‌ها عبور می‌کنیم مرتبا با آلودگی و انباشت پسماند و زباله مواجه می‌شویم از طرفی مسافرانی که به این مناطق سفر می‌کنند دسترسی به سرویس بهداشتی مناسب ندارند که امسال قرار است به همین منظور اقدامی در جهت مدیریت زباله و ایجاد سرویس‌های بهداشتی در سه استان شمالی گلستان، گیلان و مازندران و سه استانی که بیشترین مسافر را به این مناطق می‌فرستند یعنی استان‌های تهران،‌ البرز و قزوین صورت گیرد.

 

مجابی اضافه کرد: برای پیشبرد اهداف این تفاهم نامه نمونه‌های جهانی را مورد بررسی قرار دادیم و در بررسی پروژه‌های برتر جهان که سازمان جهانی اسکان بشر آن را منتشر کرده بود پروژه استفاده از کانکس برای تبلیغات و تهیه مایحتاج مردم و سرویس بهداشتی را انتخاب کردیم که می‌تواند با وضعیت فعلی ایران هماهنگی داشته باشد.

 

به گزارش ایسنا، طرح مسیر سبز ساحل پاک برای ایجاد ساز و کار لازم برای همکاری فی ما بین استانداران تهران، البرز، قزوین، گیلان، مازندران و گلستان از یک طرف و سازمان حفاظت محیط زیست کشور از طرف دیگر در راستای دستیابی به محیط زیستی پاک و استفاده مشترک از منابع گردشگری منطقه با هدف حفظ محیط زیست استان‌های محدوده اجرای طرح و پیشگیری از آلودگی و تخریب محیط زیست با تاکید بر استراتژی توسعه پایدار، حفظ سیمای محیط طبیعی و شرایط اکولوژیک رودخانه ‌ها و حفظ و پاکسازی سواحل دریای خزر منعقد شد.

 

فرمانداری و شوراهای اسلامی شهرها و روستاها، اداره کل راه و شهرسازی، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، اداره کل منابع طبیعی، شرکت آب منطقه‌ای، هلال احمر، اداره کل تبلیغات اسلامی، پلیس راهور، سازمان‌های مردم نهاد، اداره کل ورزش و جوانان، شهرداری‌ها و سازمان‌های مدیریت پسماند از نهادهای همکار در اجرای این تفاهم نامه هستند.

 

فاز اول این پروژه در ۲۷ اسفند سال ۹۲ تا ۱۶ فروردین سال ۹۳ به اجرا درآمده و فاز دوم آن نیز در تابستان ۱۳۹۳ در محورهای هفت گانه منتهی به استانهای شمالی کشورو سواحل دریای خزر شامل محور فیروزکوه، هراز، چالوس، فشم شمشک دیزین، کرج قزوین رشت، گلستان پارک ملی گلستان و محورهای ساحلی به اجرا در خواهد آمد که اعتبارات مورد نیاز آن نیز از محل اعتبارات ستاد سفرهای نوروزی و اعتبارات ملی و استانی تامین خواهد شد.

https://zistonline.com/vdccxpqs.2bqo48laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما