اینجا زواره است در فاصله ۱۳۰ کیلومتری اصفهان، مردم آن سبک دشوار و سرزنده زندگیشان را هر روز در کویر دوره میکنند و همنشینی با کویر آنها را به مردمانی سخت کوش، مقاوم و خونگرم تبدیل کرده است.
به گزارش زیست آنلاین به نقل از ایسنا کویرها پدیدههای شگفت انگیز طبیعی هستند که امروزه به یکی از قطبهای گردشگری تبدیل شدهاند. آسمان تاریک آن و رصد ستارگانش، سکوت و آرامش بینظیرش، حیات وحش بکرش، پدیدههای جذاب زمین شناسی آن کویر را به یکی از مناطق جذاب و تماشایی تبدیل کرده است. کویر دق سرخ زواره نیز یکی از بهترین جاذبههای گردشگری ایران به شمار میآید.
کویر دق سرخ به طول تقریبی ۵۰ کیلومتر و عرض ۲۰کیلومتر در شمال شرقی شهر زواره با کوههایی کم ارتفاع در کنار جنگلهای تاغ از کویر مرکزی ایران جدا شده است. یکی از جاذبههای این کویر، تپه شنی بزرگی است که تقریباً در مرکز این کویر قرار دارد که آشیانه عقابهای منطقه است و در میان کویرنوردان به آشیانه عقاب معروف است.
سهراب علیدوستی، مدرس نجوم و ستاره شناسی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا در زواره، جنگلهای تاغ زواره را یکی از جاذبههای گردشگری و مهمترین عامل در تثبیت شنهای روان منطقه میداند و عقیده دارد که اگر این جنگلها نبود، سالها پیش زواره و روستاهایش در میان انبوه ماسههای کویر مدفون شده بودند.
به گفته وی شوره زار(دریاچه نمک) دق سرخ بعد از جنگلهای تاغ منطقه قرار دارد که در فصول پر بارش البته اگر بارشی در کار باشد، به صورت موقتی به دریاچهای تبدیل شده و در فصول گرم کاملا خشک است که این تاغزارها مکان مناسبی برای عکاسان حیات وحش محسوب میشود و شغال، روباه، پایکا، چکاوک کاکلی، جغد، باز در آن روزگار میگذرانند.
به گزارش ایسنا، برای رسیدن به کویر دق سرخ زواره فقط کافی است از اردستان به سمت زواره و روستای کریمآباد حرکت کنید، کویرپیمایی از روستای کریم آباد زواره به طرف شرق شروع میشود. مرکز کویر تا روستای کریم آباد حدود ۲۰ کیلومتر فاصله دارد. برای دیدن تمام طول و عرض این کویر زیبا و بی نظیر باید به سمت روستای جهان آباد حرکت کرد.
اینجا تا چشم کار میکند، کویر است و کویر و لابهلای آن شورهزارها و تنها چیزی که از خاطر هر بینندهای عبور میکند، بزرگی و عظمت پروردگار است.
تپههای ماسهای مهمترین اشکال ماسهای این منطقه را تشکیل میدهد و به صورت آشکاری جهت حرکت باد غالب را نشان میدهد و چند ضلعیهای نمکی کاسهای و گنبدی شکل آن از دیگر شگفتیهای این منطقه است که ارتفاع آن گاهی تا ۱۵ سانتیمتر میرسد.
طبیعی است که چنین اشکالی تحت تأثیر شرایط خشک یا مرطوب فصلی تغییر شکل میدهد، بهنحوی که میزان، تراکم و تنوع هر یک در فصول خشک افزوده میشود و در فصل زمستان و بهار که رطوبت نسبی هوا بیشتر است، کاهش یافته و حتی از بین میرود.
به گزارش ایسنا، هرچند برای شناسایی کویر دق سرخ زواره اقدامات اساسی صورت نگرفته است، اما با کمی برنامهریزی علمی و صحیح میتوان گردشگران داخلی و خارجی را به سمت این منطقه جذب کرد.